Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 50%. Na komedii to bylo málo vtipné a na romantiku či osudovou lásku mi tam přišlo dost málo emocí a postrádalo to tu správnou atmosféru. Připadalo mi to, jako by se tvůrci nemohli rozmyslet, jestli budou točit komedii a nebo citové drama, resp. romantiku. Byla tam snaha jak o to, tak o to a ve výsledku to byl takový mišmaš. Navíc Jordan mi fakt pila krev, bych ji pod ten vlak hodil potom sám... :-). Takže nebyla to nějaká obrovská katastrofa, ale ani něco, na co by se stálo nějak extra podívat. Howgh! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejská romance "My Sassy Girl" patří k mým nejoblíbenějším a nejmilovanějším v daném žánru, tudíž zjištění, že existuje americký remake ve mně vyvolalo, jak zvědavost, tak i strach a to z několika důvodů. Zvědavost byla v tom, že mě opravdu zajímalo, jak se s daným tématem a zpracováním, dokáží američtí tvůrci poprat a strach byl zapříčiněn zjištěním, že tvůrce nemá mnoho zkušeností a to platí i pro herecké obsazení. Výsledná podoba je někde na půli cesty mému očekávání, protože jsem neočekával mnoho ale zároveň jsem se bál, že by něco tak krásného jako "My Sassy Girl" bylo zprzněno. Jako samotný romantický snímek film zaujme, protože to není klasický žánrový standard ale oproti originální verzi silně zaostává a to i přesto, (nebo možná právě kvůli tomu) že je o dobrých 40 minut kratší. Ale i přes fakt, že už příběh nepůsobí tak originálně, herci nejsou tak sympatičtí a působí moc plasticky, romantická lehkost je podřízená americkému publiku (i přesto, že v této verzi dojde k vytouženému polibku, nepůsobí film ani z poloviny tak romanticky jako tomu bylo u originálu) a není tady mnoho nového, dokáže film zahřát u srdce, potěšit a třeba takový rozhovor se starcem u stromu nebo pár opravdu pamětihodných mouder (osud je most, stavěný k lásce, či osudu se musí pomáhat) se mi vryli do paměti natolik, že i přes minimální inovaci a americký feeling, nedokážu tento film odsoudit jako parazitování na něčem krásném, protože i "Bláznivá holka" je občas krásná. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, či je My sassy girl lepší alebo horší ako originál, ktorý som mimochodom ešte nevidel. Dôležité je, či sa mi páči film sám o sebe a nie v porovnaní s niečím iným. Pripadá mi to alibistické. Tento film je príjemný, melancholický, má kvalitný scenár a najkrajšiu možnú predstaviteľku, ktorej by ste všetky tie jej bláznovstvá odpustili po sekundovom pohľade do jej očí. Veľmi príjemná, neprávom nedocenená "nevlezlá" romantika. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Začátek byl celkem fajn pokoukání a bylo tam i pár dobrých nápadů, ale jak Jordan začala blbnout a nezřízeně chlastat, tak to šlo do kytek. Ta postava mi byla čím dál tím víc protivnější, až jsem to chtěl vypnout, ale vydržel jsem to až do konce. Ale byla to jen ztráta času, konec je velký dojemný gesto jako snad v každé romantické komedii a sem to prostě nepatřilo. Sice jako celek to není šedý průměr, ale na * * * * to prostě nemá. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když jsem před pár lety viděl jako svou první asijskou romantiku My Sassy Girl, říkal jsem si, že z tak příjemného filmu by se při potlačení některých nepochopitelných motivů stal film nezapomenutelný. Přání splněno, dojetí umocněno, v hlavní roli má milovaná královna Elisha a soundtrack v melancholicky padnoucí náladě. Jako bych doteď neopustil strom a pořád četl oba dopisy. A je mi upřímně líto, že zdejší nápor adorace asijských klasik a automatického odstřelení jejich remaků zabrání Jordan a Charliemu získat zasloužená procenta navíc. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama