Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejská romance "My Sassy Girl" patří k mým nejoblíbenějším a nejmilovanějším v daném žánru, tudíž zjištění, že existuje americký remake ve mně vyvolalo, jak zvědavost, tak i strach a to z několika důvodů. Zvědavost byla v tom, že mě opravdu zajímalo, jak se s daným tématem a zpracováním, dokáží američtí tvůrci poprat a strach byl zapříčiněn zjištěním, že tvůrce nemá mnoho zkušeností a to platí i pro herecké obsazení. Výsledná podoba je někde na půli cesty mému očekávání, protože jsem neočekával mnoho ale zároveň jsem se bál, že by něco tak krásného jako "My Sassy Girl" bylo zprzněno. Jako samotný romantický snímek film zaujme, protože to není klasický žánrový standard ale oproti originální verzi silně zaostává a to i přesto, (nebo možná právě kvůli tomu) že je o dobrých 40 minut kratší. Ale i přes fakt, že už příběh nepůsobí tak originálně, herci nejsou tak sympatičtí a působí moc plasticky, romantická lehkost je podřízená americkému publiku (i přesto, že v této verzi dojde k vytouženému polibku, nepůsobí film ani z poloviny tak romanticky jako tomu bylo u originálu) a není tady mnoho nového, dokáže film zahřát u srdce, potěšit a třeba takový rozhovor se starcem u stromu nebo pár opravdu pamětihodných mouder (osud je most, stavěný k lásce, či osudu se musí pomáhat) se mi vryli do paměti natolik, že i přes minimální inovaci a americký feeling, nedokážu tento film odsoudit jako parazitování na něčem krásném, protože i "Bláznivá holka" je občas krásná. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Myšlenka na remake mé srdcové záležitosti ve mě vyvolávala dosti silné obavy. Původní My Sassy Girl je jedinečný koncert romantiky, zamíchaný pořádnou dávkou optimismu, humoru atd., který umějí naservírovat snad jen a pouze korejci. A právě tohle je hlavním trnem v oku slušně vyhlížející novodobé romantice o "ztřeštěné" holce a klukovi, který je do ní bezhlavě zamilovaný. Původní verze je skutečná, všechny ztřeštěnosti jsou asiatům jako na tělo ušité, kdežto dvojici Bradfordovi a Cuthbert to jen těžko uvěřit a to ač se snaží seč mohou. Původní verze je originální, delší a s mnohem lepším vysvětlením daných událostí. Děj je plynulý, závěr nádherný... Mohl bych takto pokračovat dál a dál, ale nerad srovnávám. Pan Samuell natočil kvalitní romantiku, kterou hodnotím kvalitními 4*, ale originál, je někde úplně jinde a ve srovnání s americkou verzí, by si zasloužil hvězdiček nejméně 10. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Původní korejský film jsem viděl už před lety, ale moc si ho nevybavuju, tak nevím, jestli měl stejně trapný závěr jako tohle. Občas to bylo zábavné, ale povětšinou trochu jako "Cože?" Spíše slepenec scén než jednolitý děj. Elishu mám hodně rád a potěšila mě, že tady chodila v kozačkách, ale nějak se mi na tu roli nehodila, nepřesvědčila mě, že by zrovna ona dokázala být takhle trhlá... což je škoda. Dívá se na ní hezky, není to špatná herečka, ale tahle role jí nesedla. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Často si u jihokorejských filmů říkám, jak by to asi udělali v USA. A tak tady mám odpověď. Po zhlédnutí originálu mi tohle přišlo samozřejmě místy trapné. Popravdě jsem ale čekala mnohem větší hrůzu. Hlavní představitelé nejsou až tak děsní a okoukaní. Elisha na tuhle roli vlastně docela sedí. Scénář byl pozměněn tak, aby ho Amerika lépe přijala. Tím samozřějmě odpadla velká část kouzla. Věřím, že pro diváka, který nezná originál, může být Bláznivá holka hezkou romantickou komedií. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Nemám moc v lásce porovnávání filmů, ale tady se tomu asi nevyhnu. Stejně jako u Lake House je podle mě americká Sassy prostě tím, co původnímu filmu chybělo k uvěřitelnosti. Absurdní scény chybí a to opravdové zůstalo, a co je hlavní, na rozdíl od staršího snímku mi na konci tohohle opravdu vběhly do očí slzy. Myslím, že odpadem může hodnotit jen opravdový pokrytec - tady není, co mít nerad. Možná byl původní film vtipnější, tenhle je romantičtější - for romantic souls only. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama