Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Neškodný film, kterou svou kvalitu v určitých místech má. Hlavně se tu dost hraje na „city“ a společenské útrapy party mladých výtržníků a vrahů, kterak docílili nápravy – tedy alespoň někteří z nich. Nechybí pár drsnějších pasáží, trocha té společenské etiky, emoce, přátelství, smrt i sportovního nadšení. Našel bych tu pár slabších pasáží, které mě moc nebavily, ale jako celek jsem si to docela užil. Dwayne Johnson podal slušný výkon a stejně tak i někteří ostatní. Pár postav tu taky bylo zajímavých, zápasy měli „šťávu“ – tedy alespoň některé a hlavně ty Mustangů s Pantery a potěšili i archivní záběry a rozhovory se skutečnými aktéry tohoto příběhu podle skutečné události. Průměrná záležitost, kterou si možná ještě v budoucnu znovu pustím. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson ako citlivý učiteľ ak sa to dá tak nazvať a partia mladých gangsterov vo filme ktorý neublíži. Celkom dobré prevedenie a postava Xzibita, ktorého ako tvorcu hudby mám veľmi rád ma na úvod zaujali. Film nebol blbým klišé odkazom ani morálne akosi nepoučoval, len ukázal, že pomocou športu sa dá dostať z každej šlamastiky, ale to hovoria mnohé životopisy športovcov hlavne z Brazílie. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Gridiron Gang je neskutečně předvídatelný, patetický, plný klišé a navíc doprovázen hrozivou hudbou. Podobné filmy už byly 100x natočeny a ještě 100x natočeny budou, takže jediné, co mě překvapilo, byl poměrně solidní herecký projev Dwayna Johnsona a nakonec i to, že i přes všechny ty neduhy mnou jmenované jsem se přistihl, jak těm klukům fandim a číslu 55 z týmu Panterů nemůžu přijít na jméno. 50% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"The Rock" tento chlapík zaručuje návštevnosť kín v USA už dlhšiu dobu... Opäť prichádza na scénu, ale tentokrát v úplne inom podaní. V tomto snímku nehrá tvrdého chlapíka, ktorý berie zákon do vlastných rúk, ale "trénera" futbalového klubu. Neide o obyčajných hráčov, ale o mladistvých v nápravnom ústave. Športových snímkov je na "trhu" strašne veľa, ale tento je iný - je skutočný a trochu inak podány. Hrstka "grázlov", z ktorých sa snáži The Rock urobiť amerických futbalistov. Ukážka americkej mládeže, právneho systému a opäť ich národného športu... The Rock to zahral slušne, bolo zaujímave sledovať Xzibita :) Ide o priemerný snímok, ktorý by vytiahla z "kaluže" len lepšia režia. Chýba tu dravosť, sila, hudba... 6/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vím,že zdejší komentáře by měli být originální a každý by zde měl použít svou myšlenku,jenže má myšlenka tu již byla vyřčena,ale přesto si ji dovolím použít a zopakovat.Gang v útoku je velmi podobný Trestné lavici Adama Sandlera,jen je vážnější a natočen podle skutečné události.Velkou přednost má v mém oblíbenci,Dwayne "The Rock" Johnson ukazuje,že není jen horou svalů,ale umí i velmi dobře hrát,ovšem celá dramatická linie filmu je přes svůj dramatický námět až moc uvolněná a světle vybarvená.Sportovně-dramatický průměr,který by bez The Rocka byl nevýrazným máslem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama