Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ohňostroj zdvořilostních lží. Kapku drsnější britský sitcom o trapných komparzistech a ještě trapnějších celebritách. Ricky Gervais, v Kanclu nesnesitelný hajzl (o kom asi byl jeho seriál z poslední epizody první série), zde hraje sympatického chlápka, kterého nekontrolovaná (ne)upřímnost vláčí z jedné prekérní situace do druhé. Jeho konfrontace s hostujícími „stars“, jež se do jedné prezentují jako pošuci s notně přestřeleným sebevědomím, nemají chybu. Ben Stiller jako panovačný kretén, Kate Winslet jako Oscara-chtivá, frivolní hvězdička („musím hrát retarda“) atd. Jejich spolupracovníkům bych nepřál, aby byli stejní i ve skutečnosti. :-) 85% Zajímavé komentáře: Eddard, rawen, lakikaki ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající seriál, který je minimálně stejně dobrý jako předcházející The Office. Styl humoru Merchanta a Gervaise spočívá v trapnosti (takové divadlo krutosti vs. lidská komedie). Někdo si bude studem zakrývat zrak, mě ale postava Andyho Millmana věru potěšila a já se těším na další projekt této originální britské dvojice. ()

Reklama

BluT 

všechny recenze uživatele

Po Rickyho předchozím počinu (The Office/ Kancl) jsem čekal hodně, ale nebyl jsem zklamán. Extras je neokoukaný a naprosto svěží vánek do žánru komedie. Ricky Gervais je geniální umělec a u mě má místo v top desítce herců/ režisérů naprosto zaručený. Ale teda k věci. Nápad se známym hercem v každym díle je supr. Nejvíc mě asi dostala Kate Winslet a Daniel Radcliffe. Oba díly naprosto špičkový. Čímž se nepřímo dostávám i k hlavním hercům, který jsou v každym díle. Ashley hraje takovou slečnu, kterejch jsou kýbly, ale stejně dokáže být jedinečná a Ricky to vlastně celý táhne a samozřejmě to na něm stojí (což možná znamená to samý, ale to je jedno, když je to obé pravda:). Vedlejší postavy jako Rickyho agent a pár dalších, jež se objeví ve více dílech, moc vtipem neoplívají. Ale to nikomu nevadí, páč tam fakt moc nejsou... Celkový humor stojící na trapných situacích je bezvadně vypointovanej a jen výjimečně přestřelí. Jinak většinou předvádějí prvotřídní a hlavně originální legraci. 94% P.S. trefný komentář: B!shop ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo nakolik je tenhle seriálek z Gervaisova hlediska autobiografický. Každopádně jsem rád, že se zbavil šílené tváře Davida Brenta a předvedl nejspíš sobě daleko podobnější postavu, Andyho. Andy Milliman je ukázkový looser. Je sice chytrý, ambiciózní a svým způsobem milý, ale v jeho dráze za světlejšími zítřky mu brání pár nepřehlédnutelných překážek - je rozený smolař, v dialozích navíc ne zrovna vždy duchapřítomný, nepomáhá mu ani krapet obtloustlá postava a tvář čtyřicátníka a už vůbec ne jeho nemálo pomalá kamarádka Maggie, jejíž společenské faux pas v počtu i intenzitě hravě překonají ty jeho. O jeho kompletně mimoňském agentovi ani nemluvě. Komparz exceluje v podobných oblastech jako Kancl. Je námětově svěží - ústřední téma kontrastu "nedůležitých, zaměnitelných smrtelníků - komparzu" a "polobožských, nedosažitelných hvězd" je hodně hutné, Gervais s Merchantem na něm skvěle scénáristicky rýžují - hvězdy jsou zobrazovány jako namyšlená paka (Stiller, Lindsay), řadoví pokrytci, eventuálně neškodní úchylové (Winslett, Stewart) či rozmazlené hvězdičky s komplexy (Bloom, Radcliffe). Stejně jako u Kanclu jsem nadmíru spokojený - ale na plné hodnocení to stále není. Na to si bude muset projít trochu delší zkouškou času. Mimochodem - z hlášky "Are you having a laugh? Is he having a laugh?!" se mi už po jejím třetím zopakování začalo dělat špatně. Ke konci to bylo už hodně zlé. :-) 80% ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Trošku pomalejší rozjezd, ale o to nadupanější finyš. Andy je ukázkový příklad otroka showbuisnessu, který se snaží procpat na vrchol tím, že bude dělat kvalitní komedii (stejně jako Ricky), nicméně musí hrát ve hloupém sitcomu, který sledují ti nejstupidnější jedinci jaké můžete potkat na ostrovech britského impéria. Navíc se v každé epizodě objevuje jedna celebrita s originálními problémy, což seriálů dodává další rozměr. Moji favorité z plejády slavných jsou jednoznačně Ian Mckellen se svou promakanou hereckou metodou a Patrick Stewart, který "viděl všechno". Gervaisionální! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)
  • Jména dvou postav, Damon Beesley a Iain Morris, jsou vypůjčené od dvou slavných britských producentů. (HappySmile)

Reklama

Reklama