Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak tohle bylo překvapení dne. Další hodně solidní filmek z řady antikoncepčních snímků. Jízda jako prase. I přes tu malinko delší stopáž si Case 39 dokáže udržet zajímavou a hodně temnou atmosféru po celý čas a buduje ji hezky pomalu. Od klidnějšího začátku po destrukční a žíly trhající konec. René dokázala, že nemusí hrát jen Bridget a dokáže se ujmout I vážnější, lepší role. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jsou to silné 3 hvězdy (chcete-li 4 slabé *) , protože si je tenhle film zaslouží. Malá představitelka byla skvělá. Její hlásek mi šel na nervy, zvláště s její charakteristikou. Renée byla fajn. Tady mě nijak nezklamala. Příběh je poměrně dobře vyvážen a je dobře napínavý. Pár linií by se mohlo upravit. Například závěr, ten mě totiž zklamal. Mohl být lepší, ale stále je to dobrý film. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Christian Alvart má nuvěřitelný talent což mi osobně prokázal skvělým scifi hororem Pandorum. Případ číslo 39 mi trošku připomína Orphan což je rovněž fantastický snímek. Renée Zellweger zahrála svou roli výtečně a snad je konečně zpět a bude se vyhýbat rolím jako ve filmu Holka z města a podobně. Snímek je solidní režiserský počin a některé scény jsou takřka geniální. Hlavně jak Emily vlítne v noci do domu kde bydlí malá Lilith. Téměř jsem nedýchal a musím se přiznat, že jsem fandil špatné straně. Snad Christian Alvart bude dále pokračovat ve slibné kariéře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

O v tomto případě odulé Reneé Zellweger platí to, co o mnohých jiných herečkách, které dostaly Oscara a jaksi zapadly mimo záběr producentů. Pokud si vezmeme její Chicago, Těžkou váhu, Návrat do Cold Mountain nebo Miss Potter, tak už je to takřka dobrých deset let. Tady coby sociální pracovnice dostává znepokojivý případ roztomilé holčičky, ze které se stává méně roztomilá holčička (však to dobře známe) a velmi brzy se okolo ní začnou dít podivné věci v podobě ošklivých nehod některé z vedlejších postav (mrazivá hmyzí sekvence v koupelně naprosto vede). Velmi slušné tři hvězdy!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Konečne dorazil k divákom i Case 39 ktorý Christian Alvart točil ešte pred Pandorum. Producenti si s ním zrejme nevedeli dať rady a tak prestrihávali a prestrihávali až z toho nakoniec vznikol chudobný príbuzný Orphanu. I keď v porovnaní s ním je dej mysterióznejší, následky vo forme strachu sa nedostavujú a to hlavne kvôli hercom. I keď každý z nich už má slušný horor za sebou, samozrejme okrem Renée Zellweger (tá to môže v tomto žánri zabaliť a nebyť schopného Pandorum to isté by som povedal i o Alvartovi), tu im je v niektorých momentoch ťažko uveriť alebo tie momenty sú proste rušivé. No neviem každopádne sa niekde stala chyba ale pôvodný zostrih filmu (pár scén ostalo v trailery – digitálny bubák a René so sirotou vo vzájomnom objatí a strachom v očiach !?) by som rád videl ak neostal v koši. Mohol sa vyhnúť tak nutnému zrovnaniu s nedostižným Orphanom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)
  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama