Reklama

Reklama

Muži na stromech

(seriál)
USA, (2006–2008), 25 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Jenny Bicks

Hrají:

Anne Heche, Abraham Benrubi, Derek Richardson, Timothy Webber, Sarah Strange, James Tupper, John Amos, Cynthia Stevenson, Suleka Mathew, Lauren Tom (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(36)

Seriál vypráví o populární a půvabné poradkyni přes milostné vztahy (Anne Heche). Právě dopsala svou další knihu a chystá svatbu se svým přítelem. Ale ještě před tím musí odjet na Aljašku na jednu ze svých přednášek. V letadle ale zjistí, že si omylem vzala notebook svého přítele a v něm najde fotky s jinou dívkou. V tu chvíli se jí vše rozpadá před očima. Dorazí na zmíněnou Aljašku do jednoho zapadlého městečka. Plánovala, že tu bude jen pár dní, ale nakonec tu zůstává. Chce si tu odpočinout. Nemá tu sice manikůru ani spinnig, ale za to je tu krásná příroda a spousta jiné zábavy. (Kamca_)

(více)

Recenze (87)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Po Zoufalých manželkách je tento seriál jako ledová sprcha. Všichni se mají rádi, všichni jsou to dobráci až na kost a o nějaké zlomyslné zápletky by jeden ani nezakopnul. Ne, že bych byl nějaký škodolibý a zvrácený hnidopich, ale celá ta milá a přátelská atmosféra nenabízí nic jiného než onu milou a přátelskou atmosféru, a to je i na moje měřítka docela málo. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdysi běžel na čétéčku takový pěkný seriálek, jmenoval se Zapadákov a měla jsem ho moc ráda. Jak se tak díl za dílem dívám na Muže na stromech, přestává mi ten první připomínat a začíná mi splývat - oba z malých městeček na Aljašce, v obou rozhlasáci, strážci veřejného pořádku, piloti aerotaxi, majitelé barů a bary, ikony ... a v hlavní roli človíček, kterého náhoda prskla doprostřed divoké přírody a zemitého životního stylu figurek v ní - tam jím byl židovský doktůrek a tady je to "kery bredšó" (kdo se tak vytrvale snaží vrátit do své civilizace, až příjde na to, že.... že už to "své" má někde jinde). Ze srovnání mi ještě stále vychází líp Zapadákov, ale kdo ví ... jak se tak díl za dílem dívám ...... ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co se týká seriálů tak jsem velmi opatrná. Mám své oblíbené, které si občas pustím když je chuť (Přátelé, MASH, Simpsonovi) a na nic víc se nechci začínat dívat. A to samé platilo i o tomto seriálu, který jsem jako většinu ignorovala. Co se ale jednou nestalo ... jen tak jsem se pustila do nějaké té chválihodné domácí práce a k tomu jsem měla puštěný program v telce, kde se najednou objevil tenhle ten seriálový úkaz. Musím opravdu sáhnout hluboko do svého svědomí a přiznat se, že mě komediální námět opravdu chytil a spolu s tím určitě i sympatický herecký projev herečky Anne Heche. Příjemné prostředí Aljašského maloměsta plné příjemných a dobrosrdečných lidí. Je fajn, že se točí i seriály, kde nejsou jen samé intriky, milostné trojúhelníky, pláč, nářek, podvody, zloba, násilí ..... To nás obklopuje každý den, tak proč se s tím ještě zatěžovat, když si chce člověk odpočinout. ()

Matt2626 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol trošku gýčový, americký ale zato s humorom na úrovni a akýmsi úvodom do celého seriálu ako a prečo sa hlavná hrdinka dostala do krásneho mestečka Elmo na Aljaške. No a od druhého dielu som sa toho seriálu nemohol nabažiť. Krásne prostredie, výborné herecké obsadenie, inteligentná situačná komika (namiesto otrepaných amerických gegov) a hlavne myšlienka. Myšlienka, ktorá každý diel robí jedinečným a prináša nám niečo na štýl Ezopových bájok na záver ponaučenie. Merinina životná skúsenosť rozprávaná akoby vnútorným monológom. To je presne to čo na tomto seriály milujem. Je to akési poznanie na ktoré prišla a s ktorým sa s nami vždy na záver podelí. Občas veselé, občas smutné so šťastným koncom alebo slzami. Ako život sám 90% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál z prostředí zapadlého městečka dokáže zapůsobit pouze svou zajímavou strukturou. Anne Heche se nejdříve tváří jako hlavní hrdinka, ale postupem času se ukazuje, že byla pouze nastrčenou průvodkyní. V prvních dílech se díky ní seznámíme s ostatními postavami a v tom zbytku funguje zejména jako hlasový doprovod. I když ke konci opět bohužel přebírá vedoucí otěže. Proč bohužel? Už díl, který se odehrával v New Yorku myslím jasně dokázal, že postava expertky přes vztahy není nijak zajímavá a díky v podstatě neznámé minulosti nemáme důvod se o ni více starat. Ona vůbec její dějová linie - vztah s Jackem - je nejnudnější částí seriálu. Zvláštní že zrovna ta, kolem které se seriál má hlavně točit se postupem času ukazuje jako nejhůře sepsaná postava. Je až zarážející o kolik jsou ostatní obyvatelé městečka lépe sepsány... Ale možná to není chyba, jen další vykreslení nezajímavé postavy, které na začátku strhla tolik povyku. Další zajímavou věcí je téměř úplná absence něčeho co nepohladí po duši. Když přijde nějaký problém, hrdinové se přes něj většinou lehce přenesou a jdou dál... Až na pár mimořádně povedených dílů se nejedná o seriál, který by stál za zhlédnutí. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení skutečně probíhalo na Aljašce. (reich)
  • Anne Heche (Marin Frist) a James Tupper (Jack Slattery) se při natáčení filmu sblížili a roku 2009 se jim narodil syn Atlas. [Zdroj: Wikipedia] (Ganka)
  • Při vyhlášení vítěze nejpřesnějšího tipu času, kdy praskne led, vyhraje Celia (Cynthia Stevenson). Dick (Currie Graham) ji obejme a řekne: „Jdi si pro výhru, paní Robinsonová.“ Jedná se o narážku na film Absolvent (1967), kde stejně jako v případě Celie a Dicka udržuje vztah starší žena s mladším mužem. (Ganka)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama