Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí díly je Taxi 4 vtipná a po dějové stránce nepříliš rozvinutá komedie, která má chvilkami bohužel sklony k (sebe)parodii. Je to škoda pro tak nadějný film. Ale i přes tenhle nedostatek se každý určitě zasměje a pobaví. I po tomhle filmu zůstává Taxi dobrou sérií. Ovšem pozor, film je jen na jedno zhlédnutí, víckrát už za moc nestojí. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem si říkal, kdy asi tak příjde další díl. A v duchu doufal, aby už nepřišel. Ne proto, že trojka nebyla vyloženě špatná, ale sérii docházel dech a jak říká známé pravidlo: v nejlepším přestat. Další díl ale přišel. A mé obavy se potvrdily, a to, že s taxíkem to má pramálo společného. Přitom začátek byl slušně rozjetej a i konec byl nadupanej, hlavně komisař a jeho arzenál, to mě pobavilo. Ale to mezi tím bylo jak s jinýho filmu. Kdyby se to nejmenovalo Taxi, dal bych i vyšší hodnocení, ale takhle to špiní podle mě celou sérii. Alespoň představitelé dílů minulých to drží na úrovni místami vtipné komedie. Belgičan pro změnu vypadal jako můj bývalý učitel matematiky, takže i ten mě bavil :-) Přesto musím konstatovat, že se jedná opravdu o nejhorší díl, který ale může v určitých pasážích pořád bavit. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Ještě že v této sérii Daniela hraje pořád ten samý herec, jinak bych si to nepustil. Bohužel ale jak u Francouzů bývá pravidlem, tak každý další díl bývá slabší jak ten předchozí. Zde už jde jen o natahovanou sérii, kde vlastně už není co vymýšlet nového a pořád jde o rychlého Taxíka, který všem natrhne prdel. Další díl už spíše ne, než ano. 50% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

No tak chtěl jsem dát o * více, ale přece jen Taxi 3 bylo lepší. Neřekl bych zábavnější, ale celkově na vyšší úrovni. Problém vidím teda hodně ve scénáři, ale taky, v tom, že v předchozích dílech to bylo o francouzské "policii" a hlavně o Taxi(což vypovídá v názvu), ale tady to je naopak. Zaměřuje se to především na pěkně hloupé, ale i vtipné Marseillské policisty a taxíku si užijete pramálo. Naceri s Diefenthalem pořád skvělí. Jen to také trochu přehnali s komisařem Giberém(Farcy). Dali mu až moc prostoru, a tak jsou jeho hlášky, o to méně cennější. 49% bych nechal, ať to je těsně pod vrcholem 50%. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Přestože je tento díl už o poznání horší, než předchozí 3 díly, je se pořád na co dívat. Film má slabší úseky a stejně tak zábavné pasáže, takže průměr si to zaslouží. Chybí Lilly, generál zestárnul a taky už to není co bývalo, naopak nové postavy dětí, hulícího policajta jsou o poznání slabší. Serii zachraňuje Gilbert, který má vlohy, talent a zkušenosti snad se vším a některé jeho frky stále fungují. Stejně tak Emilova hláška na Petru s černými vlasy "tu jsem nikdy neviděl" nebyla špatná :)) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)
  • V šuplíku na komisárstve sú počítačové hry "RollerCoaster Tycoon 2", "Test Drive Unlimited" a "Arthur et les Minimoys". Posledná menovaná je založená na animovanom filme Arthur a Minimojovia (2006), ktorý zrežíroval aj napísal Luc Besson, podobne ako tento film. Vo filme sa na PC obrazovke mihne aj originálny "Tetris" z roku 1984 či "Boiling Point: Road to Hell" z roku 2005 od Atari. (Real Tom Hardy)
  • Papier s dnešným prípadom pre komisára je chybný a rovnako je tiež na opačnej strane prázdny, hoci by na ňom mal byť popis podozrivého. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama