Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Presnejšie 5/10... Ak čakáte šialenú komédiu, pri ktorej sa budete váľať od smiechu po zemi a zároveň sa dozviete, na čo bol minutý ten NEHORÁZNY rozpočet, čaká vás trpké sklamanie. Pokiaľ vám však stačí pohodový rodinný film s hrsťou obstojných vtipov (The 40 Year Old Virgin Mary) a prekvapivo slušne vypointovanou moralistickou zápletkou, budete spokojní. Carellov výkon za veľa nestojí, ale Morgan Freeman je v úlohe Boha tradične božský, takže prehryznete aj to príjemne odľahčené kresťanské filozofovanie. Jednohubka, ktorá neublíži. Pravda, keby to stálo 30 miliónov dolárov, chápal by som jej vznik viac. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby se někdo ptal, řekněte, že se blíží záplava." Po Mojžíšovi, Abrahámovi, Johance z Arku a Bruceovi si Bůh vybral dalšího proroka. Ještěže to byl Evan a ne já. Chudák Evan totiž netušil, že jeho touha změnit svět bude samotným nejvyšším přesměrována k něčemu, co by americký kongresman rozhodně neměl dělat - k fyzické práci. A mě celkem bavila proměna politika v biblickou postavu i nešikovnost hlavního představitele, takže ani hromada moralizování mne neotrávila natolik, abych na Evanově výkonu začal hledat nějaké mouchy, žirafy nebo slony. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nechápu tu obrovskou popularitu páně Carella, vždyť jeho pitvořivé grimasy jsou příšerné a především málo vtipné, zvlášť když se pořád dokola opakují. V případě, že má dublovat za Jima Carreyho v jakémsi nastavovaném sajrajtu o tzv. vyvoleném, otvírá se mi rybička v kapse. Přitom nápad o novodobém Noemovi si vysloveně říká o dobrý situační humor. Zde bohužel zprzněný právě výše jmenovaným pánem. A tím, že se tvůrci chtěli napakovat na úspěchu filmu Božský Bruce, to ještě více zazdili. Pro mě osobně špatný a hlavně zbytečný film. Ale i v takovém průseru se občas najde nějaká legrační věc. Pokud si potrpíte na humor generovaný cirkusovými zvířaty, máte svého favorita. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, je to hodně zbytečné pokračování a dokládá to, že Jima Carreyho jen tak někdo nepřekoná (Carrelovo pitvoření bylo občas trapné). Ale dětem se to líbit bude a mně ta hodinka a půl taky příjemně utekla. Až na těch pár trapnejch vtipů, ve kterejch dělal Carrel blbý ksichty, to bylo docela i zábavný a na jedno kouknutí ideální. I když zase je pravda, že na nejdražší komedii je to asi málo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je originální svým námětem a scénářem, to bezesporu. Dokáže také vyloudit úsměv na vaší tváři a dá se na něj celou dobu koukat. Neboli jsem se u něj absolutně nenudil. Jenže je tu jedno velké ALE... Bohužel jsem viděl předchůdce tohoto filmu, film Božský Bruce s Jimem Carreym a Jennifer Aniston. A to je ta chyba, protože kdybych neviděl předchozí film, tak bych neporovnával oba filmy a kdybych neporovnával oba filmy, tak bych se patrně královsky bavil. Ale takhle musím říci, že zde chybí komika Jima Carreyho a Jennifer Aniston. Ať se Steve Carell a Lauren Graham snaží sebevíc, tyhle dvě hlavní postavy z minulého filmu nemohou nahradit. A tak, i když se mi film docela líbil, dávám tři hvězdičky s konstatováním, že pokud bude tahle série filmů pokračovat, vždy uberu jednu hvězdičku, protože každá další nastavovaná kaše mi patrně bude u této série vadit víc a víc... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)
  • Ve filmu bylo použito nejvíce cvičených zvířat od počátků světového filmového průmyslu. Bylo jich 177 druhů. (EMMY)
  • Film sa vo svojej dobe stal s rozpočtom vo výške 175 miliónov amerických dolárov oficiálne najdrahšou komédiou v dejinách kinematografie. (genetique)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama