Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vynikající Morgan Freeman, který se bavil každou minutou filmu :) Bylo to tak bezprostřední a zábavné :) Nevím sice, jak to funguje v takových "dírách" na pokraji města, ale tady to bylo přesně tak zaplivané, že by z toho chtěl každý utéct. Pracovitost postavy Paz Vega je úžasná :) A její touha konečně zdrhnout pryč, aby se mohla posunout a budovat si jak svoji kariéru, tak osobní život - je to někdy těžké, ale Freeman ji v tom hodně pomohl :) Byla to velice příjemná podívaná, kdy jsem si pořád říkala, kde je ten zádrhel...A ono ne.. :) Příjemná "komedie" ze života :) ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Delší dobu jsem nekoukala na filmy a musím říct, že pro mě po takovým půstu byla vyloženě radost skouknout film jako je 10 položek a méně. Nevím, co bych tady měla víc psát, než že je to vyloženě milý film do pohody se šarmantním, i když samozřemě stárnoucím panem Freemanem, jednoduchým, avšak smysluplným příběhem. Není na tom nic speciálního, vzrušujícího, akce za akcí, ale o tom to právě je..zamyslet se nad každodenním životem, starostmi a maličkostmi, jež ho mohou okořenit. Zůstat chvilku sedět na gauči a zadumat se nad svými 10ti plus a mínus... Nedovedu si představit člověka, co by ke konci filmu nezíral s úsměvem na rtech.. :-) ()

Reklama

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, který pěkně plyne a nemá žádná hluchá místa, asi hlavně díky tomu, že se odehrává v pár hodinách. A deset položek proč se na snímek podívat: Morgan Freeman, Paz Vega, lehkost, nenucenost, nadhled, nezávislost, jednoduchost, trefné hlášky, hudba a také menší rolička pro Dannyho DeVita, která potěšila:-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová a s láskou udělaná komedie, při které se sice nebudete za břicho popadat, ale během svých 75 minut vás příjemně naladí a úsměv na rtech vyladí. Příjemná a chytlavá hudba doprovází staršího herce (každý ze zúčastněných ví, že jde o Morgana Freemana, ale jeho jméno ani jednou ve filmu nepadne) na jeho cestě za studiem nové role. Zastaví se v zapadlém obchůdku, kde jej u poklady 10 položek a méně zaujme mladá pokladní. Absolutní uvolněnost známého herce přejde i trochu na pokladní a dodá jí odvahu a sebejistotu. Nádherný film, který umocnilo i uvedení v originálním znění s titulky. Díky, Česká televize. Hudba: Antonio Pinto ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Tahle hra se slovíčky mě neskutečně bavila. Jestli je to pro někoho nuda, pro mě přímý opak. Maličký rozpočet, velká věc. Morgan Freeman je takový herec, který dokáže vyzdvihnout jakýkoliv malý film, na velké představení. Tak trochu příběh i o tom, jak se z paní tvrdé prodavačky stane až ke konci milá a měkčí povaha. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)
  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)

Reklama

Reklama