Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní americká vánoční komedie, na které vlastně není vůbec nic opakování hodného. I proto jsem jí tedy vrazil dvě hvězdy. To, že tu Danny DeVito a Matthew Broderick (kteří jsou tu jediní dobří) proti sobě stojí naprosto standardním způsobem v příběhu, který si o vánoční atmosféru naprosto koleduje, to není bůhví jaký zázrak. Podle mě to mohlo být mnohem vtipnější. Potenciál by byl. Takhle je z filmu ale standardní rodinný odpolední kousek, u kterého uvaříte oběd a najíte se ne úplně v tichu. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,093,569Tržby Celosvetovo $47,231,070Tržby za predaj DVD v USA $27,994,427 //počet predaných kusov 1,404,629 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George S. Clinton: 1. Run Rudolph Run - Marc Doc Dauer ,2. Santa Baby - Transcenders/Terry Dexter ,3. Up on the House Top - George S. Clinton ,4. Joy to the World - The Rhinestone Reindeer/Anna Montgomery ,5. Brighter Lights - Transcenders/J7 D'Star ,6. Deck the Halls - Gary Hoey ,7. Rockin' Around the Christmas Tree - Brenda Lee ,8. Grandma Got Run Over By a Reindeer - H.H. Waters/Goodtime Country Band ,9. O Holy Knight - Kristin Chenoweth ,10. Silent Night - The Deck the Halls Holiday Orchestra ,11. Frosty the Snowman - Alvin and the Chipmunks ,12. Jingle Bells - The Lennon Sisters ,13. Joy to the World - The Mormon Tabernacle Choir , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nevtipné, nezábavné, nehumorné, nelegrační, neveselé. Už jsem se zmínila, že vůbec nebylo k smíchu? Upřímně přiznávám, že ty dvě hvězdy dávám z jediného důvodu, protože jsem uviděla budiž tmu (pro nechápavé, usnula jsem :o) Což jsem možná měla udělat před, ale nemám srdce dát odpad filmu, který jsem nedokoukala. A i když v normálních případech filmy, které nedokoukám, nehodnotím, tady to nemá stejně žádnou hodnotu. DeVito tragický, jako tedy všichni přítomní. Komedie absolutně nefunkční a jak už jsem naznačila absolutně nezábavná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Náš dům bude vidět z vesmíru." Vánoce moc neprožívám a soutěživý skoro vůbec nejsem, ale jestli mě chce někdo překonat v počtu žároviček, ve velikosti vánočního stromku nebo plodnosti velblouda, tak se dočká letící koule, žaloby a rychlobruslařského souboje. Já jsem se zkrátka v souboji Buddyho se Stevem našel a proto mě dost mrzí, že Buddyho dcery byly mnohem zajímavější než souboje obou vánočních pošuků. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nakonec nedopadlo tak, jak to dopadlo, a zůstalo jen u písně, dala bych 4*, ale protože to nakonec skončilo jako typický Americký film tohoto druhu, musím zůstat u 3* ... Mohlo to bejt horší... ;-)) /Už aby byly Vánoce... :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každoročná dávka vianočného klišé prichádza tentokrát v celkom sympatickom podaní dvoch hlavných protagonistov. Nič viac. Príbeh je skutočnou stávkou na istotu, nenájdeme tu nič inovatívne, všetko dej je predvídavý a drží sa žánrových konvencií, no a ani humorom to nijak zvlášť neprekypuje. Mohlo by sa zdať, že Danny DeVito a Matthew Broderick sa ako susedia posadnutí žiarovkami budú cítiť vo svojej koži, no ani tu chémia a vtip akosi absentovali. Zaujímavé je, že pokiaľ ide o film s vianočnou tématikou, viem byť k hodnoteniu trošku tolerantnejší. Napriek tomu, že som bol značne sklamaný, ide o celkom roztomilý vianočný film. 55%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Téma sousedských sporů skloubené s tématem vánočním. Vznikla z toho zajímavá slátanina; obsazení mě vůbec nenadchlo, možná až na Kristin Davis, která sekundovala Broderickovi a DeVitovi docela dobře. Žeby z toho člověk umíral smíchy se bohužel říct nedá, některé scény byly dost vyhrocené a trapné .Ale zazněly tam pěkné koledy a docela příjemně vánočně to ke konci naladí..Takže s odřenýma ušima 3*. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela dobrá a nepochybně zajímavá vánoční komedie těžící z tématu sousedských sporů a dovádějící toto téma až do absurdních výšin, takže není od věci, když řeknu, že považuji mnoho věcí ve filmu za přehnané a nereálné. Film začíná v okamžiku, kdy se přistěhuje naproti Finchovým rodina Hallových. Dcery Buddyho Halla jen tak z legrace zjišťují, jestli je jejich dům vidět z vesmíru, a bohužel zjistí, že vidět není. A tak Buddyho napadne, že by mohl dům ozdobit vánočními světýlky, aby byl vidět z vesmíru. Z prvotního nápadu se stává posedlost a zároveň souboj se sousedem Stevem Finchem, kterého tolik světla v noci ruší. Díky tomu začíná souboj, který nemůže mít vítěze. Hlavní role Buddyho se velice dobře zhostil Danny DeVito, jeho protihráče si potom zahrál Matthew Broderick. Takže obsazení je zde více než zajímavé, a opravdu to nedopadlo zase tak špatně. Jedinou výtku mám právě k tomu, že film v mnohém přehání. Pochybuji, že je možné či reálné vytvořit takovou světelnou výzdobu, kterou vytvořila postava Buddyho. To asi opravdu není reálné, stejně jako není reálné, aby za jednu noc stihli dva muži ozdobit žárovičkami jednu velice dlouhou cestu od motelu až k domu jednoho z nich, a ještě navíc během té samé noci uvařit velkolepou hostinu. Takže je zde několik velkých nelogičností, a díky nim nemohu film hodnotit lépe, nežli průměrně. Ale jako vánoční komedie je to docela zajímavý film. Uděluji tři hvězdičky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Túto komédiu s D.DeVitom som ešte nevidel a popri sviatočnom leňošení mi jeho meno stačilo k tomu aby som prisadol. Danny je ťahúňom, hoci príbeh nie je bohvieako originálny. Vyťažiť sa z toho dalo určite viac. O niečo podobné sa pokúšal aj Ch. Chase a tam na dobrú náladu stačil aj krátky záber na elektromer. Mal som pocit, že Dannyho dom by potreboval samostatnú jadrovú elektráreň a aj preto by som sa dobre pobavil keby záver ukončil poštár s faktúrou od elektrární v ruke alebo niečo podobné. Papier a filmový svet znesie všetko, tak sa bavte. Resp. ako kto...Skôr taký priemer, ktorý neurazí. 50%. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Za to že jsem se na tohle dodívala bych měla dostat metál, něco tak neuvěřitelně stupidního a trapnýho se jen tak nevidí. Matthew Broderick je zde extrémě nesympatický. 1* za Dannyho DeVita. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Prostředí 5/10/// +Kristin Davis, celkem příjemná odpočinková a nenáročná zábava, vhodný film k vánocům -občas mě hlavní herecká dvojice prudila, u DeVita a jeho rolí to poslední dobou není nic neobvyklého, celé je to průměrně natočené/// Žádný zázrak to není, ale pruda to vyloženě taky nebyla. Film stojící někde na pomezí zábavného rodinného filmu a zbytečné průměrné komedie. Bude hodně záležet na vaší momentální náladě a na tom, zda tomu přijdete na chuť. Já se ve výsledku celkem bavil, zaujal mě i příběh a v závěru to mělo něco do sebe./// Celkem 57%/// ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Keď sa dvaja chlapi pretekajú, kto má väčší a osvetlenejší... dom. Mierne plytké, ovšem skrčok DeVito je celkom zábavný. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ničím neoslňující vánoční komedie, kdy onu třetí hvězdu dávám jen proto, že mám vánoční náladu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Do Vánoc sice zbývají nějaké 2 měsíce, ale proč si neudělat pohodovou atmosféru dříve? A pohoda to fakt byla. Pár vtipných scének, pozitivní nálada a pohoda Svátků vánočních. Jo a zase ten sníh:-) Tak mi něco říká..."Už máte vánoční dárky?" ...tak já už mizím, Ježíšek volá:-) 70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku tupá vánoční komedie pro nenáročné diváky, kteří mají rádi nějaké zvukové pozadí k žehlení kapesníků nebo vrtání do zdi. Možná by to nebylo ani tak moc stupidní, kdyby v tom nehráli Broderick s DeVitem. Nějak mi k sobě neseděli a vůbec mi nepasovali do téhle zasněžené tragédie. Pokud si chcete zmrvit vánoce nebo jakýkoli všední den, směle do toho! 30% ()

Reklama

Reklama