Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to průměrně, ale prostě není je to o něco víc. Film je podle skutečnosti a ukazuje lidem, který to zažili i nám jak lze dosáhnout mnoha věci. Když budeme věřit jeden druhém, zde konrétně věřit lidem v týmu. Nezdalo se to, ale změní to docela dost věcí. The Rock věčně nasraný trenér byl špičkovej a kdybych trénoval byl bych jako on. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu se moc rozepisovat - vše o tomto filmu je jasné už ze synopse a obsazení. Rock a looseři hrajou fotbal a možná vyhrajou, ale určitě se něco naučí do života... bla, bla, bla. Na tom nezáleží - až příliš standartní sportovní drama. Tentokráte v trochu pozměněném drsnějším provedení, ale v jádru stále stejné. Nemohu mlčet ohledně kamery, ten chlap s ní má snad brutálního alzhaimera, protože takovouhle ruční fušeřinu jsem neviděl. Už od prvního (opravdu doslova od prvního) záběru mě tenhle extrémně roztřesený přístup neskutečně iritoval a měl jsem chuť do něčeho křehkého praštit. V akčních scénách to zachraňuje střihač, ale z přetažené dvouhodinové stopáže jich je bohužel ta menší část. 50 % ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Camp Kilpatrick (5:29) ,2. We’re Better Than This (1:27) ,3. Sorry, Football Is Over (3:39) ,4. Roger’s Dead (1:33) ,5. A Baddington Game (1:33) ,6. Training Day (3:04) ,7. Rap Up (3:23) ,8. Flowers (2:42) ,9. Letter Writing Montage (1:18) ,10. Good Job (:43) ,11. Junior (1:36) ,12. Celebration Epilogue (3:48) ,13. We’re Better Than This (Part 2) (5:27) ,14. Calvin Gets Shot (3:21) ,15. We’re Better Than This (Part 3) (6:13) ,16. Forgiveness (3:12) ,17. Junior Returns (2:24) ,18. Mustang Challenge (3:26) , ()

Timak 

všechny recenze uživatele

váhal jsem s hodnocením. Dal jsem tomu celkem slušný 3* Nebylo to tak zábavné jako jiné "sportovní" filmy. Ale na druhou stranu Dwayne zde hraje snad nejlépe za celou svoji "hereckou" kariéru. Věřil jsem mu každé slovo a na konci když jsem shlédnul záběry opravdových trestanců a opravdového kouče, tak Dwayne se ukázal jako skutečně dobrý tah. A proto dám ještě o půlku více - takže tak 3,5* Ale pořád mi tam něco chybělo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Coach Carter" v bleděmodrym. The Rock je mazák, a ta mentorská role mu sedne, určitě tomu filmu hodně pomohl. Smůla je ale v tom, že se moc tlačí na pilu, když jde o emoce. Za celej film neuslyšíte jinou hudbu, než dojemný fanfáry. Chvílema je to víc slzopudný než telenovela, a některé scény jsou už fakt moc. Jenže na konci to stejně budete žrát i s chlupama. Existujou i lepší filmy o americkym fotbalu, ale tenhle má The Rocka a to se kurva počítá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)
  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama