Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ohňostroj zdvořilostních lží. Kapku drsnější britský sitcom o trapných komparzistech a ještě trapnějších celebritách. Ricky Gervais, v Kanclu nesnesitelný hajzl (o kom asi byl jeho seriál z poslední epizody první série), zde hraje sympatického chlápka, kterého nekontrolovaná (ne)upřímnost vláčí z jedné prekérní situace do druhé. Jeho konfrontace s hostujícími „stars“, jež se do jedné prezentují jako pošuci s notně přestřeleným sebevědomím, nemají chybu. Ben Stiller jako panovačný kretén, Kate Winslet jako Oscara-chtivá, frivolní hvězdička („musím hrát retarda“) atd. Jejich spolupracovníkům bych nepřál, aby byli stejní i ve skutečnosti. :-) 85% Zajímavé komentáře: Eddard, rawen, lakikaki ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

No to je vážně drzost! Natočit dvě série seriálu, jen kvůli tomu abych se mohl sejít se svým hereckým (De Niro) a hudebním (Bowie) idolem. A Merchant ho klidně nechá. Tak snad ještě aby Gervais hodil roli svýmu nejlepšímu kámošovi (počkat, Jonathan Ross tam hraje taky). Zbytek se nějak dotočí. Tak nevim pane Gervais: Are you havin' a laugh? ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi pilot, nebo nějaký speciální díl, mělo to k dvoum hodinám a vůbec se to netvářilo jako seriál!....Nádherná satira, povinně bych pouštěl všem českým vyhaslým celebritám zuby nehty se snažícím udržet se ve světle reflektorů a na stránkách bulváru. Schválně, jestli by se takový Pomeje s Bartošovou, Helena Vondráčková, Pilarová a podobné kdysi populární a současné nuly zastyděly, kdyby tenhle klenot viděly. No, jestli oni ale nežijí v domnění, že jsou populární. No to je jedno, nechme tyto umělce v klidu zemřít a věnujme se filmu. Hlavní hrdina je bývalá televizní hvězda, po které ale dnes neštěkne pes a jak říká jedna z vedlejších postav „Sláva je maska, která se zaryje do tváře.“ Snaha se zviditelnit za každou cenu, kdy se pomalu vytráci hrdost a role v podřadných projektech, které bývaly za dob vrcholné slávy terčem pohrdavého posměchu, se stávají jediným zdrojem alespoň minimální popularity. Přítelkyně, mladá komparzistka, při návštěvě novináře předstírá hercovu asistentku a během interview dle plánu ohlašuje falešný telefonát od Ridleyho Scotta, aby herec působil před žurnalistou vytíženým dojmem . Nejde o vydělávání peněz na nájem, jde o absolutní neschopnost si připustit, že nejlepší léta jsou v tahu a namísto důstojného odchodu do ústraní následuje potupná snaha vyždímat z dávno minulé slávy alespoň trošku toho zájmu médií a s ním spojenou možnost usedat ve stejné restauraci jako filmové hvězdy. Když už nejeví zájem ani ty nejpodřadnejší produkce, klesá hrdina až na nejhlubší dno, když se zúčastní reality show Big Brother pro VIP. Zde, po boku „celebrit“ jako je vítěz normálního Big Brothera, přestárlý tanečník, inernetová pornohvězda, nebo žena, které zavraždili syna, si konečně uvědomuje, jak daleko to „dotáhl“. Film svým nádechem i zpracováním hodně připomíná podobný snímek Nominace na Oscara, kde se lokálně známí herci vyrovnávali s fámou, že by mohli být nominováni na zlatého plešouna. Komparz je ale lepší, skvěle se dá aplikovat na ty naše české hvězdné nuly a pátá hvězdička je za geniální cameo Cliwea Owena, nejlepší sebeparodie co jsem kdy viděl! ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ve vsech tech trapnych situacich jsem se kousal do rtu a uplne je prozival spolu s hlavnimi hrdiny. Ricky Gervais je proste mistr trapasu a i v techto chvilich to pusobi vsechno krasne komicky. No a pokud jsou i predni hoolywoodske hvezdy schopny ze sebe samotnych udelat srandu, pak je to jeste vetsi a umocnujici zazitek techto zivotnich trapasu. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělý Gervaisův humor na téma celebrit a slávy vůbec. První série bohužel výrazně převyšuje druhou - ta zápletka s Andyho komediálním seriálem mne moc nechytla. Líbilo se mi když se Extras odehrávaly převážně na place a Andy byl pouze v komparzu. Každopádně Ricky Gervaisovi ironičtější role Andyho Millmana sedí ještě více než role Davida Brenta v Office. Navíc mu v Extras výborně sekunduje Ashley Jensen - takový parťák v Office chyběl (Tim v Office Brenta spíš shazuje a Garreth je šplhoun / idiot). Díky Gervaisově aktuální popularitě se v seriálu objevily slavné herecké hvězdy a ty mají výborné scénky - obzvlášť Kate Winslet mě hodně pobavila, ale výborný byl i Patrick Stewart. I Radcliffe se mi líbil. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Jude Law se měl objevit v jedné z epizod seriálu, ale na poslední chvíli z toho vycouval. Následně se tvůrci Gervais a Merchant pokoušeli neúspěšně kontaktovat Leonarda DiCapria, aby ho nahradil. (HappySmile)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)

Reklama

Reklama