Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (846)

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Harold Crick lived his life." (his so-called life). Potírání rozdílu mezi takzvaným uměním (literaturou a filmem). Stranger Than Fiction porušuje zpočátku všemožné filmové postupy a klišé, aby se v nich v závěru doslova vyžíval. Forster měl k dispozici vskutku vymazlený herecký ansámbl, s ním se natočit špatný film prostě nedá a hlavně nesmí! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Little did I know. Tenhle originální a zábavný film mě dlouho odrazoval, protože z Ferrela mívám vyrážku. Byla to ale chyba. Hra s vyprávěním, která ale nepůsobí samoúčelně. Humor, který nepůsobí nuceně. A drama, které skutečně chytne. A konec je dokonale vypointovaný a odvážný. Záměrně vybírá nejhorší variantu, ale bezproblémově ji obhajuje. Forsterův nejlepší film... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od komedie s Willem Ferrellem v hlavní roli jsem čekal něco úplně jinýho. Chtěl jsem se podívat zase na nějakou "pošahanou" komedii, u který se dá vypnout mozek. Ze začátku jsem z toho byl trochu zmatenej a pořád jsem čekal, kdy začne Will Ferrell dělat nějaký magořiny a ono pořád nic. Pak se tam objevila Queen Latifah a já myslel, že to snad radši vypnu. Naštěstí jsem to nevypnul a on se z toho postupně vyklubal opravdu zajímavej film, kterej mě chytnul a nepustil až do konce. Jinak všechny ty piktogramy a popisky na začátku mi připomínaly videoklip Röyksopp - Remind me. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí chameleón Marc Forster si opět vybral látku jakou bychom od něj nečekali - variaci na Truman Show. A tradičně natočil výtečný snímek, který jako všechny jeho předchozí, poněkud dojíždí na ne úplně košer závěr. Ovšem tentokrát tomu předchází takový gejzír originality, hravých narativních postupů, odzbrojujících nápadů a vizuálních vychytávek, že to vlastně ani nijak nevadí. Vše zde šlape jako Haroldovy hodinky - herci na výtečnou, scénář rovněžtak a když k tomu přidáte jistou a nápaditou režii, tak si prostě příběh nudného patrona Harolda Cricka nelze nezamilovat. A to i navzdory konci, který bych utnul o několik minut dříve. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Celočíselný Harold, rajcovní Ana, neurotická Karen, zkofeinovaný Jules. Originální příběh se smývatelnou hranicí mezi fikcí a skutečností, který do všech stran dýchá melancholii, ale zároveň svěžest, radost ze života a popostrčení k jeho opravdovému žití. Herecká sestava je neuvěřitelně komplexní a výkonnostně bravurní. Marc Forster stvořil pro diváka další zemi nezemi se spoustou podmanivých a (pro citlivou duši) živých filmových scén. Připadá mi, že jeho snímky nevnímám prostřednictvím aferentních drah reflexního oblouku, receptor - dráha - mozek, ale jaksi jinak. Mé oči nemusí vidět, protože film mnou prostupuje. Režisér vlastní klíč, kterým si odemkne mé podvědomí a naskládá do něj nezapomenutelné. Říkám tomu kouzlo strýčka Marca. 30 miliónů dolarů(rozpočet)/53,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Když Harold (Will Ferrell) říká, že 67krát 453 je 30 351, je to správně. Jeho oprava na 31 305 je mylná. (Kulmon)
  • Dárkem, který Harold (Will Ferrell) přinese Anně (Maggie Gyllenhaal), jsou v české verzi balíčky rýže, v původní anglické mouky. V klasickém romantickém příběhu by totiž muž ženě daroval květiny; zde scenárista využil faktu, že dívka je pekařka a že se obě slova  - "květiny" i "mouky" - v angličtině vyslovují skoro stejně ("flowers" - "flours"). V češtině byl tedy tento překladatelský oříšek vyřešen dvojicí slov růže-rýže. Sáčky mouky naštěstí nebyly nijak patrně označeny, tak si to mohl překladatel dovolit. (kriplozoik)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama