Reklama

Reklama

Miss Potter

  • Česko Podivuhodný svět slečny Potterové (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Anglická spisovatelka a kreslířka Beatrix Potterová (1866–1943) patří k úspěšným autorkám dětských knih, ve kterých se objevují především zvířecí hrdinové s antropomorfickými rysy, např. "Dobrodružství králíčka Petra" (1901, česky až 2010). U nás je ještě známá její pohádka "Krejčík z Gloucesteru" (1902, česky 2000). Její životní příběh se stal předlohou biografického filmu, nazvaného prostě Miss Potter (2006). Natočil ho australský režisér Chris Noonan, který se proslavil rodinným snímkem Babe (1995) o prasátku, jež se chtělo stát ovčáckým psem. Titulní role se ujala americká hvězda Renée Zellwegerová, oceněná za svůj výkon mj. nominací na Zlatý glóbus. Jejím partnerem v úloze nakladatele Normana Warnea je známý skotský herec Ewan McGregor. Film zachycuje její spisovatelské období, jež trvalo pouhých deset let na počátku 20. století, její život v doznívající viktoriánské společnosti, svázané přísnými konvencemi, a konečně její „útěk“ na venkov, do oblasti Lake District, kde se mohla věnovat svým dalším zálibám, botanickým kresbám a průkopnické práci při ochraně přírody. Tvůrci se vedle příběhu soustředili také na náležité vykreslení dobové atmosféry, jak promyšlenou volbou exteriérů, tak např. i použitím skutečných historických kostýmů. (Česká televize)

(více)

Diskuze

edie sedgwic

edie sedgwic (hodnocení, recenze)

Velmi mily film, ktory svojou existenciou nic nepokazil ale ani nevylepsil. Knizky Beatrix Potterovej si pamatam este z detstva a najradsej som si pozerala obrazky, ktore boli naozaj vynimocne a neopakovatelne. Renee Zellweger posobi extremne strojenym dojmom, ale mohol to byt zamer.

Milagros

Milagros (hodnocení, recenze)

Moc pěkný film, krásná příroda, úžasné melodie a životní příběh, který mě upoutal. Konečně film, kde se nesází na akční scény nebo sex. Renée se mi v hlavní roli líbila, jen místy mi připadalo, že se začala trochu pitvořit ve stylu Bridget Jones. Trochu mi vadila smrt jejího snoubence, co tak najednou??? A to jí nemohli dát vědět, aby přijela na pohřeb? :-(

Askara

Askara (hodnocení, recenze)

Miss Potter je milý film s příjemnou Renée Zellweger a sympatickým Ewanem McGregorem, je to přesně ten druh film co útočí na romantická srdce divaček všech věkových kategorií, ničím nepřekvapí ani neznechutí, ale zároveň na vás ani nijak hluboce nezapůsobí.

entony55

entony55 (hodnocení, recenze)

Velmy pekný príbeh o malom dievcatku z ktorého sa stáva samostatná a úsmešna žena .Celý film je podfarbený krásnou hudbou a anglickou prírodou a naviše to aj trochu rozprávka takze si to pozrú aj deti .

gandie

gandie (hodnocení, recenze)

Jednoduchy, technicky do detailu perfektne zpracovany pribeh... Ac se schyluje k ukapnuti slzy, zamackete je s Beatrix. Nadherna anglicka priroda, perfektni anglicky akcent, Evan McGregor davaji ode me filmu z trech jednu hvezdicku navic.

glassmoon

glassmoon (hodnocení, recenze)

Moogwi - da sa stiahnut soundtrack cez torrent - je tam aj spominana skladba... good luck

Moogwi

Moogwi (hodnocení, recenze)

nemáte někdo pls písničku When You Taught Me How to Dance od Katie Melua.. hraje uplně nakonec při titulcích .. geniální :)

Reklama

Reklama