Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako každý měsíc přichází čtyřicetiletý počítačový grafik Jan Cvrček za svým sedmdesátiletým otcem Ivanem, který pracoval jako biolog v zoologické zahradě. Jako každý měsíc se spolu vydají na dlouhou procházku Prahou, během níž probírají nejen současný život a vzpomínají na různá období rodinného soužití i nedávnou minulost. Dojde i na společný koníček, letadla, a na historky z jejich okolí. Jan vypráví o známém a jeho kumpánech, kteří se rozhodli ochutnat lidské maso a skutečně to udělali. Otec vzpomíná, jak v lázních úspěšně sváděl zdánlivě nesmělou vdovu a jak neslavně jeho pokus skončil. Oba vzpomínají na své lásky, hořké chvíle rozpadu rodiny i drobnosti, které osudově změnily jejich životy. Zatímco otec se netají touhou po vnoučeti, Jan se svěří s tím, že má již dospělého syna, o jehož existenci neměl donedávna ponětí. Ve stejnou dobu se setká Janova šestadvacetiletá přítelkyně Marta s jeho pětadvacetiletým synem, Slovákem Robertem. Než se jedna i druhá dvojice rozloučí, dojde k zásadním životním změnám, přestože podle Ivana se na světě už dvě miliardy let nic nového nestalo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

mirekem 

všechny recenze uživatele

Mám nekriticky rád Honzu Beneše alias Emila Hakla a hltám cokoli, co napíše. Přestože tato kniha není pro mne úplně nejlepší, je to hodně autobiografický, psaný klasickým Haklovým úspornym, energickym, jadrnym a lapidárnim stylem. A přesně tak i točený Vladimírem Michálkem. Takhle nějak si představuji souhru mezi režisérem a spisovatelem. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

na mě to bylo prostě moc užvaněný, snad jsem čekal něco jiného, nevím... plusové body za příjemnou pražskou scenérii, kameru a hemeroidy, nicméně neherečka Mariana Kroftová byla naprosto příšerná a tím se veškeré iluze o lepším hodnocení rozplývají. dlouhá stopáž takového filmu byla taky poněkud navíc... 50% ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to šel do kina, nic moc jsem od toho nečekal. A o to příjemněji jsem byl překvapený, jak dobrý film to je. Starý táta se synem středního věku jdou na sobotní procházku (mimochodem místy, kde jsem prožil většinu života - od Holešovického přístavu přes Stromovku, Tróju a Letnou až nahoru do Dejvic....) a bilancují důležité životní momenty, zatímco synova partnerka je doma navštívena tajemným Robertem.... Zní to banálně, ale je to výborný a místy hodně vtipný film. Somr, Novotný, Stivínová a Lábus jsou skvělí (hlavně Somr je super), neskutečně mě pobavilo dejvické cameo Tonyho Ducháčka. Chvilku jsem chtěl dát bodík dolů za Kostelného s Kroftovou, ale nějak by mi to nepřišlo fér. Asi měknu. :-) Tenhle film trochu narušil moje dlouhodobé přesvědčení, že česká kinematografie stojí za prd. Stačí vzít zajímavý scénář a vynechat Lišku, Aňu a Táňu. A je to. :-) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nevinná konverzačka na téma chlapi / ženský / fotři / matky / syni, v níž ovšem bije srdce pochroumaný chlapskoženský chemie vostošest. V různých myslitelných polohách, z nichž navzdory slovu "komedie" nikdo není moc šťastnej. Novotný se Somrem boží, "herečka jedný role" Kroftová jakbysmet. Ústřední hudební motiv Michala Lorence je pak skvělej dezert po obědě, kterej byl výživnej sám o sobě. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Vladimíre Michálku vy jste si nás pěkně rozmazlil. Ne, nebylo to špatné. Ono to bylo dokonce dobré. Pan Somr a David zahráli naposto dokonale. Lubo Kostelný ,ale rozhodně na dvacetiletého syna nevypadal, což ovšem nepokládám až za takový problem. Problem trochu shledávám dlouhé stopáži ,protože to jaksi nikam negradovalo. Druhá polovina byla stejná jako první, ty samé dialogy jen malinko změněné prostředí. Je to škoda , protože rozhodně bylo toho ještě mnoho o vztahu rodičů a dětí nevyřčeno... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Robert (Luboš Kostelný) nabízí, že pustí hudbu, a Marta (Mariana Kroftová) odpovídá: „Hlavně aby to nebyla Zóna A.“  Zóna A je slovenská punk rocková skupina založená v roce 1984. O kapele byl natočen dokument Zóna A (1985). (sator)
  • Historka o indické sektě, která se živí lidským masem, je pravdivá. Sekta se jmenuje Aghori, jejíž členové chodí nazí potření jen popelem. Pojídání masa mrtvol je pro ně symbolickým uvědoměním si vlastního skutečného já jako součásti absolutna. (sator)
  • Jan Cvrček (David Novotný) bydlí na adrese Na Pernikářce 1206/20 v Dejvcích. Dům, ve kterém bydlela rodina Cvrčkova, je na adrese Bubenečská 57 v Bubenči. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama