Reklama

Reklama

Chytrák a dva společníci

  • Itálie Un Genio, due compari, un pollo (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvodníček Lokomotiva Bill a jeho souputnice Lucy se na Divokém západě živí vším možným. Naposledy se jim podařilo ukořistit stříbrné mešní poháry a kříž, ale teď ne a ne sehnat kupce. Naštěstí se na scéně objeví starý známý Joe Dík, který má v rukávu vždy několik triků a pod kloboukem plán na nesmírné bohatství. Tentokrát má Joe vyhlídnuto tři sta tisíc dolarů v pevnosti Christobal, které velí zkorumpovaný major Cabot. Aby ovšem vykutálený plán fungoval, bude potřeba falešný zrzavý plnovous, pomatený milovník káňat a hora dynamitu. Navíc se Bill nikdy nesmí dozvědět o všech krocích najednou – jeho krátká rozbuška a nefalšovaný vztek totiž sehrají důležitou roli ve velkém finále... Komediální western se zamotaným plánem loupeže natočil v italsko-francouzsko-německé koprodukci režisér Damiano Damiani, známý spíše italskými krimi a politickými thrillery. Přestože svůj westernový debut si odbyl už Kulkou pro generála (1967), teprve u filmu Chytrák a dva společníci si Damiani zkusil lehkovážnou verzi žánru, kterou ve světě proslavilo komediální duo Bud Spencer a Terence Hill. Právě Hill se zhostil ústřední role Joe Díka a trojlístek pak doplnila francouzská herečka Miou-Miou a kanadský rodák Robert Charlebois. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

otík 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedená westernová hillovka - jako tradičně vystupuje ve svém tradičním oblečení, s tradičním bílým koněm, s úsměvem na rtech - bohužel málo co je na tomto filmu úsměvné, střílení téměř žádné, pěstní souboje tu nenajdeme a tak nám zbyde jen příběh nepříběh o několika přátelích, kteří se stále podvádějí, aby podvedli druhé. Hodně scén je téměř nepochopitelných a zcela podivných. Film zachraňuje pouze geniální Morriconeho hudba. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jestli něco z filmového ranku obvzlášť miluju, tak jsou to stylové spaghetti westerny, tak jak je krásně reprezentuje úvodní scéna. Jestli něco nemusím, tak italský smysl pro bláznivý humor. A pokud něco vyloženě nesnáším, tak je to hrubě nepovedený italský smysl pro bláznivý humor, který tu, bohužel, panuje se svou všudypřítomnou trapností nad většinou stopáže. Dojmy nezachraňuje ani hlavní trio hrdinů, z nichž jeden je nijaký, jeden antisympatický a afektovaná Lucy je skutečnou "třešinkou" na dortu divákova utrpení. Z největšího bahna táhnou tohohle chytráka a jeho dva vykutálené společníky alespoň nádherná kamera, hudba a několik málo momentů, kdy to na chvíli funguje tak jak má. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si rila ze Sergio Leone po Me jmeno je nikdo prijde na to jak tocit westernovou komedii. Bohuzel tohle jsem necekal, nemyslel jsem ze to nekdy reknu ale tohle je prozatim jednoznacne nejhorsi Sergiuv western. Pribeh s ukradenim penez armade je opravdu udesny a logiku by clovek tak nejak pohledal. Tohle neni uctyhodne dilo mistra ale opravdu slabota. Dokonce to nezachranil ani Terence Hill ktery se o vybornou atmosferu vetsinou stara. Tady to proste opravdu nefunguje a to tak od 20. minuty filmu. Skoda naslapl jsem si westernovou serii Sergial Leoneho ale tohle jsem jako posledni necekal. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Takový zmatený propletenec jsem už dlouho neviděl.Ve filmu se toho děje strašně moc a děj pádí neuvěřitelně rychle kupředu,zároveň mi však celý ten splašený děj příjde,že je o ničem,že se jen závratným tempem vrší na sebe scéna za scénou,prostředí za prostředím,ale logika tomu utekla na míle daleko.Všechny postavy jsou strašně průhledné a zároveň nerozlišitelné,a jak to vlastně mezi všemi je jsem se nedozvěděl až do konce filmu.Terence Hill je zde každopádně nejsilnějším článkem(ikdyž právě jeho postava je absolutně ta nejnepochopitelnejších) a bez něj by šlo o naprosto nekoukatelný snímek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Natrafil som na to náhodou v TV a dopozeral som to. Zápletka nie je silná stránka tohto filmu. Je to skôr len sled chaoticky poskladaných epizódiek, ale samostatne tie epizódky celkom fungujú a film rozhodne nenudí. Vidieť Hilla vo filme v ktorom nerozdáva každú chvíľu stovky faciek je osviežujúce a bez problémov funguje aj v tejto polohe. Horšie je to ohľadom toho, že prakticky všetky filmy v ktorých hral, boli koncipované tak, že potreboval parťáka s ktorým by sa doberal. A chémiu ktorú mal s Budom sa mu nikdy nepodarilo napodobniť s nikým iným. Preto všetky filmy v ktorých hral bez Buda pôsobia polovične. A to je aj prípad tohto celkom pohodového westernu. 5/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Poslední western, na kterém pracoval Sergio Leone. (špaček421)
  • Natáčelo se i ve slavné Monument Valley ve státě Utah. (Rugero)

Reklama

Reklama