Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Skrýt problém pod pokličku je levnější než ty ženy chránit." To je dobrá zpráva. A další dobrá zpráva je, že tisíce zabitých žen nikoho nezajímají. Tedy, dobrá zpráva je to tehdy, jste-li muž, který rád znásilňuje a vraždí mladé ženy a vadí mu, že by za svůj koníček mohl být trestán. Takoví jedinci po zhlédnutí tohoto snímku již mají jistě sbaleno a vyrážejí do města slasti - Ciudad Juaréz. Mne tedy sexuální násilí příliš nevzrušuje, takže ušetřím za cestu, protože jsem si tohle slzavé údolí příliš neužil. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsází na dvě známé tváře, kteří ovšem chatrný a rozvláčný děj neutáhnou. Režisér se snaží vsadit taky na kartu jakési vizuální autenticity, používá filtry, delší nájezdy,reálie , ovšem to vše má ve finále záporný efekt, jelikož každé filmové políčko navíc stojí diváka spoustu sil a energie. Film je natahován jako na skřipci a divák má podobné pocity... ať už je konec. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který opravdu VOLNĚ čerpá ze skutečných událostí. Tedy alespoň předpokládám, že jisté "náhody" jsou až příliš neuvěřitelné, aby to byla pravda. Nemám nic, proti úpravě reality, pokud je to ku prospěchu filmu. Téma je zajímavé, bohužel je podané pro mě trochu vlažně a navíc mi Jennifer do hlavní role moc nesedla. Také mě trochu rozčilovaly jisté skutečnosti, které mi snižovaly věrohodný dojem z filmu. Např. Otec od rodiny by si měl víc rozmýšlet, co riskuje. Není vhodné během vyprávění příběhu odsunout jednoho z hlavních hrdinů stranou a pak po divákovi chtít nějaké emoce. Hvězdička navíc za pokus vyjevit alarmující příběh, který by měl být vyprávěn. Jeho podání je ovšem diskutabilní. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Děj nic moc... lehce naťuknutá motivace, sem tam náznaky psychologizace, ale jinak spíš průměrný thriller, který se odehrává v neokoukaných reáliích. "Velká" myšlenka jakoby vystrkuje růžky (rýpnutí do nadnárodních korporací, no budiž), ale ve výsledku působí tak nějak samoúčelně až násilně. Inu člověk se alespoň trochu přiučí španělsky a podívá se na docela hezké obrazky nehezkých slumů, když už ne nic jiného. 50%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré patria do zlatého fondu kiematografie svojou inovatívnou formálnou štruktúrou a sú považované za umelecké, ale o našom svete niekedy nič dôležité nevypovedajú a sú filmy absolútne priemerné a zabudnuté, ktorých posolstvo je ale nesmierne dôležité. K druhému typu patrí aj Bordertown. Obsahuje občas takmer až nechcene parodické scény, množstvo scenáristického klišé, ale jeho odkaz je nespochybniteľný. O tejto problematike som nemal ani páru a tým pádom som nesmierne rád, že som film videl. A jeho nedostatky na tom nič nezmenia a preto sa mi ich ani nechce rozoberať. Mali by ho videť všetci, vrátane Trumpa a jeho administratívy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)
  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)

Reklama

Reklama