Reklama

Reklama

Dva přátelé a nájemní strážci pořádku se ocitnou v městečku, kterému vládne nelítostný rančer. Jejich práce se zkomplikuje příjezdem mladé vdovy. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Harris vsadil na dva ohrané motivy - pistolníky, kteří přijíždějí do městečka terorizovaného padouchy atd. a pak na ženu dvou mužů (alespoň tak to nejdříve vypadá)No ano - dialogy stály za starou bačkoru, o nějákou dynamickou střílečku tu člověk nezakopne a ženské herecké zastoupení v podání hrozné Zellweger a neméně hrozné zubejdy, zde Viggovy milenky, se snažím zapomenout, ale mě se to, ač mi to zní samotnému divně, líbilo. Trojice Mortensen-Harris-Irons byla přesně podle mého gusta a tím, že se Harris v režii vyhnul nějákým hlubším studiím jednotlivých postav tomu v mých očích paradoxně pomohlo, ačkoliv jindy by tomu bylo naopak. Přestřelky neměly takovou tu správnou šťávu, ale, snad právě proto, byly důvěryhodné a vůbec na mě působila příjemně celková atmosféra a pozvolné plynutí až ke konci, který sice nijak nepřekvapil, ale ani nezklamal. Pokud by místo Zellweger byla jiná herečka, tak bych to hodnotil snad i výš. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na filmu se hodně podepisuje fakt, že westerny zas tak v lásce nemám, jenže dvojku Harris, Mortensen jsem si ve filmu docela oblíbil, kámen úrazu přichází ve chvíli, kdy se na scéně objeví příšerně otravná Renée Zellweger. Ta ženská kam příjde, tam to zkazí, až na vyjímku (Návrat do Cold Mountain, což do teď nechápu) tady s tím upnutým korzetem a s kozama velkejma až na podlahu si možná získá lásku Eda Harrise, ale pro mě ten film ztratí to kouzlo westernu a originálních přestřelek, kde strach se mísí s napětím, a nemůžu si pomoct, ale měl jsem z toho při sledování těch přestřelek zvláštní, napjatej pocit, takové to vnitřní ticho před bouří, jenže bouře po příchodu Renée odešla a přivál se závan deště, který do konce ne a ne ustát. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý a napínavý western v réžii hlavného predstaviteľa Eda Harrisa. Udržal ma v napätí až do konca, a to sa nedá o všetkých westernoch z poslednej doby, povedať. Bezchybné obsadenie hlavných i vedľajších rolí. Nádherná Renée Zellweger v netradičnej role. Western, ktorého kvalita spočíva ani nie tak v akcii ale vo veľmi kvalitných dialógoch, ktorými som sa výborne bavil. Film natočený klasickou metódou a bez zbytočne krvavých scén ma veľmi potešil. Aj v súčasnosti možno natočiť western, ktorý nie je len strieľaním a na ktorý sa dá pozrieť aj viackrát ako raz. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Průměrný western s velice dobrým hereckým obsazením. První třetina filmu je slušná, ale čím víc se blíží závěr, tím mně děj připadá slabší. Většinou se tu pouze mluví a o nějaké akci se tu moc mluvit nedá. Pokud jde o herecké obsazení, Harris s Mortensenem si svoje odehráli, ale obtloustlá Zellweger a její grimasy mně velice brzy lezly krkem. Takže celkově žádný propadák, ale pouze průměr. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Za jediný klad považuji Mortensena a Ironse. Ed Harris se rozhodl natočit western. To by ještě bylo v pořádku, přeci jen to je skvělý herec. Bohužel scénář celého filmu je nehorázná sračka. Hlavní hrdinové konají naprosto nelogické věci, dialogy jsou až skoro amatérské, přestřelky únavné, citové momenty jsou naprosto ledové a všechno se to vleče tak otřesně pomalu, že jsem to nakonec pouštěl na 2x rychlejší přehrávání. Po celou dobu má režisér/herec pouze jeden ksicht drsňáka, jenž občasně vymění ža úšklebek či zachmuřený výraz, což sympatie snižuje na nulu. Nejhorší je ale Renée Zellweger! Jako tlustou blbku z Deníku Bridget Jonesové jsem jí měl rád. V Chicagu už mne místy prudila, ale to co provedla tady ... Hnusná jako noc, nulová snaha o pořádné herectví a vůbec celkově by se bez ní příběh naprosto obešel, takhle pouze dokončuje dílo zkázy. Stručně řečeno: Dva dobří herci, jeden průměrný, jedna otřesná, příběh na sebevraždu a znásilnění westernu kultovní osobou. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Ed Harris kromě hlavní role, režie a scénáře, nazpíval i píseň v závěrečných titulcích. (bearmeedek)
  • Natáčení probíhalo v amerických státech Texas a Nové Mexiko. (Terva)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama