Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kasandřin sen by se mi líbil mnohem víc, kdybych už předtím neviděl Allenovy starší filmy Match Point, a obzvláště Zločiny a poklesky, které zpracovávají velmi podobný námět. Kvůli tomu jsem měl pocit, že se autor v tomto filmu hodně opakuje - v mnoha momentech jsem dokázal uhádnout budoucí vývoj děje, včetně samotného závěrečného vyústění, protože v obou zmíněných filmech to bylo velmi podobné. I tak mě to ale bavilo - obsazení mi bylo velmi sympatické, hodně se mi líbily některé záběry a kamera celkově, a výborná je tam i hudba, která skvěle podkresluje dramatickou atmosféru některých scén. Celkově za mě velmi dobrý filmový zážitek - tenhle film je dobrým dokladem toho, že WA se umí suverénně pohybovat i v jiných žánrech, než je komedie. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli jsem u toho skoro přestal dýchat. Dobrý námět, vydařené herecké výkony, alespoň jedna hezká žena (každý si snad nějakou z předložené "nabídky" vybere). Možná snad příliš radikální konec, ale nemůžu říct, že bych se z toho příběhu dokázal vykroutit jinak. Dobrá hudba i kamera. Moc se mi líbila scéna, kdy strýc v dešti pod stromem vysvětlující svůj motiv tak hrozitánsky během rozhovoru s oběma bratry zčervená. A jako nepříliš velký fanda Woodyho Allena coby herce musím konstatovat: Je skvělé, že v tomhle nehrál! Tomuhle filmu říkám ano. ()

Reklama

Legas

všechny recenze uživatele

Woody Allen by měl buď zůstat u svých umluvených satir, v klidu se dál opakovat, já bych mohl v klidu nadávat, že už se tvůrce sám vyčerpal a že neustále nabízí to samé - spoustu textu, často vtipného, kterému by možná slušel více i papír (nač jsou mu obrázky), a byl bych spokojenější. Jeho pokus natočit film o tom, jak někdo chce (nebo je donucen okolnostmi, to je jedno) vraždou přijít k penězům, který se jmenoval Match Point, jsem mu ještě sežral, respektive jsem si ho poctivě celý odnudil, ale dvakrát do téže řeky nevstoupíš!! Oba bratři se chovají jako idioti, respektive jsem od obou herců každou chvíli čekal, kdy si začnou cucat palec a maminka je bude muset pochovat na svých ňadrech. Tak pitomoučký dějový rozjezd, kdy není absolutně komu fandit, natož někoho chápat, jsem dlouho neviděl. 37 minut - déle to nešlo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Spíš než řecká tragédie to vypadá jako anglická moralita o zločinu a svědomí. Ewan McGregor i Colin Farrell jsou skvělí, ale ani tak mě tenhle film moc neuchvátil. Připadalo mi, jako když se Woody Allen s námětem pere. Výsledek vypadá jako zfilmovaná divadelní hra (také si tu většinou ve scéně dva až tři lidé o něčem povídají), což funguje mnohem méně než u Allenových vztahových komedií. Kdyby dramatické scény aspoň měly napětí, ale o to se režisér také nesnaží. Takže evidentně byla záměrem jen ta moralita, což je vzhledem k potenciálu tvůrců málo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majster pera, nielen toho, čo ponúka svojím nevlastným dcéram, sa len málokedy pomýli a Woody to neurobil ani tu. Plno chytrých dialógov, ničím nenudia a hlavne, ten pocit, že napriek super tragickému príbehu vy stále máte taký dobrý pocit, vysoko zábavný. Špičkový Match Point to nie je, ale Cassandra prináša ten istý záujem režiséra: nie o zločin samotný, ale o jeho dôsledky. To znie teda až tak trocha seba-plagiátorsky, čo by Allena mohlo dostať až medzi slovenských ústavných činiteľov, ale to nebola jeho ambícia. Cassandra je ako tá speváčka Sandra. Všetci ju poznajú, no nepúšťajú si ju často, vedia, že to nie je vrcholné dielo, ale aj tak sa raz za čas k tejto tvorbe vrátia a stále z toho je príjemný zážitok. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Film měl původně vyjít v pozdním období v roce 2007, aby se mohl popřípadně kvalifikovat do cen Akademie, ale po pár malých představeních byl přesunut na leden 2008, kdy vycházejí většinou horší filmy. (CliffLee)

Reklama

Reklama