Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vždyť se tam nic zásadního a zvláštního neudálo. Morgan Freeman je skvělý herec a legenda, taky zahrál to, co se od něj bezezbytku čekalo. Ale jestli tohleto měl být nějaký dialogový ohňostroj, tak to v žádném případě. Prakticky žádnou pasáž rozhovoru si z filmu nepamatuji. A to je co říci, protože filmy tohoto typu mám rád. Ale bohužel tenhle mi připadal narychlo spíchnutý, aby se prostě zacelila mezera v žánrových oblastech. Více mne teda zasáhl film "Vše nejlepší", kde jsem spatřoval dobré herecké výkony na stejné úrovni s kvalitou dialogů. A celé mi to něco dalo. Zde vůbec nevím, proč byl tento film natočen. PS: A to dávám přednost americkým filmům před českými. Jo a ještě bych chtěl doplnit vzkaz všem, kteří hodnotili 4 a více - "Víte vůbec něco o životě a o tom, co je to dobrý film? Nenesete se tak náhodou na módní vlně?". A vzkaz pro ty, kteří hodnotili dvě a méně - "Měli jste pravdu". ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pohodové, pozitvní, ze života, veselé, skvělé. Moc se mi to líbilo. Čekala jsem něco jiného, ale předčilo to mé očekávání. Byl to pozitivné film, nebyl akční, byl hodně povídací, ale naprosto pozitivní. Zvedl mi náladu. Morgan Freeman hraje naprosto skvěle, slečna Scarlet je tak obyčejná, že se mi líbí z minuty na minutu víc a víc. Je sice vyřčeno pár frází, které by mohli být vypuštěny, ale i tak je celkový dojem velmi dobrý. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z těch příjemných malých nezávislých filmečků. Morgan Freeman tady hraje bývalou filmovou hvězdu, která si jde obhlédnout terén pro svůj nový (také nezávislý) film a tady narazí na temperamentní prodavačku v podání Paz Vega. Následuje řada velmi dobře napsaných, ale hlavně zahraných dialogů mezi touto hlavní dvojicí. A celý je to velice příjemný. Pobaví to svým jemným humorem a dostane vás chemií, kterou mezi sebou hlavní herecká dvojice dokázala vytvořit. Hodně příjemný zážitek. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Delší dobu jsem nekoukala na filmy a musím říct, že pro mě po takovým půstu byla vyloženě radost skouknout film jako je 10 položek a méně. Nevím, co bych tady měla víc psát, než že je to vyloženě milý film do pohody se šarmantním, i když samozřemě stárnoucím panem Freemanem, jednoduchým, avšak smysluplným příběhem. Není na tom nic speciálního, vzrušujícího, akce za akcí, ale o tom to právě je..zamyslet se nad každodenním životem, starostmi a maličkostmi, jež ho mohou okořenit. Zůstat chvilku sedět na gauči a zadumat se nad svými 10ti plus a mínus... Nedovedu si představit člověka, co by ke konci filmu nezíral s úsměvem na rtech.. :-) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hloupý a rádoby přesahující film o náhodném osudovém setkání, ztraceném a nalezeném životním směru, odhodlání a hlavně o tom, že kdo něco chce, musí za tím jít a mít dobré srdce. On ten námět je sice klišovitý, ale to neznamená, že by podle něj nešel natočit nádherný film (V zajetí rychlosti), ale ačkoliv mě Silberling mile překvapil Řadou nešťastných příhod, zde selhává ne celé čáře. Plkání o osudu, vůli, duši a sebedůvěře začne velmi brzy lézt na nervy a být hlavní hrdinkou, už bych toho vlezlého neodbytného černocha poslal(a) do prdele. A to je asi nejhorší stránka celého filmu – Morgan Freeman a jeho „herec“. Tento můj oblíbenec zde předvádí svůj jednoznačně nejprůměrnější výkon a ztvárňuje svou nejhorší postavu, extrémně vtíravého, přehnaně miloučkého, klukovsky machovského, nesnesitelně dobrosrdečného, trapně zábavného, rádoby vtipného a nezištně obětavého a „příjemně“ naivního béčkového herce, který se vydal zmapovat terén pro následující roli do supermarketu, kde se ale místo „studia“ zakouká do pohledné a pracovité pokladní a s pomocí patetických filozofických canců se jí zcela nepochopitelně vetře do přízně a ona si dobrovolně od toho naivního blbečka nechá neustále kecat do života. Freeman působí neskutečně trapně v roli tohoto „ježíše“ s propíchanýma ušima, v upnutých džínách a kožené bundě, který si frajírkovsky utahuje z hluchého „manažera“ samoobsluhy, aby všem kolem sebe rozdával radost a porozumnění. Až mě vyloženě štval a zároveň mi ho bylo líto. Ale celý tento charakter je tak hloupě napsán, že by zde narazil každý herec. Na Paz Vegu se alespoň příjemně kouká. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)
  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)

Reklama

Reklama