Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

kinej 

všechny recenze uživatele

Daft Punk mám naposlouchané víceméně kompletně a tak jsem si řekl, že hudebně ozkouším své domácí kino. Čekal jsem že, mě subwooferový útok odstěhuje i se sedačkou do vedlejší místnosti, ale víc jsem se mýlit nemohl. Electroma je zkrátka takový komorní art film, byť vizuálně velice povedený, kde hrají hlavní roli dvě robotická alter-ega dua Daft Punk. Jejich hudby se nedočkáte. Příběh je celkem zajímavý, byť na formát celovečerního filmu poměrně banální, ale díky vydařené kameře je pořád na co koukat. Hudebním fajnšmekrům bych ale spíše doporučil jejich Interstellar. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo celkom sklamanie. Vedel som síce do čoho idem ale aj napriek krátkej stopáži to bol dosť problém vydržať. Určite tým autori chceli mnohé povedať no akosi som nezachytil nič. Ďalšou vecou je samotná hudba. Elektro moc nemusím ale Daft Punk mám veľmi rád a keby sa celý film netočil kvázi okolo nich tak by ma ani vo sne nenapadlo že hudbu k tomuto robili oni pretože tam vonkoncom nepasovala hoci vyslovene zlá nebola. Čudný film ktorý ani ten najväčší optimista nemohol produkovať so zámerom komerčného úspechu aj keď je to klubovka. ()

Reklama

Milan25 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyvážený film. Příběh docela jednoduchý, ovšem velmi silně emotivně působí na diváka. Děj se poměrně vleče, ale na druhou stranu do nás pumpuje dokonalé záběry ještě lepší kamerou. Největší filmařský kumšt celého filmu je rozhodně cesta pouští a psychické zhroucení, kde je tento smutný prvek doslova rozpálen dech beroucím záběrem na hořící postavu. Znamenitý kus práce! ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Pointa a poselství do jedné věty, které jsou roztahané do hodiny a čtvrt, vás napadnou v podstatě hned. Velmi solidní příručka na téma: 'Jak udělat můj film delším(+aspoň trochu zajímavějším)?'. Prostá odpověď zní: 'Pomocí skutečně pěkných a dlouhých záběrů na lidi v helmě.' Ať mě ještě někdo prudí, že 2001 je pomalý film. Tohle je pro mě rána vedle. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Mňa tá myšlienka o robotoch, ktorý chcú byť viac „HUMAN“ dostala, a v podaní DAFT PUNK je to hlavne pre ich fanúšikov (medzi ktorých patrím aj ja) vec čo si nesmú nechať ujsť. Výhrady že tam nie je ich hudba sú oprávnené, ale mne to vôbec nevadilo, pretože ELECTROMA to vyvažuje úchvatnými obrazmi a celkovým zvláštnym pôsobením na diváka (na každého samozrejme pôsobí inak, ale ak na vás zapôsobí, tak poriadne). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Krajina v Electromě je Jihozápad USA, město, do kterého roboti přijedou je v Inyo County v Kalifornii. (melipa)
  • Natáčení filmu zabralo 11 dní, většina z nich byla ztrávena v Kalifornii. (melipa)
  • Černé auto, ve kterém jedou Daft Punk, je Ferrari 412 (1987-89). (melipa)

Reklama

Reklama