Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Pokud si občas řeknete, že čím je něco horší, tím to je lepší... Pokud přijmete hru... Máte šanci se u této ptákoviny slušně pobavit. Travolta, jakožto člověk, který se proslavil právě v podobně kýčovitých muzikálových kultech, je pro roli matky (hned po Divine) tou nejlepší volbou. A vidět ho tančit s Christopherem Walkenem je opravdu ze zážitků nadpozemských. A kromě toho - filmů o tom, že rasisti jsou č*ráci není nikdy dost! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Good Morning Baltimore - Nikki Blonsky ,2. The Nicest Kids in Town - James Marsden ,3. It Takes Two - Zac Efron ,4. (The Legend of) Miss Baltimore Crabs - Michelle Pfeiffer ,5. I Can Hear the Bells - Nikki Blonsky ,6. Ladies' Choice - Zac Efron ,7. The New Girl in Town - Brittany Snow ,8. Welcome to the 60s - Nikki Blonsky/John Travolta ,9. Run and Tell That - Elijah Kelley ,10. Big, Blonde and Beautiful - Queen Latifah ,11. Big, Blonde and Beautiful - John Travolta/Michelle Pfeiffer ,12. You're Timeless to Me - John Travolta/Christopher Walken ,13. I Know Where I've Been - Queen Latifah ,14. Without Love - Zac Efron, Nikki Blonsky/Elijah Kelley/Amanda Bynes ,15. It's Hairspray - James Marsden ,16. You Can't Stop the Beat - Nikki Blonsky/Zac Efron/Amanda Bynes ,17. Come So Far (Got So Far to Go) - Queen Latifah/Nikki Blonsky/Zac Efron ,18. Cooties - Aimee Allen ,19. Mamm, I'm a Big Girl Now - Nikki Blonsky/Marissa Jaret Winokur/Rikki Lake , ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tento snímek jsem si pustil na zlepšení nálady a povedlo se mu to na výbornou. Výborný, zábavný, svižný a hlavně neuvěřitelně optimistický muzikál s chytlavými písněmi a výborným hereckým obsazením. Hlavní role se zhostila (zatím) neznámá Nikki Blonsky, která by sice nemohla soutěžit o titul královny krásy ale její hrdinka je tak neuvěřitelně roztomilá a hyperaktivní, že si mě naprosto získala. John Travolta si roli obtloustlé matky náležitě užíval a ani na chvíli nevypadal trapně. Christopher Walken si zde vystřihl další z rolí chápavých otců a potvrdil tím, že mu tyhle role sedí. A Michelle Pfeiffer si svojí mrchu zahrála opravdu s chutí. Opravdu velice zábavný muzikál u kterého jsem občas uvažoval o absolutním hodnocení i když se docela stydím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od prvni do posledni minuty energii nasaklej muzikal, kterej je v prvni pulce rozjuchana vesela jizda, ale v druhy to bohuzel trosku spadne do reseni prav cernochu a obcas to tak ztraci na zabavnosti, cemuz ani nepomaha delka skoro dvou hodin. Ale jinak choreografie je fajnova, pisnicky skvele chytlavy a herecka sestava prakticky elitni, skvele natvrdlej Walken, tlustej (tlusta) Travolta, kterej sice nez oskliva tlusta zenska furt vypada jak Travolta v tlustym oblecku, ale budiz. Pak je tu prekvapive docela fajn Efron, perfektni Marsden a dobra zaporacka Pfeiffer. Proste jednoduchej, ale chytlavej a povedenej muzikal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné zásadní nedostatky to nemá, je to podmanivé, má to nápad, ale.. Na můj vkus až příliš mnoho tanečních čísel, které se tak trochu opakují a postrádají pořádný náboj, který by diváka donutil vyskočit ze sedadla. To bude asi ten hlavní kámen úrazu, protože čísla vyplňují drtivou většinu stopáže a v druhé polovině jsem se cítil tak trochu přesycený. Ačkoliv jsou Travolta a spol. výborní, Hairspray nakonec zapadne do škatulky filmů, které divákem projdou a neublíží. Roztančený lehký nadprůměr!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Postava Amandy Bynes, Penny, jí nepřetržitě lízátka. Amandin otec, který je zubař, měl velké obavy o zdraví jejích zubů, protože odhadem prý vycucala 40 lízátek denně. (Galadriel)
  • Po té, co se do sebe Penny a Seaweed zamilují, Penny zpívá „And if they try to stop us, Seaweed/We'll call the N-double A-CP," („a pokud se nás pokusí zastavit, Seaweede, zavoláme NAACP“). To má být narážka na to, že až do roku 1967 byl v 17-ti státech, včetně Marylandu, zakázán mezirasový sňatek. Film se odehrává v Baltimore v Marylandu, proto vztah Penny a Seaweeda nebyl jen neobvyklý, ale fakticky i nelegální. (Galadriel)
  • V cameo rolích se objevili Ricki Lake (která hrála Tracy Turnblas v prvním filmovém zpracování Hairspray (1988), režisér Adam Shankman a skladatelé Marc Shaiman a Scott Wittman jako hledači talentů v závěru filmu. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama