Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

cachina 

všechny recenze uživatele

Gang v útoku je ve skutečnosti, ačkoliv se tak netváří, pouze další tuctový sportovní film o outsiderech, kteří nakonec něco dokážou. Jenže se z něho tvůrci snaží udělat něco víc. S nálepkou natočeno podle skutečnosti se film snaží zakrýt svoji průměrnost a velice levnými prvky a postupy vnutit divákovi představu, že se před ním odehrává silné sociální drama. Celý snímek hraje dramatická instrumentální hudba, spousta zpomalených záběrů a každou chvíli někdo pronáší přihlouplé patetické proslovy. Doprovází nás také vyprvavěčský hlas hlavního hrdiny, který chrlí samá moudra a klišé. Film je více než předvídatelný a velmi přímočarý. Divákův soucit se snaží získat několika dramatickými příběhy mladých delikventů z okraje společnosti. Film až moc prvoplánově a očividně hraje na naše city, některé scény tím přímo bijou do očí např. střelba na hřišti apod. Průhledné až hrůza. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prirovnal by som to k Sandlerovej Trestnej lavici, len Gang v útoku je o niečo vážnejší film. Nepopieram, že sa mi páčil, vôbec som sa tie dve hodinky nenudil a rád si ho ešte niekedy pozriem. Príbeh síce nie je z tých najinovatívnejších, ale to ani nevadí, keď je veľmi príjemne spracovaný, hercom tentokrát nemám čo vytknúť (áno, aj The Rock, prekvapil Xzibit).***a 1/2 ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Tohle vězeňsko-sportovní drama je tak moc fajn (dobrá režie, příjemní herci v čele s božím Rockem), že mu celkem rád odpustím i ten tisíckrát omletý a těžce průhledný příběh (byť tenhle je zrovna podle skutečné události!). Po dlouhé době jsem zase zhlédl film, od kterého jsem nic kloudného nečekal a nakonec jsem byl velmi mile překvapen poměrně suverénně zvládnutým a svěžím řemeslným počinem. 70 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem v hlavní roli viděl jméno akční hvězdy "The Rock" říkal jsem si, že to bude nějaký parádní film plný přestřelek a bitek, jak už název napovídá. Ze začátku to tak i vypadá, ale po zhruba 20ti minutách sem si uvědomil, že tady půjde o něco jiného a ihned se z toho vyklube sportovní drama, u kterého jsem tušil jak bude probíhat i jak skončí ihned od začátku, ale stejně jsem těm klukům z pasťáku fandil, aby ten poslední zápas vyhráli a plný emocí věřil, že se to tak stane. The Rock si jak vydno roli mentora užil takříkajíc z podlahy, Xzibit už tam byl jaksi pro parádu. I tak je to vcelku dobrý film, který jsem ale viděl už hodněkrát i když v jiném přesto podobném podání. --- To je srandista. Pořád se směje. - Jestlipak se smál když pobodal tu babičku. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, akých bolo natočených neúrekom. Ešteže je tu The Rock, ktorý to celé svojou charizmou drží nad vodou. Páčil sa mi však veľmi koniec, kedy ukázali skutočného Seana Portera a ako trénuje Gridiron gang, človek si to potom vie lepšie predstaviť ako keď sa len napíše "based on real events"... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)
  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama