Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné dramatické osvieženie. Námet síce nie je najoriginálnejší, ale páčilo sa mi spracovanie a niektoré myšlienky, ktoré vo filme zazneli. Príbeh sa skladá z dvoch dejových liniek, ktoré sa ovplyvňujú iba minimálne. Prvá je o dvoch ľuďoch nespokojných vo svojich manželstvách, ktorí sa náhodou stretnú na detskom ihrisku a prepadnú vzájomnému kúzlu a nenaplneným túžbam. Ale kde nie je vôľa dotiahnuť veci do konca, nie je ani nádej na úspech. Druhá linka je o mužovi, ktorého dostihne vlastná minulosť a postupne zisťuje, že sú veci, za ktorými sa nedá spraviť hrubá čiara a začať odznova. Meno je jedna z najcennejších vecí, ktoré človek má a nič nie je horšie ako oň prísť. Zaujímavý dej dopĺňajú sympatické herecké výkony P. Wilsona a K. Winslet. Film rozhodne odporúčam. 80/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môže byť úchyl,dobrý?"... Kvalitne poskladaná mozaika rôznych charakterov. Režisér má réžiu pevne v rukách, tak ako aj rozbor a psychológiu postáv. Film bez akejkoľvek akčnej alebo výrazne dramatickej scény si napriek tomu udržuje pomerne slušné napätie a to hlavne z dôvodu, že medzi postavami to niekedy poriadne iskrí. Film pre náročnejšieho diváka s niekoľkymi zaujímavými a kvalitnými scénami(úchyl v bazéne, prvé podozrenie z nevery pri spoločnom obede v podaní výbornej J.Connelly). Pohľad na T.Wilsona mi stále pripomínal Paula Newmana za mladých čias. Film v nieľkokych scénach sprevádza neutrálny hlas rozprávača, ktorý nemá so žiadnou postavou nič spoločné a tradične kvalitná hudba od Thomasa Newmana. Kvalitná psychologická dráma , niečo pre fanúšikov filmu Americká krása.80%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl (podľa ČSFD) pred dvoma rokmi, málo si ho pamätám a neviem, či to vypovedá viac o jeho kvalitách alebo o mojej pamäti. Opakovane som si ho pozrel iba kvôli komentáru. Námet nie je nový a toľko chválený scenár obsahuje okrem zaujímavých pasáží aj nudu, klišé a neprirodzené správanie postáv. Komentátor bol vhodný iba miestami a väčšinu času pôsobil skôr rušivo. Herci v prvej línii sa snažili zo všetkých síl, ostatní o poznanie menej. Patrick Wilson je síce fešák, ale do úlohy otca na materskej, ktorý si obľúbi žiť pasívnu úlohu, by typovo patril iný herec. Film ako celok je značne nevyrovnaný, čo však vôbec neznamená, že je priemerný alebo dokonca zlý. Len vo mne toho veľa nezanechal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nijak zvláštní drama ze světa jedné idylické americké ulice na okraji nějakého většího města. Všichni si tu žijí ty svoje životy, kde každý v minulosti skrývá nějaké to osobní peklíčko. No a kdo ho neskrývá, ten si ho s radostí v průběhu tohoto filmu vytvoří. Nejzajímavější postava z celého tohoto filmu je určitě ten nemocnej úchylák, bez kterého by tenhle film jako snad ani neexistoval. První seznamovací půlka je tak spíš na tři hvězdy s tím, že v druhé půlce vznikne poměrně solidní napětí nejen mezi nevěrnými. Celkově tenhle film chytí vysloveně druhej dech a nepřestane s ním až do samotného závěru. Vlivem samotné délky to není jednoduchý film, ale nakonec jsem rád, že jsem ho viděl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jako muž závidím hlavnímu mužskému hrdinovi jeho problém rozhodnout se mezi okoukanou manželkou ztvárněnou Jennifer Connelly a zajímavou maminkou ze sousedství Kate Winslet. Jo jo, to jsou starosti. Jako malé děti je vztahové drama sympaticky posazené mezi komediální a tragickou polohu a výborně naplňuje funkci vztahového romantického dramatu s řadou zajímavých postav a dobře odpozorovaných scén ze života. Není to sice film, který by patřil ke špičce svého žánru a o kterém by člověk dlouho a zásadním způsobem přemýšlel, ale emocionálně funguje velice dobře. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Do úlohy Brada navrhla Patricka Wilsona sama Kate Winslet. (imro)
  • V knižní předloze se postava Patricka Wilsona jmenuje Todd. Ve filmu je přejmenován na Brada, pravděpodobně kvůli režiséru Toddu Fieldovi. (Aknah)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama