Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle románu Michela Houllebecqa se zaměřuje na Michaela a Bruna, dva zcela různé nevlastní sourozence a na jejich narušenou sexualitu. Po vcelku chaotickém dětství s hippiesáckou matkou, která se více než o něj stará o své věci, se Michael stává molekulárním biologem a geny ho zajímají více než ženy. Bruno je posedlý sexuálními touhami, ale nejčastěji nachází uspokojení s nějakou prostitutkou. Jeho ubohý život se změní, když potká zkušenou Christiane. Mezitím Michael opět potkává Annabelle, lásku svého mládí ... (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak dávno, čo som hltal Houllebecka ako hojivú náplasť na moju hedonisticko nihilistickú dušu, Časom som pochopil, že jeho vulgárna úprimnosť dočasne zbavuje depresie, ale ako krédo pre život je nepoužiteľná. Tento film bol ako jednohubka skvelý vyprošťovák. Obávam sa, ale, že pri znalosti deja by sa pozitívne dojmy pri prípadných ďalších projekciách vytrácali. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

933. hodnocený film: Já prostě tyhle herce žeru. Každý se mi ukázal již několikrát jako skvělá volba pro svou roli a zde tomu nebylo opět jinak. Z těchhle snímků, které se tváří socialisticky, ale jsou natočeny v moderní době, mám skutečnou radost. Jen ta jména: Moritz Bleibtreu (Baader Meinhof Komplex, Lola běží o život), Martina gedeck (Baader Meinhof Komplex, Životy těch druhých). Nedá se mnu co příliš vytknout, jen snad ta odtažitost od diváka, díky které se tyto německé snímky moc do povědomí lidí nedostávají. 5* si ale jistě zaslouží a mohu jen dále doporučit. 5* ()

Reklama

Philippa 

všechny recenze uživatele

Tedy takovou krásně upřímnou výpověď o tom , kde se berou naše problémy a jaký je stav dnešní společnosti jsem dloho neviděla. Kde se bere ona neschopnost skutečné lásky? A je vůbec na ten "vir" , co šíří se čím dál více , nějaký lék? Skončí to někdy, ten přenos z jedné generace na druhou? Skvělá podívaná jejíž "elementární částicí" se můžete stát i vy. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Pravda je jako elementární částice, tu také nelze dál rozložit." ...Jestli si někdo myslí, že být štastný je úplnou samozřejmostí, tak Elementární částice ho vyvedou z omylu. Až na pár vtipných okamžiků jsem měla pocit, že sleduju jednu nekonečnou depku. Ale vydržela jsem to, protože pro Moritze Bleibtreu mám slabost a ten byl tady jako vždy vynikající! Nudistickej kemp se spirituálními kurzy. :-) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nemám úplne rád Houellbecqua. Že napísal anti-islámsku knihu je mi u prdele, beztak som ju nečítal, ale čítal som Elementárne častice. A bolo to zvláštnym spôsobom pseudointelektuálne a okato nasilu nekorektné. Rasistické názory jednej z hlavných postáv nemyslím, to bola proste postava. A na posudzovanie filozofických úvah sa v téme necítim dostatočne erudovaný. Ale vadí mi tá póza. Je neuveriteľne úbohé, urážať nielen ženy, ale ženskosť ako takú  (existuje na svete niečo lepšie?). Toto totiž nerobili postavy, robil to rozprávač. Že Houellbecq napísal charakteey, ktoré onanujú na vlastnej matke, to je jedna vec, ale, ty vole, prečo musel predávať posolstvo? Jediný záver, ktorý z toho možno vyvodiť, je, že autor je kokot. A ja neviem, na tak nesympatickú predlohu je to vlastne docela dobrý film. Možno len Bleibetreuova postava vyznela opačne ako v knihe. Nie som nespokojný. Rozhodne na mňa film pôsobil triezvejšie, ako kniha. Aj keď stále nechápem myšlienku. PS: Dobrý casting. Pss: Skvelý výkon Franka Potente. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Christiane (Martina Gedeck) čeká na Brunův (Moritz Bleibtreu) telefonát, je jasně vidět, že ve dveřích na balkon je práh. Když však dveřmi vyjíždí, práh nahrazuje "rampa". (Geriel)
  • Film je natočen podle románu "Atomised" Michela Houellebecqa. (Terva)
  • Oskar Roehler pracoval na scénáři celé tři roky. (Geriel)

Reklama

Reklama