Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Margot (Marie-Josée Croze) byla brutálně zavražděna sériovým vrahem. Její muž Alex (François Cluzet) se z této tragické události nemůže dlouho vzpamatovat a uzavírá se do svých vzpomínek. Po osmi letech dostane anonymní e-mail. Po jeho otevření uvidí tvář ženy stojící uprostřed davu. Záběr je natočený v reálném čase a trvá jen několik vteřin, Alex přesto její tvář okamžitě pozná. Je to Margot... Guillaume Canet ve svém druhém celovečerním filmu (debutoval snímkem Mon idole, 2002) vychází z literární předlohy Harlana Cobena (Tell no one). Zachycuje v něm pocity a vnitřní krizi člověka, jenž je vtažen do záhadného světa polopravd, který mu však neustále uniká. Alex se nedokáže vymanit z idylických vzpomínek na šťastnou minulost. Možná právě v nich je ale ukryt klíč k tajemství... To vše na pozadí napínavého kriminálního příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na tenhle thriller podívala ještě jednou po delší době, abych mu náhodou v hodnocení nekřivdila, ale žel na mém mínění se nic nezměnilo. Mohl by to být skvělý thriller se, kde tomu všechny atributy až do poloviny filmu nasvědčovaly, ale pak Canetovi snad ujela ruka, když psal scénář, protože tu zápletku naprosto zbytečně zkomplikoval a závěr to už úplně zazdil. Je to strašná škoda, protože Francois Cluzet byl v roli Alexe vynikající, ale tohle si opravdu nezasloužil. A to tam bylo i spoustu hezký muziky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €11,7miliónaTržby USA $6,177,192Tržby Celosvetovo $33,385,185║ Zo začiatku to nevypadalo nejak moc zvláštne, pútavo ale ako sa človek čoraz viac ponára do tohto tajomne rozohraného deju začína to mať väčšiu a väčšiu šťavu a dokonca miestami až zbesilý dej. Ďalší prim projekt od Francúzov, v poslednej dobe im to pekne ide. /70%/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri súčasnej vlne seriálových adaptácií Cobenových románov mňa v prípade Nikomu to nehovor celkom mrzí, že nešlo o minisériu, ale aj ako film táto látka funguje skvele. Príbeh je komplikovaný, ale nakoniec je prerozprávaný celkom prehľadne a všetko v závere do seba zapadne, spravodlivosti je učinené zadosť. I keď je otázne, aké budú trvalé následky zo všetkých tých bolestí. Odvážne ale tipujem, že sa tejto predlohy ešte Netlix chytí a dočkáme sa aj seriálu. Osobne by som si ho nenechal ujsť. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V první třetině se ve velmi vlažném tempu představí jednotlivé postavy filmu, aniž by divák tušil, jak spolu souvisí. Ve druhé třetině se začne něco dít a divák může být chvílemi i mírně napnut. Jenže potom odhalí pointu a napětí je to tam. Všichni zde píší o překvapivém zvratu a kotrmelcích. Já jsem viděla lineární obnažování zločinu i důvodu jeho spáchání. Lze vyzdvihnout výkon Cluzeta, Dussollier mi nepřišel zdaleka tak přesvědčivým policistou jako v Posledním zločinu. O výkonu Rocheforta by mohli hovořit pouze ultimátní znalci herecké profese, neb se před kamerou objevuje pouze v nepatrných sentencích. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Typicky francúzske, klasicky elegantné, nad očakávanie dobré!! No, niekedy to tak jednoducho býva, že si pustím film, od ktorého nič neočakávam a on ma prekvapí natoľko, že musím hodnotiť veľmi vysoko. Ne le dis à personne je podľa mňa výstavná skriňa modernej francúzskej krimi so všetkým čo k tomu patrí. Násilie, láska, sex, priateľstvo, korupcia, akcia, zápletka, rozuzlenie... Vypnúť sa pri tom príliš nedá, keďže dej je "narvaný" informáciami a poriadne zapletený až do konca, ale relaxovať pri tom určite ide. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Okrem metropoly Paríž prebiehalo filmovanie snímky aj v departemente Yvelines. (MikaelSVK)
  • Jezdec, který je na konci filmu ohlášen na jezdecké přehlídce, se jmenuje Hervé de Luze, což je jméno střihače tohoto filmu. (veronikajel)
  • Guillaume Canet a Jean Rochefort mají s postavami, které hrají, mnoho společného. Gilbet Neuville (Rochefort) je chovatel koní a jeho syn Philippe (Canet) je parkurový jezdec. Ve skutečném životě se Canet narodil v rodině chovatelů koní a byl parkurovým jezdcem francouzského národního jezdeckého týmu. Pokud jde o Rocheforta, ten byl chovatelem koní od šedesátých let, vlastnil Le Haras de Villequoy a na olympijských hrách v roce 2004 působil jako konzultant jezdeckých akcí pro France Televisions. (veronikajel)

Reklama

Reklama