Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

honajz 

všechny recenze uživatele

Taxi 4 (tedy t4xi) si neklade za cíl nic jiného, než Troškovy Kameňáky - prostě pobavit na známé a dané téma. Když tedy zapomenete na logiku a vysoké filmařské cítění, můžete se skvěle pobavit. Už třeba úvodní "fotbalovou" scénou, která je natočena velmi vtipně. Bohužel však jen tato úvodní scéna, i když se film i nadále motá kolem fotbalu. Původní překvapení z bláznivého taxikáře a hloupého policajta už dávno odeznělo, a v novém pokračování chybí něco navíc, nějaké další ozvláštnění. Rovněž akčních scén už není tolik, i když natočeny jsou solidně. Navíc ústřední postavou už není ani taxi, ani Daniel, ani Emilien, kteří mají rodinné a rodičovské starosti, ale komisař Gilbert, který předvádí jednu potrhlost za druhou, dokonce se mu podaří se pěkně zkouřit. Pokud budete následovat jeho příkladu, i ten čtvrtý díl Taxi vám přijde báječný a skvělý. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/taxi-4.html ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Prozatím poslední pokračování Taxi ságy. Opět ti samí hrdinové. Tentokrát jim zatápí Belgičan. Je tak nebezpečný, že ho převáží v obleku podobném tomu od Hanibala Lectera. Nakonec se z něj vyklube nenápadný podvodníček. Komisař nám předvede nové mučící postupy francouzské policie. A závěr je ve stylu Ramba. :D ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a po pár letech tu máme další pokračování série Taxi. Tentokrát s novým autem, Belgičanama, fotballem a zase s menší porcí humoru. Tenhle díl má hlavně hodně prostoru komisař Gilbert, který se z velmi vtipné roličky dostal do ne už tolik vtipné role hlavní. No ale přežit se to ještě naštěstí dá. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Ještě že v této sérii Daniela hraje pořád ten samý herec, jinak bych si to nepustil. Bohužel ale jak u Francouzů bývá pravidlem, tak každý další díl bývá slabší jak ten předchozí. Zde už jde jen o natahovanou sérii, kde vlastně už není co vymýšlet nového a pořád jde o rychlého Taxíka, který všem natrhne prdel. Další díl už spíše ne, než ano. 50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu další díl populární francouzské série a jelikož už předchozí díl nestál za nic nedalo se od tohoto dílu očekávat nic jiného. A taky, že ne. Hlavní hrdina sice změnil obstaróžní 406 na krásnou 407 ale z filmu se úplně vytratila akce (už neočekávejte žádnou pořádnou automobilovou honičku jako tomu bylo v prvních dílech) a film přešel do "komediální" části. Avšak to, že přešel do komedie ještě neznamená, že bude film vtipný. A to opravdu není. Celý film se snaží fungovat na faktu, že když budou policisté vykresleni jako maximální tupci bude to divákům připadat vtipné. Ale podle mě humor, který film nasadil nemůže rozesmát nikoho s IQ tak nad 70 a nezáchrání to ani závěrečné parodování Zjizvené tváře. Doufám, že už na nás tvůrci nevybalí další díly. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Papier s dnešným prípadom pre komisára je chybný a rovnako je tiež na opačnej strane prázdny, hoci by na ňom mal byť popis podozrivého. (Real Tom Hardy)
  • V šuplíku na komisárstve sú počítačové hry "RollerCoaster Tycoon 2", "Test Drive Unlimited" a "Arthur et les Minimoys". Posledná menovaná je založená na animovanom filme Arthur a Minimojovia (2006), ktorý zrežíroval aj napísal Luc Besson, podobne ako tento film. Vo filme sa na PC obrazovke mihne aj originálny "Tetris" z roku 1984 či "Boiling Point: Road to Hell" z roku 2005 od Atari. (Real Tom Hardy)
  • Televízny hlásateľ, ktorý informuje na začiatku filmu o futbalovom transfere, je legendárny francúzsky hlásateľ Patrick Poivre d'Arvor, považovaný za najznámejšieho fr. hlásateľa. V záverečných titulkoch má aj špeciálne poďakovanie, spolu s Djibrilom Cissém. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama