Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scénář:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrají:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(více)

Recenze (296)

Beaumont07 

všechny recenze uživatele

Ale no ták, veď tento bol dosť vydarený...ale vážne, v porovnaní s idiotinami ako Kutyl s.r.o a všetkými slovenskými telenovelami bol toto fakt pozerateľný seriál, ktorého epizódky ma väčšinou celkom slušne zabavili a udržali moju pozornosť po celý čas. Neberiem Susedov ako pokračovanie Uragánu, ale ako mimoriadne odľahčený slovenský sitcom, s miestami výborným scenárom a vždy skvelým Marcinom. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že jde o jednu ze slovenských estrád... A ono jde o nejsledovanější sitcom v dějinách, od kterého se naši východní sousedé neodtrhnou ani kdyby jim maďaři vyhlásili válku... Jinak se podepisuji pod komentář Oskara, který naprosto přesně a snad ještě lépe vystihl mé pocity při sledování a poslouchání slovenského humoru. Když sleduji markízácké Senzi Senzus naprosto to nechápu. Připadám si jak na balkánské veselce, kam jsem se kdysi na dovolené dostal. Jenom s tím rozdílem, že senzusákům bohužel rozumím. Dívám se na to obecenstvo a říkám si, že Gogondík a ostatní nebyli tak špatní. Ale pak jsem se dívával i na Aj múdrý schýbá a to byl při dobře vybraných lidech (cigánech, bezdomovcích, záhorácích, východniarech) jeden z nejftipnějších pořadů. Můj švagr je slovák (taky veterinář ;-)) a jeho vykládání slovenských vtipů je vskutku interesantní zážitek. Obvykle je tam slovo "jebnem" a "kokot" stejně často jako v angličtině "fuck" - téměř až citislovce... To se mi na jednu stranu líbí, ale v Susediach není ani to, takže... Já prostě nevím, jak to brát abych neurazil, tak pěkná jedna hvězdička. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemožné sa stalo skutočnosťou - na Slovensku sa podarilo natočiť sitcom, ktorý je naozaj vtipný. Po trápnych pokusoch a la "Zborovňa" sa dokázalo, že aj Slováci majú zmysel pre humor. Marcin a Kraus sú skvelá humoristická dvojica plná nápadov, ktoré dúfam tak skoro nevyčerpajú (ako sa to stalo pri Uragáne). Niektoré hlášky sú veľmi podarené a originálne a už teraz zľudoveli podobne ako tie z "Marečka". Doplnenie: Po skončení 1. série s príchodom detí na scénu išla kvalita rapídne dole. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Neznat hudební uskupení Krimeš (kam se hrabe Těžkej Pokondr), musel bych hodnotit určitě o jednu hvězdičku hůře. Takhle je to alespoň na bídný průměr, protože dvojice komiků z téhle skupiny je prostě skvělá. Co se týče scénáře, zpracování a dalších postav, je to hrůza, ale na vypnutí hlavy se to čas od času hodí dobře. 50% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nepatrím k fanúšikom dvojice MARCIN - KRAUS, ale pozorne sledujem pôvodnú slovenskú filmovú (ha - ha) a televíznu (ha) tvorbu. No a tento sitkom vysoko prevyšuje všetky podobné nesmelé predchádzajúce pokusy (ZBOROVŇA, DUCHOVIA, SILVÁNOVCI, ...) vytvoriť slovenskú obdobu v USA tak nesmierne populárneho žánru. Duo hlavných predstaviteľov a scenáristov zároveň (sic!) sa na nič nehrá a opäť recykluje už overené a vyskúšané postupy z ich superúspešných relácií URAGÁN a HURIKÁN. No a napodiv výsledok nie je trápny ale vtipný a divákom sa (aspoň podľa peoplemetrov) páči. Kam sa hrabú HORÁKOVCI ... (9.11.2006) ()

Galerie (605)

Zajímavosti (163)

  • V každej epizóde sa hlavní protagonisti medzi sebou pohádajú. (EvilMatus)
  • V epizodě jsou zmíněni italská módní návrhářka Donatella Versace a slovenský zbojník Juraj Jánošík. (Zix.)

Reklama

Reklama