Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stojíš sám v aréně, kde začíná boj dobra se zlem
Mladý DD je prostě cool. Je svým vlastním pánem a ví, co chce – nebo to alespoň dosud věděl. Nemá nejmenší tušen, že boj mezi dobrem a zlem začal a on stojí uprostřed arény. Pokud chce svůj boj v aréně přežít, musí rozluštit hádanku. Její řešení ho buďto zničí, nebo dá nový život. Bouře je výpravný sci-fi thriller, který vás nenechá vydechnout (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být pro Švédsko totéž, co Noční Hlídka pro Rusko, kdyby se za každou cenu nesnažil do tecnicky dobře zvládnutého filmu nacpat myšlenku, která potěší leda tak zaryté intelektuály. Každopádně asi nejde o to, že by mi myšlenka samotná vadila, ale takhle zpětně vůbec nechápu její důvod. Obzvlášť, když snímek v první půlhodině překvapí slušnou akcí a nádherně temnou atmosférou. No co už, místy dobrá akce, skvělý výkon Jonase Karlssona a absence nudy docela stačí. Od "morality o tom, že před svými činy člověk neuteče" bych čekala rozhodně míň. ()

sup 

všechny recenze uživatele

Vizualne a zvukove velmi pusobivy film plny filmarskych napadu, ktery me jednoduse uchvatil. Jedinym zaporem je asi trochu slabsi pribeh, ale ten mi stejne nezabrani udelit plne hodnoceni. Nedivil bych se, kdybychom o reziserech tohoto celovecerniho debutu (na MFFKV 2006 jeden z nich osobne iflm uvedl a pusobil velmi sympaticky a mlade) jeste ledacos uslyseli, protoze talent jim rozhodne nechybi, i kdyz by mozna mohli upustit od toceni filmu ve stylu "pejsek a kocicka vari dort." ()

Reklama

El Loco 

všechny recenze uživatele

Spočiatku zaujímavé švédske dielko, viditeľne inšpirované hlavne Bekmambetovom, ktoré sa po sľubnom štarte mení na neuveriteľne chaotický prepletenec Nočnej hliadky, Matrixu a 28 Days Later, ktorý však nemá ANI HLAVU ANI PÄTU...Storm sa snaží vyzerať veľmi štýlovo a originálne, avšak absolútne na to nemá...Režiséri Marlind a Stein sa majú ešte čo učiť... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuálně extrémně pohledná a dějově hodně zajímavá scifárna, která se ale bohužel postupně změní v... v co vlastně? První půle je na pět a nemůžu jí nic vytknout, leda jen nesympatického a samolibého frajírka v hlavní roli. Ale kvůli svým osobním antipatiím bych s hodnocením dolů nešel, protože se mi to fakt moc moc líbilo. Chvílemi comicsový a chvílemi téměř mysteriózní styl, chvílemi jakoby variace na matrixovské téma nebo na nějakou PC hru... Ale v půlce začne děj pateticky moralizovat a najednou je to celé úplně o něčem jiném. Nejde totiž o nic menšího, než o lidské svědomí, o vinu a odpuštění, o boj dobra se zlem... no prostě sci-fi příběh jde do kopru a skončí to jako rádoby produchovnělá fantasy s nenápadně křesťanskou patinou (i když jistá zrzavá strážná kung-fu-andělka byla moc pěkná). Ale objektivně a s odstupem nějakého času to vůbec není tak hrozný film, jak by se teď podle mých řečí mohlo zdát, jen po té slibné první části se zkrátka cítím trochu podvedený a zklamaný. ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Celý film je o zamýšlení. Jsme ve hře, comixu, realitě? Kdo je ten chlap s divnými zuby? A co ta zrzka? Proč se to všechno vlastně stalo a co to má společného s tou bouří, která přišla a zase odešla? Tvůrci nás obdařili i otevřeným koncem. Pro některé zmatek, pro jiné zcela nepochopitelný snímek, pro další ztráta času... Pro mě zážitek. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Oficiálně film vyšel 20. ledna 2006, diváci jej však mohli vidět už 18. listopadu 2005 během filmového festivalu ve Stockholmu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Stockholmu a Vänersborgu. (Terva)

Reklama

Reklama