Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Formulka "proti prúdu idúci učiteľ vykreše z mladistvých delikventov lepších ľudí" je tu zredukovaná na celovečernú montáž kvázi epických okamihov, ku ktorým väčšina filmov skúša aj nejakú tú výstavbu. Tu však nejaká psychológia a vývoj v podstate neexistujú a sledujeme len kolekciu dojemných, motivačných, dramatických, spomalených a heroických scénok, permanentne podfarbených burácajúcim orchestrom. Pozrel som to potiac sa pod perinou a neumrel som, a strávim lacný pátos, ale odtiaľ potiaľ. Na konci sa nedozvieme ako deti dopadli po prepustení, čo by stálo za zmienku, keďže z toho čo som čítal slušný počet z nich sa vrátil k svojmu pôvodnému životnému štýlu, poniektorí z neho vykĺzli, poniektorí skúšali jedno aj druhé a jeden bol zastrelený. To by ale kazilo tú hallmarkovskú idylku. Síce je chvályhodné, že Porter sa snažil a niekomu aj zachránil život, ale bez systémového riešenia to bol len prd vo vetre a vo výsledku som si povedal, že je neuveriteľné ako katastrofálne vypatlaní, agresívni a asociálni kokoti v niektorých častiach USA žijú. Asi takto to poviem - ak by sa nejakému učiteľovi v Košiciach podarilo jednu triedu cigošov z Luníka IX scivilizovať tak, že povedzme polovica z nich sa ako-tak začlení do systému, klobúk dole. Dobrá práca. Ale nepotrebujem o tom vidieť pestrofarebnú Disneyovku, ktorá ignoruje všetok kontext a tak tlačí v sentimente na pílu, až je to človeku protivné. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události........fajn, velké plus filmu už máme!!!!...zbytek snad obstaral The Rock, i když utáhnout film na jednom, lehce obměňovaném monologu, muselo dát fakt zabrat!!!....Xzibit nehraje!!!..stojí, usmívá se, kýve hlavou, kroutí hlavou...samozřejmě, že se taky dostane ke slovu:)...a to doslova téměř!!!....zbytek party doplňují lehce známí, více však neznámí herci, neherci a odvádí standart, který se opět skrývá ve spoustě drsných pohledů ( jak kdy ), rvaček, máchání rukou....škoda, že rejža nevěnoval větší pozornost zápasovým soubojům, tak standartně nudná kamera se jen tak nevidí, emoce jako by neexistovaly!!!!....vyhrajou, prohrajou, hlavně ať to skončí už!!!...takhle můžu psát donekonečna.....50%!!!! P.S. páni producenti, dejte už sakra Rockovi POŘÁDNOU AKČNÍ ROLI!!!!!! ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson ako citlivý učiteľ ak sa to dá tak nazvať a partia mladých gangsterov vo filme ktorý neublíži. Celkom dobré prevedenie a postava Xzibita, ktorého ako tvorcu hudby mám veľmi rád ma na úvod zaujali. Film nebol blbým klišé odkazom ani morálne akosi nepoučoval, len ukázal, že pomocou športu sa dá dostať z každej šlamastiky, ale to hovoria mnohé životopisy športovcov hlavne z Brazílie. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit při sledování filmu, kdy vám tuhne krev v žilách, uvnitř sama sebe řvete "běž" nebo něco podobného....? Tak přesně tohle jsem prožíval já při sledování tohoto filmu. Nejsem fanda amerického fotbalu, nikdy jsem neviděl ani jeden zápas a myslím, že nikdy ani neuvidím, ale musím říci WOW! Od tohoto titulu jsem neočekával nic převratného, spíše mě lákal The Rock, ale vyplatilo se podívat. Kéž by tento film viděli všichni skuteční grázlové dnešní doby, klima na ulicích by se pak možná opravdu změnilo. Někdo může říct, že o tohle právě filmařům šlo, nalákat nás na působivý příběh, dojmout nás a tím si zajistit výdělek - jistě to je pravda, ale co? Sakra se jim to povedlo! A to je důvod proč dát ještě o hvězdičku víc.... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Coach Carter" v bleděmodrym. The Rock je mazák, a ta mentorská role mu sedne, určitě tomu filmu hodně pomohl. Smůla je ale v tom, že se moc tlačí na pilu, když jde o emoce. Za celej film neuslyšíte jinou hudbu, než dojemný fanfáry. Chvílema je to víc slzopudný než telenovela, a některé scény jsou už fakt moc. Jenže na konci to stejně budete žrát i s chlupama. Existujou i lepší filmy o americkym fotbalu, ale tenhle má The Rocka a to se kurva počítá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)
  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama