Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neustále mě překvapuje jak na mě fungují muzikály. Přitom zrovna muzikál, ve kterém Travolta hraje baculatou dámu by mě podle předpokladů měl zcela míjet. Jenže ono je to všechno tak nakažlivě optimistické a usměvavé, že prostě nejde Hairspray shodit. Chcete další důkaz o tom, že Michelle Pfeiffer je nejkrásnější ženská na světě? 70% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Barevný muzikál pro barvoslepé lidi. Vítejte v šedesátých letech. JFK vyhlásil svůj revoluční New Frontier, desegregace postupuje napříč státy a boří černobílé předsudky. Někde. V jižanském Baltimore jsou zdi z betonu a k jejich zničení potřebujete plamenometný tank... A ten se vynoří zpoza rohu. Místo pásů úsměv od ucha k uchu, místo korby pár desítek kilo navíc, místo kanonu zpěv palebné síly a tanec, který vás v sedačce přinutí poskakovat jako Gumídka, který se přebumbal hopsinkové šťávy. A místo munice…tramtadádá….LAK NA VLASY. I slepé kuře Shankman našel mezi twistem a rhytm and blues zrno. A vytvořil z něj rozprašovač báječné nálady, ve kterém se gumový Travolta v sukních svíjí v těsném objetí s dřevěným Walkenem, roli Julie hraje lízatko Chuppa chups v podobě roztomilé Amandy Bynes, dětinská naivita sálá z každé idealistické sloky a nakažlivá radost ze života roztřásá každý špíček…A neberte se tak vážně, You can´t stop the beat…9/10 ()

Reklama

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Parádna odpoveď na " GREASE " J3V do toho nasiakol nostalgicky , ale Walken má dorazenú tanečnú školu - AHA - http://www.youtube.com/watch?v=Y6MT20SW9Z0 .... ale to fakt má ! ( ako aj Ja ).F..S. odbytok ignoruje ! Každopádne príjemný tanečný večer niekedy otváram práve ním. Milujem ho - vlastne obi3och ! Ostatné už bolo vykecané. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tracy jde jako první z této domácnosti na konkurz. Tancovat v tom pořadu je její sen. Navzdory své matce J. Travoltovi…. Veselé (opravdu !) veselé písničky. Melodie, taneční choreo a samozřejmě texty. A role J.Travolty. Spolu s Ch.Walkenem jsou dvojka k pohledání. Jelikož je děj příběhu jasně nasměrován, můžete se plně soustředit hlavně na tyto atributy. A je se (včetně neustále ,,vtipkujícího“ J.Travolty) na co koukat. Nejsem bůhví jaký sledovatel muzikálů, ale tohle mne dostalo. A to předváděný hudební styl není zrovna můj ,,šálek kávy“. Těžce jsem ,,kousal“ hlavně ,,černou“ muziku. Ale přetrpěl jsem pro mne méně záživnou střední pasáž a závěr mi byl odměnou. Tak neváhejte a spolu s malou tlustoprdkou nahlédněte zpátky do let co začínají šestkou…. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš vyhodit Cornyho Collinse ze Show Cornyho Collinse?.......... Scénář : Leslie Dixon, Thomas Meehan, John Waters a Mark O'Donnell. Kamera : Bojan Bazelli. Hudba : Marc Shaiman - Ocenění 2008 - Grammy Awards - nominace (Nejlepší soundtrack) 2008 - USA People's Choice Awards - nominace (Oblíbená píseň - "You Can't Stop The Beat") - http://www.youtube.com/watch?v=Ujs2TH7y2bg 2007 - Satellite Awards - nominace (Nejlepší originální píseň - "Come So Far") - http://www.youtube.com/watch?v=ZU6w0vjxpJI Jerry Stiller, který hraje pana Pinkyho, hrál v původní verzi Hairspraye Wilbura Turnblada. CITÁT - Jestli přijde ještě pár bílejch, tak tu z toho máme nóbl čtvrť......... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Hairspray měl premiéru v divadle Neil Simon Theater 15. srpna 2002 a do května 2008 proběhlo 2375 repríz. (Galadriel)
  • Šest písniček, které byly pro film napsány, se neobjevily v závěrečném střihu. "I Can Wait" (jediná, která byla i natočena, k dispozici je na speciální edici DVD), "Mrs. Von Tussle Says" (měla nahradit Miss Baltimore Crabs), "Save Your Applause 'Till The End" (Velma utěšuje Tracy a stěžuje si), "Turn Back The Hands of Time" (Originál od "Come So Far"), "It Ain't Over 'Till the Fat Lady Sings" (Tracy potká Amber na Miss Teenage Hairspray), "It Doesn't Get Better Than This" (Wilbur utěšuje Tracy). Všechny tyto písničky jsou na 2-Diskovém speciálním vydání sountracku. (Galadriel)
  • Kvůli své roli musel Zac Efron přibrat 7 kilogramů na váze. (Siriuss)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno