Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Takový bubu příběh pro starší děti, kde nechyběli dobré herecké výkony a správně ponurá atmosféra. Námět není vůbec hloupý, dialogy nebyly nablblé. Jen hudba mi moc nesedla a závěrečný bengál byl dosti přepálený. Stejně tak vývoj některých postav (syn paní ředitelky) nedával moc smysl. Nabízí se srovnání s Winchesterem, ale ten je o dva levely výše. Jako celek 55%. Za jedno shlédnutí to fakt stálo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som si pustil nejaký horor. A aj to len kvôli Ume. No ak toto ma byť klasický predstaviteľ súčasných hororov, tak je tento žáner nadobro v riti. Strašne dlho sa tam nič nedeje. Budovanie atmosféry nefunguje a je to strašná nuda. Potom sa konečne rozbehnú nejaké ľakačky, ale všetky sú strašne predvídateľné. Pointa je nezaujímavá. Postavy komplet neznesiteľné. Ani neviem za čo dávam 1 hviezdičku. Snáď za to, že som to prežil do konca. Tak od hororov si dám zase na dlhší čas pauzu. Tento žáner je už asi vyčerpaný. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jsou největším kámenem úrazu herci. Hlavní hrdinka je ještě oukej, ale přestavitelky dalších dívek jsou na pěst a totéž se dá říct i o Umě, která navíc leze na nervy příšerným francouzským přízvukem. Co se atmosféry týče, tak ta by nebyla špatná, ale chyběly mi tu strašidla. Ono se tu sem tam nějaké mihlo, ale jejich zjevování postrádalo jakékoliv grády a ta jediná lekačka byla avizovaná dlouho dopředu. Co se mi naopak líbilo byla zápletka, která v rámci žánru působila celkem nápaditě a oceňuji i finále, ale to je málo i na průměr. Škoda. 35% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Prirovnanie k Winchester celkom sedí. Takže plusmi sú kvalitná technická stránka, gotické prostredie a dobrí herci. A aspoň môžem trochu oceniť, že tvorcovia nechali umierať aj kladné, teenagerské postavy. Samotný príbeh nie je vyložene zlý, len hororová stránka dosť škrípe, takže film ma nevydesil, ani keby som sa postavil na hlavu. V prvej polovici sa síce atmosféra buduje, ale je to na môj vkus až príliš spomalené, takže som sa nudil. Potom sa to začne konečne zlepšovať, aby sa to následne v záverečnej tretine zvrtlo na vizuálny bordel. Takže je to vyložene typická teenagerská duchárina so všetkými plusmi a mínusmi, ktorý daný žáner v dnešnej dobe ponúka. Za lepšiu alternatívu pokladám podobný starší kúsok The Woods (2006), ktorý na mňa zafungoval omnoho viac bez ohľadu na rozpočet. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Něco málo mi chybělo, abych šel výš s hodnocením, ale už dlouho se mi nestalo, že si film pustím na zkoušku, a udrží si mne až do konce. V podstatě hned jsme uvedeni do děje, žádné zbytečné okolky, žádná zbytečná scéna, a nejenom, že to celé dává smysl, ale jde podle mne o velmi originální námět, resp. skloubení dvou sice dávno známých postupů a žánrů, ale podle mne to zde skvěle funguje. A vlastně je film i jistým mementem, které Kit pronese, totiž že ti umělci zemřeli, kdy zemřít měli, a dojit jejich talent skrze "nádoby" přinese jen zlo. Moc se mi to líbilo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)

Reklama

Reklama