Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Asi ne úplně adekvátní hodnocení, ale po první sérii jsem nadšen. 4* za to, že je tak skvělá zábava a ta pátá je za účinkující stars, které si svou roli v některých případech maximálně užívají a nebojí si ze sebe dělat srandu a taky za pro mě velmi atraktivní prostředí z natáčení velkých filmů. ____ update: Druhá série není taková pecka, jak jsem z komentářů čekal. Andyho sit-com je strašná pruda a jeho stále se opakující catch frase už napotřetí hodně irituje. Maggie a agent jsou mnohdy tak blbí, že jsem se Andymu až divil, že je v některých situacích prostě nepošle do hajzlu. Škoda že se více děje neodehrává na place při natáčení filmů. Bloom a Radcliffe byli skvostní! 4* z původních 5* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komparz lze vychvalovat hned z několika stran. Ať už je to propracovanost postav, která je Gervaisovou největší scénaristickou výhrou, ať už je komediálním talentem, jak hereckým, tak scénaristickým, nebo ať je to jeho producentskou a režisérkou prací, díky které dostal do seriálu obrovské množství hvězd, které ze sebe udělali úplné idioty. Výsledkem je nejlepší sonda do světa showbyznysu od jeho nejnižších pozic, až po pozici na pomyslně hvězdě slávy. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ve vsech tech trapnych situacich jsem se kousal do rtu a uplne je prozival spolu s hlavnimi hrdiny. Ricky Gervais je proste mistr trapasu a i v techto chvilich to pusobi vsechno krasne komicky. No a pokud jsou i predni hoolywoodske hvezdy schopny ze sebe samotnych udelat srandu, pak je to jeste vetsi a umocnujici zazitek techto zivotnich trapasu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série skvělá, druhá maličko slabší, finále dost solidní. Je to jinde než Kancl, ale pořád mu to je dostatečně podobné a osobně mi Komparz sedl víc kvůli zasazení a hlavně taky kvůli tomu, že se zde s hlavními postavami dá sympatizovat. Obojí má ale jiné kvality a jejich počet by se víceméně vyrovnal, takže mi Kompraz přijde lepší opravdu jen o trochu. A hlavně se mi zde potvrdilo, jak se mi zamlouvá Gervaisovo podávání různých životních poselství a přitom je zpracovávat vážně i trapno- a černohumorně zároveň. On ví, co dělá a dělá to sakra dobře. Podrobněji u jednotlivých epizod. 4* ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais dost staví na trapnosti, stejně jako například v Kanclu nebo v Invention of Lying... ale v některých epizodách je to neskutečně přehnané, hlavně epizoda se Samuelem Jacksonem nebo Lesem Dennisem. Zato díly s Patrickem Stewartem nebo Danielem Radcliffem jsou boží. V nich se totiž pracuje především s jiným pohledem na tyto známé figury filmu, což přináší skutečně překvapivé momenty... :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Některé věty, které říkají v seriálu Ricky Gervais a Stephen Merchant, byly v Americe změněny a liší se tak od britského originálu. (HappySmile)
  • Každá epizoda nese pojmenování po celebritě. (J*A*M*A*L)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)

Reklama

Reklama