Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument (podobný Secretu) k zamyšlení. Hlavně skvěle natočený ! - na to, že je to vlastně jen "pouhý" dokument, jsem koukal jak je opravdu dobře provedený. Moc se mi líbila taneční scéna na párty - ta byla skvěle natočená. K samotnému obsahu dokumentu se zde nechci rozepisovat, když tady vidím ta rozporuplná hodnocení. Nechci se s nikým dohadovat. Myslím si svoje. Já vím, že to funguje. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: "Jsem mnohem víc, než si myslím, že jsem. A můžu být mnohem víc než to. Mohu ovlivňovat své okolí, lidi... Mohu ovlivnit i samotný prostor. Mohu ovlivnit budoucnost. Jsem zodpovědný za všechny tyto věci. Já a okolí nejsme odděleni. Jsme součástí celku. A já jsem na to celé napojen. Nejsem osamocen." & Ramtha - "Jsme tady, abychom byli tvůrci! Abychom nápady a dílem mysli oplodnili prostor. Jsme zde abychom udělali něco s tímto životem." ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem dobrá ilustrace relativity :-)). Jeden z nejdokonalejších příkladů toho, jak dokáže odfláknutý dabing otočit vyznění díla o celých 180°. O relativitu sice tvůrcům vlastně šlo, ale jistě ne takhle... Škoda. Poprvé jsem to viděla kdysi kdesi v původní verzi a byla jsem fakt nadšená. Ohromená... Zajímavý přístup, zajímavý pohled na realitu. Bylo vidět, že se na tom podepsali teoretičtí fyzikové, kteří nás sic trochu školsky, ale jinak docela mile nechávají nahlédnout do možností kvantové fyziky aplikované na reálný život a ještě u toho vtipkujou. Americky výpravné a pestrobarevné, ale neuráží a i tak u toho musíte používat hlavu... Když jsem zjistila, že to u nás konečně vyšlo na DVD (a ještě v české verzi), byla jsem nadšená! Bohužel ne dlouho. Takhle poslat něčí film do kytek fakt nemá obdobu...! Místy jsem nevěřila vlastním očím, jak třeba jenom pouhá záměna hlasů dokáže z pozitivně laděné a trochu praštěné slečny v dobré náladě udělat ABSOLUTNÍ KRAVKU... Nebo jak je možné cítit se jako neskutečný retard jenom díky tomu, že kluk oslovující vás při sportu na hřišti dostane nepřiměřeně mladší hlas s adekvátně kostrbatým projevem... Fuj! Prosímvás, jestli na to někdy narazíte, mořte se radši s angličtinou, trapte se s bleskurychle ubíhajícími titulky, ale nikdy, za žádnou cenu, NIKDY si nezkoušejte pustit tu šílenou českou verzi... S ní to totiž nakonec celé vyzní přesně jako nechutný mozkyvymývající propagační materiál nějaké sekty! (Ono to taky možná nakonec vysvětluje celý ten nepoměr v hodnoceních tady . Sama jsem z toho tak na rozpacích, že nakonec volím zlatý trojhvězdičkový střed... A dost mě to mrzí.) ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Pro pasivní spotřebitele dogmat, co do nás v jednom kuse valí média a "zaručení odborníci" je tento dokument opravdu silné kafe. Možná není všechno pravdivé, a je všechno přemrštěné, ale jiný náhled na věci kolem nás nemůže uškodit! Takže zapomeňte na všechno, co si myslíte, že je nezpochybnitelná pravda, podívejte se a udělejte si vlastní názor! Nenechte se zmást komentáři zde: možná jsou jevy neaplikovatelné na lidi, skutečně předváděny s lidmi a na lidech, ale jen proto, aby je člověku, co nestudoval jadernou fyziku, přiblížil. A ze stejného důvodu tvůrci do vědy angažovali boha - ve světovém měřítku je určitě více diváků věřících než nevěřícíh. 4* musím dát, byť zcela nesouhlasím s nabízenými řešeními, už jen za tu odvahu vytvořit dokument o těchto základních dogmatech z jiné perspektivy. Pokládám si otázku: proč se lidi brání vyslechnout, či se podívat na názor jiný, než je ten jejich, aniž by v polovině nekonstatovali, že je dotyčný debil a nic o tématu neví? Darwin, Koperník a jim podobní to museli mít opravdu těžké... ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tragický dabing, vyvolával ve mě záchvaty smíchu, ale za to tvůrci nemohou. Je to opravdu zvláštní dokument, proto chápu tak rozporuplně hodnocení. Ty scénky jsou trapný, i když pominu ten dabing, který to povyšuje na úplně jinou úroveň. Ani já vlastně nemám jasno tak špatný. Je tam pár pokusů o zamyšlení, ale postavených na pseudovědeckých tvrzeních. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama