Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Do té položky označující žánr filmu by se měla vtěsnat ještě komedie, protože pokud nepochopíte, že scénář si dělá srandu sám ze sebe a z jiných snímků či náboženství, budete si myslet, že je vystaven i na propagandě víry. Přitom si z toho ale tak utahuje tak, že to snad musí vidět každý. Co se triků týče, chodit před digitálním pozadím není zrovna nejlepší, brouci prodělali taky velkou plastickou operaci (k horšímu), lodě též a vůbec všechno, na co měl Verhoeven prachy, Neumeier mohl nahradit jenom tím scénářem. A Casperem Van Dienem. John Rico by se měl ještě vrátit... s větším rozpočtem ale. Jo a řekněme si to narovinu, objektivně bych asi dal spíš tři hvězdy, protože se ztratilo vizuální kouzlo Hvězdný pěchoty, a ztratil se Verhoeven, jehož absence zábran dělá z Hvězdný pěchoty (1) kult, ale dohromady vlastně Marauder je skvělý film s ukrutně nízkým rozpočtem, který kazí dojem. Bohužel. Takže nadhodím čtvrtou a půjdu si pustit Starship Troopers od nizozemskýho ujeťáka. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Casper Van Dien se vrací na místo činu, kde předvedl, že hrát umí a započal svou cestu, která přes Ospalou díru pokračovala do mělkých vod televizní produkce a strašně špatných filmů. Je to škoda, že takhle dopadl, ale dostal druhou možnost a fanoušci budou rádi. I když není před kamerou jako v prvním filmu, na který mimochodem trojka navazuje mnohem lépe (zbraně, trochu lodě, děj....) než tomu bylo u druhého dílu, stále je pro diváka tou známou tváří. Třetí díl opět předvádí snahu zkusit něco jiného než o čem byl první a druhý film a tentokrát se věnujeme záchraně cestě za jednotkou, která uvízla společně s jedním Sky Marshallem na jedné broučí planetě. Je překvapující, že béčkový mix náboženství, hvězdné pěchoty a malého rozpočtu dokázal vyplodit poměrně zajímavý film, který by při malém nadhledu neměl urazit. Není to áčková záležitost, není to úžasné ani skvělé, ale koukatelné a překvapivě snaživé. PS: drobnost na závěr, režisér tohoto filmu hrál v původní Hvězdné pěchotě jednoho obviněného (je uncredited) a napsal scénáře ke všem třem filmům, takže dokončil svou vlastní malou trilogii:)) ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

No jo, je to béčko, ale ke 4* mám dost důvodů: 1: První díl Pěchoty mám strašně rád a tohle je její téměř přímé pokračování (druhý díl beru jako špatný vtip). 2: Sarkasmus, nadhled a ironie se vrátily! Zpívající Sky maršál a jeho hitovka "Good day to Die", slogan "Chcete koupit víc" propagující kšiltovky a kapesní nožíky s maršálovou podobiznou, televizí přenášené popravy odpůrců režimu/federace... prostě lahoda. 3: I když se očividně jedná o produkt směřující rovnou na DVD, přeci jen vesmírné CGI efekty vypadají fantasticky a brouci až na pár vyjímek uvěřitelně. Jen blbec nad tím může ohrnovat nos, na efektech to nestojí a ani nepadá. A za 20 melounů to nemohlo být lepší. 4: Duch fantastické jedničky je přítomen a hlavně - vrátil se i Johnny Rico! Casper van Dien to už potřeboval. Příběh je pak jakousi parafrází na Černočernou tmu. Podobné filmy se nedají poměřovat se seriózními snímky, jen mezi sebou. A kolegou ST3: Marauder je například takový Resident Evil, který na tohle prostě nestačí. Proto 4*. Některé chvilky mi sice vytáhli obočí až někam ke stropu, ale krom přehnaných nábožensko/parodických momentů je všechno v mezích. Kdo nepochopil smysl jedničky, hodí tohle rovnou do odpadu, protože nadhled je tu tak vysoko, až ho někdo nemusí vidět, ale to jak režisér/scénárista-všech tří částí Neumeierer uvažoval jasně napovídá závěr s polibkem a v pozadí padající atomovou bombou... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jednalo o parodii na fašistické totality, tak není co vytknout. Hromadné popravy, všudypřítomná podezřívavost podporovaná vládními kruhy plus reklama na ty správné americké hochy z amrády byla super. Bohužel Neumeier se tomu rozhodl dát náboženský rozměr, jenž měl fungovat jako protiklad k totalitě a to bylo šlápnutí vedle. Dalším negativem bylo to, čím jednička bavila a to souboje s brouky. Já vím, že rozpočet stál za nic, ale nemůžu si pomoct, ždalo se to udělat líp. Škoda, že se Verhoeven nechopil pokračování sám. 30% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No dobře, pustil se do toho scénárista všech tří dílů a hraje v tom zase Casper van Dien. Fakt je, že hlášek je tady docela dost, a několikrát jsem se taky docela zasmál, ale akce je příšerná, a když řeknu příšerná, tak je to slabý slovo. Jediný co tento film drží nad vodou je právě ta nadsázka, jak se k tomu všemu tvůrci opřeli. Řek bych, že určitě dobře, ale efekty jsou příšerný, akce je příšerná a to filmu hrozně ubližuje. je to Hvězdná pěchota, a ta má akční být v každém případě. Jednička taková byla. Měla akci, měla humor a všecko dokázala snést vždy s nadsázkou. Tohle, kdyby to nebylo tak levné, možná by to bylo i lepší. Rozhodně je to teda lepší jak dvojka, určitě je to lepší jak dvojka, ale jednička je prostě jednička a když na tohle budu koukat, tak jenom kvůli pár scén, o životě vojáků, o reklamách jak správně rekrutovat další vojáky, o tom jak je to všecko absurdní, ale zábavné, ale kvůli akci? To určitě ne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Roku San, planeta, na které se nachází vojenská základna, označuje v japonštině čísla 6 a 3. (HellFire)
  • V čase cca 62:30 je vidět 6 přeživších, kteří jdou po hřebenu duny. Doktor je stále v záběru, přestože zemřel o několik minut předtím. Při prolínání s další scénou je v jeden okamžik vidět 6 lidí v jedné scéně a 5 v druhé. (Musak)
  • Jméno postavy Jingo (Cokey Falkow) je rovněž výraz označující osobu, která striktně prosazuje válku na základě patriotismu. (HellFire)

Reklama

Reklama