Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

Shit 

všechny recenze uživatele

Film s velkým potenciálem, kterej ale zůstal někde na půli cesty. Na to aby to bylo o mnohonásobným vrahovi, tam je málo vražd a na to aby to bylo drama o závislým člověku na zabíjení, to zase neni dostatečně dobře podaný. Nicméně ke konci to konečně začne nabírat trošku směr, kterým se to mělo ubírat hned od začátku a tak si člověk aspoň trochu užije Mr. Brookse. Co se týká hereckýho obsazení, tak velkým kladem filmu je skvělej Kevin Costner, takhle dobře hrát sem ho neviděl už dlouho a to nemusel dělat ani žádný dramatický scény, druhá hvězda filmu Demi Moore na mě ale zas moc dobrej dojem nezanechala, protože její příliš inteligetně instinktivní vyšetřoveatelka mi moc neseděla, ale je to spíš druh postavy, než že by mi vadila přímo ona. Celkově bych to rozhodně jako špatnej film neviděl, ale trochu přtvrzení v prvních 100 minutách by nebylo na škodu ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Potencionálně silný, v momentech okouzlující, ale v celku roztřesený film, který postrádá sebevědomější tah na bránu. Costner je sice fajn "maniak", ale to skutečné požitkářství mi v jeho režii uniká, Demi je pro změnu otrokem malé charakterizace a tak jediný skutečně uvolněný part připadá Williamu Hurtovi, který si Brooksovo druhé já patřičně užívá. Tvůrci zřejmě viděli seriál Dexter a chtěli se mu přiblížit, ale k tomu jim chybí jak 1) rafinovanější vraždění, tak 2) lepší dialogy a především 3) lepší postavy. Rozhodně jsem se nenudil, ale právě proto, že je Dexter dle mého nejlepším seriálem nové vlny, nemůže být v mých očích Mr. Brooks ničím víc, než pouhým dalším zabijákem z řady… i když má Costnerův šmrnc. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Tři vyhaslé herecké hvězdy si po dlouhé době pochutnávají na skvělých rolích a my si můžeme jen říkat jaká je to škoda, že je v posledních letech nevídáme častěji. Ačkoli Costner tu žádní divoký projev nepředvádí (je podobně nudný a nevýrazný jak si ho pamatujeme), k nenápadné postavě obchodníka roku, milujícího manžela a otce závislého na zabíjení sedí dokonale. Hurt jako jeho šílené alter ego, všudypřítomný přítel a cynický rádce a našeptávač je přímo famózní a jeho postava, jakožto opak nudného uhlazeného obchodníka je doslova živel. Demi Moore je jako odhodlaná detektiv(ka?) taky skvělá a opravdu jí to sluší. Námět je řekl bych hodně originální, postavy nejednoznačné a děj nepředvídatelný. Scénář hází hercům do pusy (především Hurtovi) inteligentní a nápadité dialogy a skvělé, mnohdy hodně černohumorné hlášky. Zpracování filmu je průměrné (nijak výjimečné), docela hezky se na to kouká, škoda té jedné přestřelky, která působí maximálně trapně a naprosto se do filmu nehodí. Přemýšlím, jestli dát 4* nebo 5*, když ale vezmu v úvahu tu již zmiňovanou, příšernou přestřelku, celkově hodně nepovedenou postavu pana Smithe, poslední scénu, která zbytečně a naprosto degraduje skvělou scénu předposlední a konečné vyznění snímku, kde člověku vraždícímu pro potěšení vlastně musíme držet palce, přikloním se k pouze čtyřhvězdičkovému hodnocení. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Demi Moore mi je v roli policistky absolutně nesympatická a přál jsem jí, aby se do vězení dostala ona. Oproti tomu Costner s Hurtem jsou skvělí, hlavně Costner se do své role vžil a zvládl to na výbornou. Nezbývá než doufat, že se tak nebude chovat i v reálném životě a nebude zabíjet ostatní herecké kolegy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Téma je sice poměrně zajímavé, s minimem klišé a velkou dávkou nepředvídatelnosti, avšak film se nikam neubírá. Nemá nosnou konstrukci, nemá pointu, nemá závěr a neví čím chce být. To vzhledem k tak neotřelému tématu a celému konceptu filmu dosti nechápu. Talent Costnera tak vyznívá relativně do ztracena. Akce je málo a nestojí za moc - přestřelka na chodbě je špatná a vnitřní hlas Williama Hurta mne také moc nezaujal. Navíc vedlejší postavy jsou velmi odfláknuté s minimální vazbou k té hlavní, tudíž je nám jaksi jedno jak to s nimi vlastně dopadne. A podobně ukradený je nám celý zbytek filmu. Absolutně bez drajvu a napětí. Ocenit lze tak jen kvalitní forma, Costner a solidní námět. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně s dodávkou, kde bojuje detektiv Atwoodová o život, jsou od počátku otevřeny posuvné dveře, ale v jednom závěru si můžeme všimnout, že jsou zavřené a v další vteřině jsou opět otevřené, přestože tam nebyl moment na zavření a otevření. (Pavlínka9)
  • Kevin Costner se dal slyšet, že scénář byl jeden z nejlepších, co kdy četl. Poté, co se toto tvrzení dostalo ke scénáristům, tak údajně celý den oslavovali. (Othello)
  • Mr. Brooks je teprve druhým filmovým počinem režiséra Bruce A. Evanse. Svůj debut přitom natočil už před dvanácti lety. (Rafik)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama