Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvých minútach som si myslel, že sa pri hodnotení prikloním k nižším, podpriemerným hviezdičkám a to najmä vďaka otravným, afektovaným výstupom začínajúcej herečky Nikki Blonsky, ktorá bola pre tvorcov určite riskantný ťah. Postupom času som si na ňu však začal zvykať, i keď aj možno vďaka tomu, že časom dostávali priestor častejšie aj iní herci so svojimi muzikálovými číslami. Tie boli spracované pomerne slušne, ale hlavne energicky, hravo, výbušne a občas poriadne šialene. Zaujímavejšie boli však tentokrát tanečné čísla, ktoré dokonca tromfli spevácke výkony hlavných predstaviteľov. Každý predviedol čo mohol, favoritom v kombinácii spev-tanec bol však vo filmu u mňa Elijah Kelley, ale aj Travolta si svoju moletnú mamu viditeľne užíval a jeho postava vo mne nevyvolala žiadne protichodné reakcie, ako sa to v podobných prípadoch (obliekania nadmerných kostýmov) neraz stalo. Dej sa popri originálnej myšlienke však na moje sklamanie niesol len v klasickom romantickom poňatí, občas potešia originálne nápady, ale celé to spadá len do slušného nadpriemeru, z ktorého by (avizované) pokračovanie vôbec nemuselo vzísť. 70%. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, fakt... a to jsem tomu věřil. Přidávám se tedy k padlému andělovi Damielovi. Na tomhle muzikálu opravdu nemůžu nic pochválit, od nevýrazné hudby a textů, přes choreografii, nechytlo mě nic, natož abych si podupával...Jeden z filmů, kde koukám jak vejr na hodnocení ostatních. Proboha kdyby to aspoň nemělo dvě hodiny! ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si nechám líbit!Na Hairspray jsem se začal dívat s velkou nechutí.Vědomí,že tam John Travolta hraje obézní maminu a že to natočil Adam Shankman,jehož jméno se rozhodně nedá považovat za záruku kvality,jsem byl připraven na odpadové hodnocení.Ale já se nakonec skvěle bavil.Travolta mi ani na vteřinu nepřipadal trapný,Christopher Walken je šarmantní vždy a všude a Michelle Pfeiffer vypadá líp,než spousta o generaci mladších hereček.Navíc mám takovou zvláštní slabost pro Jamese Marsdena,takže když si ještě připočítám nesmírně chytlavé písničky a skvělou choreografii,nemůžu být nespokojený.Na pět hvězdiček nejdu jenom kvůli nepříliš sympatické hlavní hrdince a hlavně kvůli účasti jistého nagelovaného monstra jménem Zac Efron.Ne,tohohle kluka vážně nemusím.Žánr muzikálů poslední dobou značně upadá a Hairspray je po dlouhé době zase kvalitním kouskem z tohoto žánru.A za to dávám velmi silné čtyři hvězdičky.80 % ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě to ani tak nevzalo. Taneční scény mě začaly chytat až na konci filmu a hudba mi často přišla dost pomalá, takže o nějakém blaženém vrtění do rytmu v sedačce nemůže být řeč. Klady filmu bych ale viděl v jiné stránce. Pokud se dokážeme přenést přes přirozený divákův odstup od příliš barevných filmů, infantilní stylizace a naivních dialogů (což si myslím, že je používáno naprosto vědomě) můžeme vidět i mnoho inteligentních a originálních záměrů. To co bych chtěl především vyzdvihnout je to, jak se úspěšně film vyhýbá žánrovým schématům. Dát jako hlavní hrdinku mírně obézní děvče je výborný nápad. Není hezká, není hubená, přesný opak ideálu krásy. A aby mohla dojít ke svému cíli a šťastnému konci, NEMUSÍ se do tohoto ideálu předělat (zhubnout, nalíčit, natužit..) ba právě naopak. To je naprosto zásadní, protože většina muzikálů vychází právě ze schématu "jsem outsider a abych něčeho dosáhla, změním se na něco co se obecně pokládá jako ideál" (např. v Pomádě se hrdinka musí změnit na ideál tehdejší rebelující mládeže, oblíknout se do koženejch hadrů a zapálit si cigaretu..). Svět není jen seriál pěkných úsměvů, hubených holek a těl jak vystřižených z módních časopisů. A právě toto se mi na tom filmu tak líbí: na první pohled strašná umělost je vlastně pouhou slupkou, za kterou stojí příběh, který naopak proti umělosti bojuje... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Priemerny muzikal, ktory ma nijak nenadchol, ale pribeh a myslienka filmu sa mi celkom pacili. Cely film som sa snazil pochopit, preco je Travolta prezleceny za tucnu zenu, akoby to mala byt akasi blazniva komedia, ocakaval som nejake humorne sceny, ale nic take tam nebolo a odpovede som sa ani nedockal, takze Tracyinu matku Ednu mohla hrat ktorakolvek herecka, ktora by sa naucila tancovat. Par pesniciek sa mi pacilo, ale zial drviva väcsina na mna nijak nezaposobila a mozno aj preto som sa trochu nudil. Najviac sa mi pacil prichod mojej oblubenej, ale demonickej Michelle Pfeiffer na scenu, ktoru som 4 roky v kine nevidel, okrem nedavno videneho HVIEZDNEHO PRACHU (2007). Zatial je u mna z muzikalov na vrchole rebricku jednoznacne MOULIN ROUGE (2001).... 08.10.2008 ______ Nikky Blonsky - (Tracy Turnblad) +++ John Travolta - (Edna Turnblad) +++ Michelle Pfeiffer - (Velma Von Tussle) +++ Christopher Walken - (Wilbur Turnblad) +++ Queen Latifah - (Motormouth Maybelle) +++ James Marsden - (Corny Collins) +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně s hodinou zeměpisu učitelka zmiňuje, že Everest není nejvyšší geografický bod na Zemi. Chce znát skutečné nejvyšší místo, jenže odpověď se nedozvíme, protože zazvoní zvonek. Odpověď je Mt. Chimborazo v Ekvádoru. Tato hora je nejvzdálenějším bodem od středu země, přestože její nadmořská výška je menší než u Everestu. (Galadriel)
  • Většina herců přezdívala písni „You Can’t Stop the Beat“ „You can’t stop to breathe“ (nemůžeš přestat dýchat), kvůli rychlému textu. Jedinou výjimku tvořila Queen Latifah, které tento rychlý text nečinil sebemenší problémy díky jejím zkušenostem s rapem. (Galadriel)
  • Šest písniček, které byly pro film napsány, se neobjevily v závěrečném střihu. "I Can Wait" (jediná, která byla i natočena, k dispozici je na speciální edici DVD), "Mrs. Von Tussle Says" (měla nahradit Miss Baltimore Crabs), "Save Your Applause 'Till The End" (Velma utěšuje Tracy a stěžuje si), "Turn Back The Hands of Time" (Originál od "Come So Far"), "It Ain't Over 'Till the Fat Lady Sings" (Tracy potká Amber na Miss Teenage Hairspray), "It Doesn't Get Better Than This" (Wilbur utěšuje Tracy). Všechny tyto písničky jsou na 2-Diskovém speciálním vydání sountracku. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama