Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Až na scénu s autem, kdy rodiče odvážejí Heather a na, jak to napsat, odfláknutý konec to byl pro mne nadprůměrný snímek svou atmosférou... Snímek, který mě přikoval k sedačce od prvních minut a až na zmíněné pasáže se mi líbil až do konce... Atmosférická a hudební stránka perfektní až mě mrazilo v zádech a zastavoval se mi místy dech... Herecký výkon Agnes Bruckner se mi též velice líbil... Pro mě velice přesvědčivý a dobře podaný výkon... Ke snímku se budu rád vracet, i když na začátku zmíněné věci mi asi budou trnem v oku napořád... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Stylový horror s naprosto dokonalou atmosférou a skvele padnoucím obsazením. Chvilemi jsem si pripadal jako bych koukal na klasicky Hammeracky kousek. McKee v zadnem smeru nezklamal, predvedl obrovsky cit pro budovani napeti a atmosfery a navic mel opet velmi dobrou ruku pri obsazovani hlavni hrdinky. Doufam, ze nespadne do kolotoce srackoidnich remaku, jako se to stalo napriklad Ajovi. Rozhodne jeden z mala aspirantu na nejlepsi horror roku 2006. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Jako jo, má to spousty chyb (občasné WTF chování postav, delší úvod...), ale napětí a atmosféru to má slušnou. Sice je ten děj celkem předvídatelný a sází se tu hlavně na atmosféru, ale ta tu kupodivu funguje a zachraňuje to. Hlavně od toho nečekejte bůhvíjaký převrat ve světě hororů. A písničky fajn, sice tohle od hororu nechci, ale když už to tam je... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když filmu dávám v podstatě průměrné hodnocení, osobně k němu mám velmi kladný vztah. Nic jsem od něj předem nečekal (pouze Bruce Campbella...) a film mne docela dobře bavil. Zajímavé prostředí, sympatická hlavní postava, velice dobré herecké výkony ... taková teenagerská oddechovka. Milý, malý horror, který ničím nešokuje a nepřekvapí, ale také neurazí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kompletne tuctový hororík mixujúci námety, ktoré fungovali pred dvadsiatimi rokmi a tak aj divákovi ponúka len nostalgickú spomienku na časy minulé, ale nie oveľa viac. Nakrútiť ho v roku 1985, bol by to hit. Klišovité poňatie vzťahov na dievčenskej internátnej škole mi navyše nepríjemne pripomenulo nedávno videný film Stratená. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama