Reklama

Reklama

Chytrák a dva společníci

  • Itálie Un Genio, due compari, un pollo (více)

Obsahy(1)

Podvodníček Lokomotiva Bill a jeho souputnice Lucy se na Divokém západě živí vším možným. Naposledy se jim podařilo ukořistit stříbrné mešní poháry a kříž, ale teď ne a ne sehnat kupce. Naštěstí se na scéně objeví starý známý Joe Dík, který má v rukávu vždy několik triků a pod kloboukem plán na nesmírné bohatství. Tentokrát má Joe vyhlídnuto tři sta tisíc dolarů v pevnosti Christobal, které velí zkorumpovaný major Cabot. Aby ovšem vykutálený plán fungoval, bude potřeba falešný zrzavý plnovous, pomatený milovník káňat a hora dynamitu. Navíc se Bill nikdy nesmí dozvědět o všech krocích najednou – jeho krátká rozbuška a nefalšovaný vztek totiž sehrají důležitou roli ve velkém finále... Komediální western se zamotaným plánem loupeže natočil v italsko-francouzsko-německé koprodukci režisér Damiano Damiani, známý spíše italskými krimi a politickými thrillery. Přestože svůj westernový debut si odbyl už Kulkou pro generála (1967), teprve u filmu Chytrák a dva společníci si Damiani zkusil lehkovážnou verzi žánru, kterou ve světě proslavilo komediální duo Bud Spencer a Terence Hill. Právě Hill se zhostil ústřední role Joe Díka a trojlístek pak doplnila francouzská herečka Miou-Miou a kanadský rodák Robert Charlebois. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto sa Sergiovi rozpadlo pod rukami (pravda, aj vďaka legendárnej krádeži časti natočeného materiálu, kvôli čomu to v strižni museli skladať aj z nepodarených klapiek a pod.). Ale tak či onak to nemá ten správny "ťah na bránku". Mnohé scény sú samostatne vtipné, dobre natočené, s údernými pointami v dialógoch, ale dokopy to nie a nie fungovať. 5/10, ale zaokrúhlim nahor kvôli tej úvodnej, Sergiom natočenej scéne. Tá bola fajn. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč spagetti westerny netočili ti dva spolu, když už nic jiného. Terence Hill bez Bud Spencera je jako ryba bez vody, mdlá, obyčejná, ale tvůrci se snažili. Atmosféru z toho vydřeli dobrou, příběh taky nestál za zahození, jen mi tak trochu při sledování toho všeho bylo smutno, při faktu, kde je Bud, a že to bez něj není ono, ale takhle nadávám skoro při každém filmu, který je bez jednoho nebo bez druhého. Fakt ale je, že občas mi to nevadilo, s Budem mi to opravdu nevadilo, takže nevěřím, že by to zvládnout nějak nešlo. Prostě mě jen zamrzelo, že koukám na spagetti western, kde hraje jen jedna půlka tohoto nezničitelného dua. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Takový zmatený propletenec jsem už dlouho neviděl.Ve filmu se toho děje strašně moc a děj pádí neuvěřitelně rychle kupředu,zároveň mi však celý ten splašený děj příjde,že je o ničem,že se jen závratným tempem vrší na sebe scéna za scénou,prostředí za prostředím,ale logika tomu utekla na míle daleko.Všechny postavy jsou strašně průhledné a zároveň nerozlišitelné,a jak to vlastně mezi všemi je jsem se nedozvěděl až do konce filmu.Terence Hill je zde každopádně nejsilnějším článkem(ikdyž právě jeho postava je absolutně ta nejnepochopitelnejších) a bez něj by šlo o naprosto nekoukatelný snímek. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je podíl režie od mistra Leonea menší a je to znatelné. Opět senzační hudba od Ennia, ale scénář poněkud pokulhává pane domácí. Snaha o vtipnou komedii nevyšla a dostali jsme se od vtipu na míle daleko. Je z toho jen blázinec, u kterého musíš silně přemýšlet (nebo vůbec), aby jsi pochytil všechny zvraty a to kde se Dík objevý z ničeho nic a ty nevíš jak. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ten vychytralejší z obávaného dua ranařů si musí tentokrát vystačit sám bez svého "nepřeklopitelného" kolegy Buda. Zvládá to celkem v pohodě, kompars mu zdatně nahrává a Morriconneho hudba nemá opět chybu. Jenže Hill tentokrát nikoho nefackuje (zásadní chyba), děj je chvílemi nesmyslný a humoru zde, bohužel, také není nazbyt. Takže jsem viděl westen, který by neměl nikoho urazit, ale kdyby nebyl natočen, tak by se taky nic nestalo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Poslední western, na kterém pracoval Sergio Leone. (špaček421)
  • Natáčelo se i ve slavné Monument Valley ve státě Utah. (Rugero)

Reklama

Reklama