Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

tragicus 

všechny recenze uživatele

Mno, natočené je to dobře, sugestivně, naléhavě. Logika není úplně nakřivo, nicméně, když vycházíte ze špatných předpokladů (různé peptidy pro každou emoci? Vrať svůj PhD..., myšlenky nepůsobí na vodu, ty obrázky jsou sice pěkné, ale s vlivem myšlenky na vodu nemají nic společného, vědci po celých USA fotí předměty na více místech najednou? jo v laboratory of Gotham a LuxCorp laboratories..., atd.) tak můžete mít neprůstřelnou logiku a k ničemu kloudnému se stejně nedostanete. Jinak vcelku legrace. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tažko povedať, že ide o kvalitný dokument, no určite je zaujímavý. Spočiatku mu vadilio všetko to okrášľovanie efektami, zvukmi... ale potom sa to upokojilo, resp. som si zvykol. Ako dokument (s hranými vsuvkami) je mierne nevyvážený, ale mne spravil veľmi dobre na duši. Pôsobí pozitívne a človek sa môže trochu (ale ozaj len trochu) zamyslieť. Je mi v podstate jedno, či išlo o (polo)pravdy, alebo len filozofické úvahy, veď človek počuje a vidí aj tak len to, čo chce... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak mi nepřišlo, že by byl dokument až tak mimo mísu. Dost věcí, které zde zazněly jsem pokládal za naprostou samozřejmost i před zhlédnutím. Samozřejmě zazní i mnoho věcí, pod které bych svůj podpis rozhodně nedal. Ono je to špíše hodně o tom, čemu jsou lidé ochotni věřit. Rozhodně však doporučuji u dokumentu přemýšlet a nebaštit všechno do úplných detailů. Uvedu příklad. Tento dokument si někde ukradne nějakou myšlenku, která je třeba z více zdrojů přijímána za pravděpodobnou a začne ji dost silně ,,zdokonalovat". Nutno říct, že na základě ničeho. Snad pouze podle subjektivního dojmu. Potom se velmi snadno může stát, a v tomto dokumentu taky mnohokrát stane, že se z takové myšlenky může stát naprosto překroucený nesmysl, kterému se věří dost těžko. To už potom není otázka vědy, ale víry. Dokument sděluje všechny myšlenky, teorie a informace naprosto jednoduchou cestou, takže je určitě vstřebatelný úplně pro každého. Všechny hrané scény jsou vlastně naprostou legrací a český dabing je vůbec ten nejhorší, jaký jsem si kdy poslechl. Takže tyhle části ani vážně brát nelze. Dokument si chce samozřejmě získat diváckou pozornost a té dosáhne nejlépe tak, že lidi šokuje, a tak se o to celou stopáž snaží. To mu přece nelze brát za zlé. Nemusíte se v něm chytat každého slova. Já si třeba pamatuji jen to, co pokládam za věrohodné, či možné. V lepším případě a většinou na základě vlastních životních zkušeností a v tom horším případě na základě toho, že to tvrdí více zdrojů a tak nějak podvědomě to tedy považuji za pravdivé. Mám rád dokumenty, které řeší podobné věci, takže jsem všem maximálně otevřený a díky za ně. Dávám tedy 3* a svůj komentář zakončím citátem Karla Čapka, který směřuji hlavně k těm všem odpadářům, kteří se snaží působit dojmem, že kvantovou mechaniku vlastně vymysleli. ,,Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." Přemýšlejte o tom :) ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tragický dabing, vyvolával ve mě záchvaty smíchu, ale za to tvůrci nemohou. Je to opravdu zvláštní dokument, proto chápu tak rozporuplně hodnocení. Ty scénky jsou trapný, i když pominu ten dabing, který to povyšuje na úplně jinou úroveň. Ani já vlastně nemám jasno tak špatný. Je tam pár pokusů o zamyšlení, ale postavených na pseudovědeckých tvrzeních. ()

jenjan

všechny recenze uživatele

Kultivované, srozumitelné, přesto kontroverzní.. I kdyby to byl jenom nevkusný konstrukt, je na správné cestě.. Závěrečné tvrzení: "Neberte to jako bernou minci! Vyzkoušejte to a uvidíte, jestli je to pravda.." a "Přemýšlejte chvilku.." nezní moc dogmaticky. Byla by to ale sakra zodpovědnost, kdyby to byla pravda co? Až mě z toho šel mráz po zádech co pánové zarputilci? Jistotky by se nám pobořily trošku ne!? ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama