Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější a nejefektnější (bratři Coenové a Sylvain Chomet prominou) filmový příspěvek z povídkového snímku Paříži, miluji Tě. Tom Tykwer se vrací k experimentálnímu filmovému vyprávění a la Lola běží o život - famózní, chirurgicky přesný střih v neobvyklé klipové dynamice, cyklení linearity, práce s výraznou pointou, jednoduchý scénář...a to vše zhuštěno v kompresi pouhých 7 minut ... účinek je dechberoucí... Tvůrce, který osobitě žongluje s významy a rychlostí filmového času a formálními postupy videoklipu dosahuje maximálního efektu a účelnosti. Takhle vypadá postmoderní filmový tvar. ()

Arcipes 

všechny recenze uživatele

Tykwer v celé své kráse a dokonalosti. Jeden z nejlepších kousků Paris, je t'aime. Tomovi se na rozdíl od většiny jeho kolegů podařilo využít potenciál krátkometrážního filmu a vytvořit něco, co paradoxně zanechává v divákovi mnohem hlubší a rozsáhlejší dojem. Vztah v deseti minutách, se skvělou hudbou a výbornou ústřední trojicí - Belsonem, Portmanovou a Paříží. 4/5 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší krátký film z Paris je taime. Natalie Portman v tomto snímku není ani tak důležitá (bez ní by to bylo také dokonalé) jako Tom Tykwer, který si vzpomněl na tempu svého dřívějšího snímku Run Lola Run a rozjíždí od prvního okamžiku strhující jízdu jedním vztahem, která vás nenechá chladným. Dokonalý střih, úžasné tempo, perfektní a jednoduchý scénář, který maximálně využívá 7 minut. Tuhle jízdu si nikdo nesmí nechat ujít, je to citlivé a při tom dech beroucí. ()

Flakotaso

všechny recenze uživatele

Tykwer umí a jak je vidět, problém mu nedělají ani krátké filmy. True se velmi povedla, od kamery a střihu až po hudbu a scénář. Vlastně si nedovedu představit, jak by se krátkometrážní film dal natočit lépe a je obdivuhodné, kolik toho obsáhl do necelých sedmi minut, ale přesto to na pět hvězdiček není. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama