Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

jefff 

všechny recenze uživatele

Bordertown, mohl být velkým hitem a oceňovaným filmem. Bohužel, měl příliš mnoho nedostatků což je docela škoda. Vynikající mrazivě smutné téma z prostředí Mexického pohraničí je přeci jen neokoukané a divácky zajímavé. Mínusy bych viděl v obsazení hlavní herečky J.Lopezové. Ta se sice typově na roli hodí bezvadně, avšak její herecký um vysokých kvalit zrovna nadosahuje a uměl bych si představit lepší obsazení Lauren. Lopezová však v žádném případě není hlavním důvodem, proč Bordertown je takový jaký je. Chybí mu jistý spád, akčnost a silnější vtáhnutí do děje. V pár scénách se to povedlo (kupříklad jak Lauren jede sama autobusem), škoda jen že jich nebylo víc. Co se tomuto dramatu podle skutečných událostí povedlo je, že jsem nad touto tématikou dlouhou dobu přemýšlel a dost mě rozesmutnila. Bohužel Martin Sheen v roli šéfredaktora měl pravdu, zákony jsou dvou druhů pro bohaté a pro chudé a to neplatí jen v Mexiku, ale všude ve světě. A z tohoto faktu mě mrazí v zádech.. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně mě zaujala tato problematika. Je dobré točit filmy a problémech, které jsou hlavně těmi, kteří jsou schopni s tím něco dělat, přehlíženy. J. Lopez je kus ženské, ale jinak mi film absolutně nesedl. A. Banderas měl minimum prostoru a ostatní bylo už zlé. Začátek super, ale když byla J.Lo na místě, šlo vše do kytek. Řekl bych, že je to celkem škoda. Potenciál na velmi temný thriller to mělo. A trochu by mě teda zajímalo, proč to v Thajsku zakázali. Zase tak moc brutálních scén tam nebylo... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Vyhrabala se z vlastního hrobu.“ Dosti matná a nepřesvědčivá sonda do mrazivých událostí letitých vražd mladých dělnic, které se chtě nechtě dějí na mexickém pohraničí. Nejen investigativní reportérka Jennifer Lopez, ale i celý příběh se bohužel tváří nesmírně vážně a všichni zúčastnění by si tak moc přáli, abychom je i vážně brali (ostatně celé vyprávění je inspirováno skutečnými událostmi). Režisér Gregory Nava si nicméně vybral tak naivní formu vyprávění, že je i kritický tón zašlapán do prachu mexického písku. Celé je to až příliš tezovité, bez zápalu, bez jiskry a jen matně vzpomínám, kdy se Antonio Banderas objevil v něčem nadprůměrném!! ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem místy pociťoval nepříjemné mrazení. Vykreslená Mexická realita, je pro našince celkem šoková záležitost. Tento druh kriminality (sexuálně motivované trestné činny), je pouze jedním z mnoha kriminálních problémů současného Mexika. Je dobře, že má někdo odvahu na to upozorňovat a to i prostřednictvím kontroverzního filmu. Za to by si film určitě zasloužil vysoké hodnocení. Bohužel ale výsledek není až tak dokonalý. Je to tím, že J.Lopez není extra dobrá herečka? Možná. Možná to bude i tím, že scénář není žádný zázrak a bohužel se tu setkáváme s klasickým žánrovým klišé (docela provařené slovo na ČSFD ne?). Co naplat. Více než 3 tomu dát nemůžu. Přesto doporučuji každému, kdo si chce udělat konkrétnější obrázek o Latinské Americe. Je to přece jen blíže pravdy, než např. Od soumraku do úsvitu :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré patria do zlatého fondu kiematografie svojou inovatívnou formálnou štruktúrou a sú považované za umelecké, ale o našom svete niekedy nič dôležité nevypovedajú a sú filmy absolútne priemerné a zabudnuté, ktorých posolstvo je ale nesmierne dôležité. K druhému typu patrí aj Bordertown. Obsahuje občas takmer až nechcene parodické scény, množstvo scenáristického klišé, ale jeho odkaz je nespochybniteľný. O tejto problematike som nemal ani páru a tým pádom som nesmierne rád, že som film videl. A jeho nedostatky na tom nič nezmenia a preto sa mi ich ani nechce rozoberať. Mali by ho videť všetci, vrátane Trumpa a jeho administratívy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)
  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)
  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)

Reklama

Reklama