Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Bowman je vědec a pracuje na objevu speciálního séra, které by mohlo uchránit svět před zhoubnou virovou nákazou. Jednoho dne je ve své laboratoři přepaden a při potyčce je infikován látkou, která ještě nebyla testována. Nezůstane to bez následků. Zmutuje do podoby obřího hmyzu. (oficiální text distributora)

Recenze (37)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tomu absolutně chybí jakékoli napětí nebo atmosféra (teda kromě prvních 10 minut), na tu druhou to nijak neurazí, nápad sám o sobě je dobrý a masky jsou celkem povedené. Těch 26% mi tu přijde zbytečně málo, skutečně to není takový průser, jakým se to na první pohled zdá, protože když člověk skousne odfláknutý scénář a echt naivní dialogy (které jsou ale svým způsobem roztomilé, nevím jak jinak to vyjádřit), dá se to. Dokonce mi tu i jedna postava byla sympatická, jen škoda, že jí potkal stejný osud, jako drtivou většinu mých oblíbených postav - v hororech. Škoda, že režisér neměl potenciál a asi ani chuť to víc rozvést, aby to nevypadalo tak klasicky. 2* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktorka Jennifer Allenová se snaží během výzkumu na komárech najít zbraň proti nebezpečnému smrtícímu viru, který přenášejí. Její šéf si bez jejího vědomí dohodne jako pokusného pacienta vězně odsouzeného na smrt. Tomu se ale podaří ve výzkumné budově uniknout, zabije několik lidí a následně dojde jeho vinou v podzemní laboratoři k explozi. Po výbuchu se mu podaří uprchnout, avšak zmutuje v obřího komára, který začne vraždit. Jennifer se ho s pomocí přítele, seržanta Randalla, snaží zastavit. Krví se nešetří, výživný je masakr v nemocnici. Lítají ruce, nohy, odříznutí svrchní části lebky znetvořeným pařátem je otázka sekund. Mrtvoly se vrší a čas se krátí... Ani po letech mě film úplně nezklamal, přestože se v některých scénách mění v nechtěnou komedii - jednotka rychlého nasazení je banda neschopných šášů, jejichž životnost se během akce počítá na sekundy. Céčková odnož Cronenbergovy Mouchy má své mouchy, ale to se u těchto filmů tak nějak čeká - samci komárů se neživí krví, křídla by onoho přerostlého moskyta neunesla a pár vypuštěných mutantů by dozajista nezpůsobilo vymizení viru tak rychle... Počítačové efekty naštěstí v menšině, i tak bych uvítal proměnu za pomoci mechanických efektů. Hodnocení ponechávám, ta třetí * je za správný konec. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si chudého příbuzného Mouchy představoval jako otravný hmyz, který musel dát křídla do frcu. Teď už vím, že vypadá spíše jako Mosquito Man... Jedná se o další béčko, kterými nás díkybohu zásobuje MagicBox, kde vraždí latexový obří komár s hezkými zuby. Filmu chybí atmosféra i odvaha o nějaké nechutné efekty. I přesto mu dávám dvě hvězdičky, protože film docela příjemně uteče a hlavně za scény SWAT vs. Komár a samotný závěr si je určitě zaslouží. Mimo hezké hlavní hrdinky už není prakticky co pochválit, takže skončím a dojdu si sehnat repelent. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Další hmyzoidní produkt z distribuční líhně MagicBoxu. Entoentity jsou koukám nějak ve vydavatelské módě, a tak neprodaný (neprodejný) náklad tohoto blivajzu na dvd skončil po "Larvě" (viz. více komentář u oné) coby další vskutku >horrorroborrorro< příloha k marnému časopisu (tentokráte DVDMAG - fakt plátek jak kluci sami říkají pro magory :-)... - - - P.S. ...Jo a ta hláška na obalu dvd zní přesně: "Nic horšího jste neviděli". No tak asi tak nějak... Fakt někdy člověk žasne, komu toto slouží... :-( ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Všetkých nás zachránila." Béčkový horor od menej známeho režiséra Takácsa (Gate 1987), pre nás tentokrát pripravil komára, ktorý prepichuje svoje obete, a vycucáva z nich krv. Čo ale prekvapí je, že komár je obrovský ako človek a sú dvaja, maska komára vyzerá slušne ale mohla vyzerať aj lepšie. Ale po tých všetkých sračkách čo som doteraz mal možnosť vidieť, radím Mosquita Mana k tým lepším 60 percent, ale s určitými výhradami! ()

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v americkom meste Baltimore, v štáte Maryland, avšak bol kompletne natočený v Bulharsku. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama