Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (149)

akisha 

všechny recenze uživatele

Dementní blbost s nejpříšernějším druhem hlavního hrdiny - uťápnutým blonďáčkem s brejličkama, něco jako ten kluk z myšáka Stuarta Littlea. Děj naprosto mimózní, ke konci tomu nasadí korunu, když se zjistí, že klukův novej kamarád je jeho otec snad z minulosti nebo tak něco. Ta jedna hvězda je za haluškovou část s představování domu a za dědu s očima vzadu na hlavě. Jinak příšerná věc, nesledovat! Nepouštět ani dětem! Zničit, zakopat! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Na první pohled trochu jiná cesta, než jakou se většinou vydávají Disenyho pohrobci - emočně prázdná, chudá na humor, absentují zvířátka…….ano, absentují zvířátka a ačkoliv především při znárodnění Robinsons familly tvůrci až příliš zatlačily na pilu, je to zase jednou o lidech (i když trošku fantas-magorických). Tahle „taková normální rodinka“ je sice trochu odlišná, ale určitě ne animovaný propadák, jak by se dalo vyčíst z některých komentářů. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animák, který mě ve své době opravdu nadchl, což o moc kreslených filmech říci nemohu. Nevím, co proti filmu zde většina lidí má - řekl bych že je to určitě kvalitativně srovnatelné s takovým filmem Na vlásku. Emotivní scény byly emotivní, vztahy mezi postavami fungovaly, co víc chtít. 85% ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Fakt hroznej animák. Ani jeden charakter nebyl ničím zajímavej a přestože cestování v čase je supr nosný téma, tady to prostě nefunguje. Myslim, že v Disney můžou bejt rádi, že se jim vrátily prachy, protože to je dle mýho totální propadák. Dvě hvězdy dávám snad jen proto, že ta animace nebyla špatná (ale s úplně top filmy tipu Shrek nebo Ice Age se rovnat nemůže) a nakonec to mělo i jakous takous pointu a poučení pro děti. 30% edit 12.03.2012 Po nějakém času snižuju hodnocení ještě o jednu hvězdu. Bylo to prostě fakt špatný. Vážně. ()

sta 

všechny recenze uživatele

někde mezi 60 a 70 % - příběh a vůbec první půlka více méně špatná, trapná a v nejhorším smyslu slova infantilní.. ale: když Lewis zazvoní na zvonek Robinsonů, spouští se asi 10minutová šílená, dechberoucí, psychedelická jízda, kterou děti vskutku nemůžou vůbec kapírovat (to ostatně platí pro většinu druhé poloviny filmu).. škoda té banality příběhu.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Když Wilbur představuje svou rodinu, říká, že jeho otec vypadá jako Tom Selleck. Tato postava se sice na plátně neobjeví přímo, ale slavný herec jí propůjčil hlas. V německém dabingu Sellecka nahradil Thomas Gottschalk a Wilbur říká, že jeho otec vypadá jako Gottschalk. (imro)
  • Robinsonovi jsou založeni na knize „A Day With Wilbur Robinson“ od Williama Joyca. Podle spisovatele je ve snímku například pojmenovaná škola, kde se odehrává vědecká soutěž. (imro)
  • Práva na knihu studio Disney původně zakoupilo se záměrem natočit hraný snímek. Pak ale námět objevilo oddělení celovečerních animovaných filmů a uvědomilo si, jak obrovský potenciál skýtá kombinace futuristického světa, který byl popsán v knize, a téměř neomezených možností dnešní filmové animace. (Siriuss)

Reklama

Reklama