Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ale jo, občas se mi při reprízách zadaří a já můžu vylepšit své původní hodnocení. Tohle byl jen úplně obyčejný film o setkání dvou lidí, který si nehrál na nic většího, než čím opravdu byl- jednoduchou konverzačkou, kterou nechali tvůrci prostě plynout aniž by do děje implementovali romantické blbiny, emocionální ždímačku nebo téměř všudypřítomný patos, který už je pro americké snímky stejně nezbytný, jako kečup pro hranolky. A tak jsem se vyklidnil a nechal plynout dialogy, které po mně nevyžadovaly znalost děl předních filosofů, a užil jsem si nenáročně podaný příběh dvou diametrálně odlišných lidí, jež si nekladl žádné vyšší cíle. No, a mně se to kupodivu líbilo, protože to celé bylo takové pohodově lidské. Na druhou stranu bych mohl celou záležitost vnímat jako střet reálného života s Morganem Freemanem, v němž druhý jmenovaný hladce zvítězil na body, pokud to nebylo přímo K.O. / Poučení: Pozor! Některá vozidla ztrácejí po umytí soudržnost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak (snad) chápu, co chtěl film říci. Ale stačí to k uspokojení a dobrému pocitu? Z povrchního hlediska vzhledem k obsazení asi ne. Paz Vega je velmi krásná a snad i dobrá herečka (jen si nevybavuji film, který jsem s ní viděl, v němž by měla šanci to nějak dokázat), a bude to právě ona, která z filmu utkví v paměti nejdéle. Dokonce déle než rádoby vtipnej a cool Freeman. Co mě na filmu potěšilo nejvíce? Skvělý hudební výběr. 2.5* ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Pokus Hollywoodu nějak vybočit z žumpy hoven, v kteréžto se nachází již minimálně 30 let, opět nevyšel. Paz Vega je velmi uvěřitelná jako hispánská prodavačka, však Freeman jako vlezlý negr nad hrobem opět selhává. Selhává příběh, selhává scénář i režie. Nudné pasáže se zpěvy, hloupé žvanění řidiče, narážky na sex ze strany sotva se pohybujícího černocha-vyznívají trapně americky atd. Jen Paz to jaksi dost obhájila a asi 2 věty z tohoto paskvilu byly moudré a lidské, proto 2*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bývalá filmová hvězda (Morgan Freeman) se po letech vrací do světa filmového umění, a pro svůj nový film chce načerpat inspiraci ze života obyčejných lidí. Vydává se do jednoho supermarketu, kde poznává Scarlet (Paz Vega), pracující za jednou z pokladen. I když nemohou být rozdílnější, něco je k sobě přitahuje - a když se dozvídá, že by Scarlet měla jít na konkurs na lepší pracovní místo, rozhodne se jí pomoci .. Ha .. a už je to tu zas. Koukáte na film, ve kterém vlastně vůbec o nic nejde (jeden obyčejný den několika obyčejných lidí), jenže ani po závěrečných titulcích jej nemůžete dostat z hlavy. A není to vůbec hereckým uměním Morgana Freemana (i když zde jde v jeho podání o herecký koncert), ani o krásu Paz Vegy (i když jí to zde velmi sluší), ani o režii Brada Silberlinga, ale právě o to, jak moc obyčejně se tento film tváří. Fakt jsem byl moc mile překvapenej, a až jsem si musel (v duchu) vynadat, jak dlouho jsem se tomuto dílu vyhýbal (stejně jako stejně nazvaným pokladnám :) ) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamaný. Sliboval jsem si od atraktivního spojení Freeman/Vega něco velkého a výsledkem je pro mě nudný snímek bez šťávy s občasnými záchvěvy optimismu, dobré nálady či vtipu. Hláška o dalajlámovi a vepřovém masu mě rozesmála, to musím přiznat. Paz Vega pro mě zůstává nepřekonatelná v Sex a Lucía. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)

Reklama

Reklama