Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

O.K. přiznávám se, že patřím mezi ty lidi, kteří při pohledu na Natalii Portman utírají podlahu od slin a každou scénu kde se zjeví přetáčí dokola a dokola... True ale není jen její herecký koncert, velký přínos na celém "filmu" má Melchior Beslon v roli Thomase. Ten mužík je skvělej. Pak ještě nepodstatnej člověk Tom Tykwer ( sranda samozřejmě), ten je taky božskej. Ne nejlepší kousek v Paris, je t´aime , ale na stupni vítezů určitě stojí... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tato krátká povídka je součástí filmu Paris, je t'aime a musím říct že ze všech částí tohoto povídkového filmu je také nejlepší. Je to nádherné a zajímavě zpracované vyprávění o lásce slepého mladíka a krásné divky v podání Natalie Portman a jak Natalie, tak i režisér Tykwer v ní plně dokazují že jsou jedněmi nejtalentovanějších lidí své generace. ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Dokonalá demonstrace toho, jak lze i na malém prostoru vykouzlit mnoho citu. Jestliže je tato krátká filmová povídka součástí antologie Paris, je t'aime, důležitější je v jejím případě spíše ta láska, než Paříž. Milostný vztah je zde ukázán v jeho celistvosti, od nezapomenutelného seznámení, přes svěží start, malé roztomilé partnerské rituály, jež se mění postupem času v ubíjející rutinu až po... Ha a já bych vám to pomalu celé vykecal. Lepší bude, když se na to mrknete sami. Nicméně stojí to za to, uvidíte... ()

Burrows 

všechny recenze uživatele

Tom Tykver dokázal v 7 minutách vylíčit milostný příběh slepého kluka a začínající herečky tak brilantně, že zůstává rozum stát. Od počátečního telefonátu, přes první setkání, běhu ke konzervatoři .. - Tykver nám servíruje nebezpečné tempo, ukázkový střih a výraznou pointu. Pro mě no. 1 z Paris, I love you. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Pulzujúca poéma o láske. Pulzujúca preto, ako dýcha životom, ba priam vitalitou, povedala by som... Tak "životaschopne" vyrozprávaný vzťah sa často nevidí. Podobný pocit radosti zo života vo mne vyvolali Clementine a Joel z Večného svitu nepoškvrnenej mysle- takisto neuveriteľne životaschopné, a paralela je aj ďalšia- ich mozaika lásky sa tiež spája iba v spomienkach... True vôbec neklame, keď sa nám obrazmi i zvukmi prihovára, že jednou z tých najúžasnejších vecí na Zemi je tá komplikovaná pani Láska. Nádherne vymyslený, citlivo natočený a zhudobnený kúsok. Natalie Portman a Melchior Beslon- skvelé, skvelé, skvelé... Myslím, že celé je to bezchybné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama