Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

ladko 

všechny recenze uživatele

Nutno povedať, že film má svoje chyby a keby sa mal hodnotiť len film, nad tri hviezdy by som nešiel. Čo však film pozdvihuje, je námet a skutočnosť, že je to natočené podľa skutočnej udalosti. Tieto zverstvá sa naozaj dejú a je to veľmi smutné. Lopez hrala v rámci svojich možností(teda nič moc, ale napr. taká scéna rozhovoru medzi ňou a Sheenom ku koncu filmu-to bol jeden z highlightov filmu a bolo to pekne zahrané). Hudba je presne taká akú by ste v takomto filme očákavali. Čo však nepoteší sú občasné nelogickosti, ktoré trochu zrážajú film a takisto niektoré dialógy, ktoré tam pôsobia ako päsť na oko.(napr. keď Lauren hovorí na konci Salamancovi, že bol príšerný v posteli-to si myslím do filmu s takou závažnou tématikou vôbec nepatrí). ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě především námět, ačkoliv ani zpracování není úplně nejhorší. Občas neškodí připomenout jak vypadá odvrácená tvář zemí, kam našinec vyrazí většinou leda na exotickou dovolenou. "Bordertown" mimo jiné dokládá, jak těžké, ne-li nemožné, je něco na tomto stavu změnit (v této souvislosti se mi vybavil "africký" snímek "Nepohodlný"). Podobné filmy si zaslouží pozornost a nic na tom nemění skutečnost, že težko něco vyřeší a některé diváky třeba i otráví (o čemž svědčí třeba komentář Soweeka). Jen na okraj: ve spojitosti s místem děje tu v komentářích občas padne slovo "městečko" - Juárez má něco přes 1 300 000 obyvatel a spolu s americkým El Pasem tvoří dvojměstí čítající o další milion lidí víc. To už by si možná zasloužilo nazývat ho městem, co vy na to? :-) ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Film mě příjemně překvapil. Byť se mi moc nechtělo koukat na film o Mexičanech (Mexičankách), kteří jsou zneužíváni jako levná pracovní síla nepřátelským Západem, navíc na pomezí mezi USA a Mexikem začne docházet k záhadným vraždám pohledných pracovnic, a to ve stovkách a nitky se vinou až k samotné vládě (nejen mexické)...Ale příběh mě pohltil, Lopezová, kterou až tak nemusím, je tu naprosto věrohodná a vůbec, nakonec to nebylo špatné téma. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vraždění mladých žen co nejdůrazněji odsuzuji, ať už se jedná o dělnice nebo o intelektuálky, neboť tyto bytosti představují estetický vrchol lidské evoluce, takže je třeba si jich vážit a chránit je. Slušně odvedený kus filmařské práce. Se mnou osobně nejvíc otřásly záběry zachycující práci v továrně u pásu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už od začátku mi je jasný, že tenhle film sází na efektivní stránku filmu, kdy různými filtry je celý svět zvláštně zbarven a dobře se na to kouká, popravdě jsem ale byl nespokojen, protože takových filmů jsem už viděl hodně a nedokázalo mě nic z toho pořádně šokovat. O Mexiku se toho sice dá točit dost, ale chtělo by to trošičku silnější scénář a určitě ne Jennifer Lopez v hlavní roli. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)
  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)
  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)

Reklama

Reklama