Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Psema 

všechny recenze uživatele

V jedné z rolí na ženskou nalíčený John Travolta a za kamerou člověk, zodpovědný za takový humus, jako Dvanáct do tuctu 2. To prostě nemohlo dopadnout dobře. A víte co? Dopadlo, a to takovým způsobem, až mi to vyrazilo dech. Shankmanovi musel někdo během režijní pauzy nalít talent do žil, poněvadž nechápu, jak do dějově slabého filmu narval tak rytmické a dopředu uhánějící tempo. Můžete se před Hairspray schovat, můžete ho ignorovat, ale on si vás svojí hravostí a nadšením nakonec stejně najde a dopadnete jako já. Po dvaceti minutách začnete nohou přiklepávat do tempa zábavných písniček a doufat, že to nikdy neskončí. Verdikt? Nejúžasnější muzikál od Moulin Rouge... nekecám. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Původní verze se mi líbila víc, ale už je to hodně dlouho, co jsem ji viděla, takže nechci srovnávat. Nepochopila jsem záměr obsadit Travoltu do role obtloustlé matky, většina písniček mi zněla monotónně a nezajímavě. Poměrně těžké téma rasové diskriminace bylo podáno až nebezpečně zlehčující formou, že za to může jen pár zlých lidí nahoře, kteří když se odstraní, bude svět jedna pestrobarevná objímající se školní družina. V druhé polovině film ztratil tempo, ale pak se zase hodně chytil v závěrečném tanečním a hudebním finále. /15. 1. 2011/ ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od prvni do posledni minuty energii nasaklej muzikal, kterej je v prvni pulce rozjuchana vesela jizda, ale v druhy to bohuzel trosku spadne do reseni prav cernochu a obcas to tak ztraci na zabavnosti, cemuz ani nepomaha delka skoro dvou hodin. Ale jinak choreografie je fajnova, pisnicky skvele chytlavy a herecka sestava prakticky elitni, skvele natvrdlej Walken, tlustej (tlusta) Travolta, kterej sice nez oskliva tlusta zenska furt vypada jak Travolta v tlustym oblecku, ale budiz. Pak je tu prekvapive docela fajn Efron, perfektni Marsden a dobra zaporacka Pfeiffer. Proste jednoduchej, ale chytlavej a povedenej muzikal. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Dostala jsem pozvání od barevnejch! - To je tak boží!" Obrovská vlna obézní pozitivity se rozlila po pokoji, optimismus se drze zavrtal do omítky a plovoucí podlaha se spontánně rozvibrovala do rytmu show Cornyho Collinse. Stačilo vypnout zbytečné funkce mozku, připravit si chipsy ke chroupání, nastartovat pravou nohu k podupávání a barevná jízda bez dramatických kudrlinek mi dokázala vykouzlit jiskřičky smíchu v jindy unavených kukadlech. A za to se platí, v tomto případě hvězdami. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No.. nebylo to špatný, ale některý scény bych vystřihla/zkrátila, protože jsem se občas nudila. A rozhodně bych vyměnila herečku co hraje hlavní hrdinku. Jasně, už vidím jak by Zac Efron s někým takovým chodil. Byla nejenže, divná ale ještě ke všemu neskutečně nesympatická. A že by něják skvěle uměla tančit? Nevšimla jsem si, když začala tančit, spíš jsem se děsila. A ty růžový šaty? No katastrofa. A ten konec? WTF? Spoiler tak ona tam na ní čeká celá garda policajtů a nakonec se někam vypaří?! Jo, velmi věrohodné. No.. ale tak 3* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Na soundtracku k filmu zpívají v jedné písničce, „Mama, I’m a Big Girl Now“, všechny představitelky Tray (Ricki Lake z prvního filmu, Marissa Jaret z Brodwayské verze a Nikki Blonsky z tohoto filmu). Také v ní zazpívá ke konci Harvey Fierstein, ovšem není uveden v titulkách. (Galadriel)
  • Kvůli své roli musel Zac Efron přibrat 7 kilogramů na váze. (Siriuss)
  • Pro taneční číslo „Run and Tell That“ produkce rozřezala autobus 1957 GMC na 9 kusů. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama