Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase musím nesouhlasit. Wind Chill možná neoplývá nadprůměrným scénářem, ale je po čertech atmosferický. Především první polovina je lahůdková a krásně drží diváka v nejistotě. Škoda, že v momentech, kdy začne tlačit explicitně na pilu, je nejslabší. Těch ale naštěstí zas až tolik není, ona už ta zasněžená krajina má sama co do sebe a když se zrovna nedělá bububu, tak je vlastně dost povedený survival thriller. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý námet a veľmi krásna Emily Blunt v hlavnej úlohe. Celé sa to odohráva v jednom zasneženom lese a jedinou "ochranou" je vaše auto. Ale ono to je natočené príšerne. Kľudne vám to odporučím ako snímku vhodnú na Vianočné obdobie, lebo tú atmosféru to má, ale nejak extra vás to neočarí. Filmík, ktorý nijako neuškodí, keď si u neho dáte pivko, dá sa v pohode dopozerať. V dnešnej dobe považujem podobný horor za klenot, v celom filme totiž neuvidíte ani jednu vnútornosť, useknutý úd a ani litre krvi. Len dotieravú a dosť temnú zimu a pekné výkony hercov no a hudbu umocňujúcu ich totálnu beznádejnosť. Koniec bol pre mňa možno zbytočne chaotický a pôsobil dosť komicky. Prvých 30 minút filmu je zahalených pod nepredvídateľnú rúšku, čo to asi bude, ale po lepšej hodinke príde tá strašne nudné a fádna hodinka, u ktorej si hovoríte, kedy už bude koniec. Ďalší zbytočný duchársky film, ktorý robí menšiu hanbu svojim duchovným predchodcom. ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt v nejotravnější roli roku... První polovina filmu naprosto zbytečná, konverzační horor? Haló? Jedna Vánoční písnička, několik chůzí retardovaných nebo trapně stojících namaskovaných idiotů, absurdní okamžiky (telefoní dráty + telefon v autě = LOL). Scénáristé se asi nedokázali dohodnout takže je to zcela o ničem a takový je i konec. Executive producers: Steven Soderbergh a George Clooney - pánové už asi fakt neví jak vyhazovat peníze :D Jako 10 minutová epizoda Věřte-nevěřte by to možná i za něco stálo. Dávám vysoké hodnocení pouze kvůli sympatické chladné noční atmosféře a sněhu, samotný film je totiž odpad. 25% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem si moc nesliboval, protože jsem si uměl jen těžko představit Emily Blunt v obdobné úloze. Nakonec to ale nedopadlo zase tak špatně. Film má chytlavou ledovou atmosféru, asi v polovině překvapí nečekaným vývojem událostí a myslím, že i Emily se s rolí vypořádala zdárně. Slabinou snímku je uvalený a překombinovaný příběh, který v zásadě nedává moc smysl. Asi by bylo bývalo lepší film oprostit od všech mysteriózních udělátek a nechat na diváka působit jen tmu, mráz a vichřici, třeba jako ve výborném Frozen. Některé dějové veletoče totiž působí dost uměle a filmu hrubě nesluší. Přesto se jedná o docela solidní thriller, který za jedno podívání asi stojí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj veleoblíbený typ filmu - béčko natočené áčkovým způsobem. I když by na tenhle příběh stačila půlhodinka v duchařských Příbězích ze záhrobí, po formální stránce je to nadprůměrně kvalitní práce (výborná kamera, hudba, i režie všeobecně). A proto, že mě mile překvapila jistá časoprostorově-metafyzická zauzlenost a dobře vypointovaný konec, i proto, že mladá Emilka i její parťák docela slušně zaváleli, dávám zasloužených 75%. A neodpustím si jednu misantropickou doušku - to mně kdyby hned zkraje filmu vlezla do auta takhle namyšlená, arogantní a protivná čůza, u prvního lesíka okamžitě zastavím, vyvleču ji ven, naporcuju sekyrou a naházím divočákům. Nebo ji aspoň umlátím šutrákem. To by byl panečku biják... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama