Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zubař Doug, nešika Dudley, podpantoflák Bobby a právník Woody, který přišel o veškeré peníze, prožívají krizi středního věku. Jsou obklopeni ženami, které je nechápou nebo rovnou opouštějí, dětmi, které je nerespektují, a pracemi, které je neuspokojují. Tito čtyři muži nacházejí jediný oddech v pravidelné jízdě na motorkách do místního baru a zpět. Woody ale nutně potřebuje změnu a navrhne, že by si mohli opepřit svůj nudný život na předměstí a vydat se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Ani jeden z nich nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem Del Fuegos a že dojde k odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (490)

juta 

všechny recenze uživatele

Fajnový "průměrňák", který ukazuje partičku postarších pánů, kteří jsou unudění svými stereotypními životy a tak se rozhodnou vyrazit tam, kam je vítr zavane. Ale opravdu nic extra se od Divočáků čekat nedá. Jak říkám, je to průměrný film, na který se člověk nemusí dívat každý rok, ale rozhodně to není biják, u kterého by se člověk unudil k smrti. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Žádná originalita, žádná šílená komedie, ale byla to milá oddechovka s vynikajícími herci, kteří ještě nepatří do šrotu. Elektrická kytara s harmonikou navozuje náladu odpadlíka, parta chlapů si užívá volnost a mě mrzí, že nemám motorku. S druhou polovinou to bohužel upadá a film se začíná topit v klišé, ale jednotlivé charaktery a závěrečná scéna spolu s titulky mě donutila nesnižovat hodnocení. Kéž by mi parta z dětství vydržela taky tak dlouho. Už dlouho jsem nevstával u tak milého snímku. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Motorkářský způsob života mi říká velký kulový, ale kurňa, musí to být velká pohoda, vrazit si do uší AC/DC, sednout na harleye a vyrazit po Route 66. Proto ze začátku měli „divočáci“ mé sympatie (v případě pseudokomika Martina Lawrence však se skřípěním zubů) a asi tak půlku stopáže mi to vydrželo, pak se ale celá story překlopila do klišovité komické frašky, kterou jsme už viděli asi stokrát. Pokračování s těmi sympaťáky bych se nebránil, ale pouze s mnohem lepším scenářem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Říkají si Divočáci, jsou to čtyři nerozluční přátelé a právě se rozhodli drandit si to na svých mašinách napříč státy za vytouženou "svobodou". Celá věc se má trochu jinak a oni tak trochu utíkají si odpočinout od stereotypu rodinného života v naději nalézt lepší zítřek. A běda tomu, kdo jim zhatí jejich plány. Zvláště pak, pokud jim cestu zkříží nepřátelský gang skutečných motorkářů vedených pološíleným Rayem Liottou. Úsměvnou komedii spolehlivě drží Travolta, Allen, Lawrence a Macy. O něco zajímavěji však vyznívají vedlejší herecké party, které si na starost vzala půvabná Marisa Tomei, veterán Peter Fonda nebo třeba teploušský policista Johna C.McGinleyoho. Scenáristicky se jedná o celkem přímočarou "road movie", která je poskládána mozaikovitě ve sled komických situací, které díky zkušeným hercům nevyznívají až tak trapně. Dějově je to tedy poměrně slabé, ale i tak jsem se pobavil. A nakonec to všechno i přes všechny peripetie zdárně režisér Walt Becker dovedl do celkem uspokojivého, ale nijak převratného konce. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

I když prvotní myšlenka vypadá děsně a herecké obsazení slibuje utrpující depku, kupodivu to funguje. Komedie roku z Divočáku asi nebude ale, světe div se, ani výrazný propadák. Průměr u kterého se občas usmějete, je v tomto případě kladné hodnocení. Man, that was like Level 12 of Doom. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu, kdy se při parkování Dudley (William H. Macy) omylem rozjede, je výrazně vidět značky Albuquerque, kde se natáčelo. (CliffLee)
  • Jackova (Ray Liotta) motorka má na sobě logo Orange County Choppers. Motorka byla sestavena společností, která se proslavila v show Americký chopper (od r. 2003). (CliffLee)

Související novinky

Po Divočácích přijdou Staří psi

Po Divočácích přijdou Staří psi

26.06.2007

Souvislost mezi komediemi Wild Hogs a Old Dogs je evidentní. Opět je tu studio Walt Disney Pictures, vrací se režisér Walt Becker i hlavní hvězda (ačkoli s nynější hvězdností Johna Travolty to není… (více)

Reklama

Reklama